Κάτια Μακρή: «Στην τηλεόραση δεν έχει σημασία τι νιώθεις, αλλά τι δείχνεις»
Media

Κάτια Μακρή: «Στην τηλεόραση δεν έχει σημασία τι νιώθεις, αλλά τι δείχνεις»

Η Κάτια Μακρή είναι μια δυναμική γυναίκα. Αρχισυντάκτρια του πολιτικού και οικονομικού ρεπορτάζ στο SΤΑR, σχολιάστρια στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων και παρουσιάστρια του μεσημβρινού δελτίου.

Η Κάτια Μακρή σε πρόσφατη συνέντευξή της μίλησε για το αν έχει νιώσει αμήχανα στον αέρα, για το αν υπάρχουν εμμονές στην ενημέρωση, ενώ ανέφερε ποια είναι η είδηση της χρονιάς.

Ποια είναι η φιλοσοφία των ειδήσεων του STAR;

«Η Μάρα Ζαχαρέα από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τη διεύθυνση ειδήσεων έβαλε έναν στόχο: ένα δελτίο γρήγορο, πολυθεματικό, με αποκλειστικές ειδήσεις και φρέσκια ματιά. Επίσης ένα δελτίο με καλοδουλεμένη οπτικοποίηση, το οποίο δεν προσπαθεί να επιβάλλει άποψη. Αφήνει τους τηλεθεατές να τη σχηματίσουν, αφού τους δώσει όλα τα δεδομένα. Η μεγάλη του απήχηση και οι σταθερές πρωτιές του δείχνουν ότι το στοίχημα κερδήθηκε».

Έχετε νιώσει ποτέ αμήχανα στον αέρα;

«Πολλές φορές! Στο ΑLTER έπεσε στα πόδια μου το τραπέζι την ώρα που σχολίαζα. Επιστράτευσα το κουράγιο μου, χαμογέλασα αμήχανα και ολοκλήρωσα τη φράση μου με συνοπτικές διαδικασίες, προκειμένου να φύγει η κάμερα από πάνω μου. Οι μελανιές έμειναν δέκα μέρες, αλλά στον -"αέρα" κανείς δεν κατάλαβε τίποτα. Στην τηλεόραση τελικά δεν έχει σημασία τι νιώθεις αλλά τι δείχνεις».

Για μεγάλο διάστημα ασχολούμασταν μόνο με τον κορονοϊό, το καλοκαίρι πιάσαμε τα ελληνοτουρκικά, τώρα πάλι μιλάμε για τον κορονοϊό και μοιάζει να ξεχάσαμε τους σεισμόπληκτους στη Σάμο, αλλά και το Αιγαίο. Υπάρχουν εμμονές στην ενημέρωση;

«Εμμονή δεν νομίζω ότι υπάρχει, καθημερινότητα και ιεράρχηση υπάρχουν. Είναι αλήθεια ότι και οι καταστροφικές πλημμύρες στην Καρδίτσα ύστερα από μερικές ημέρες έπαψαν να αποτελούν την πρώτη είδηση. Και ο σεισμός στη Σάμο το ίδιο. Όταν όμως έχεις 100 θανάτους την ημέρα από τον κορονοϊό, τα σκεπάζουν όλα».

Ποια θεωρείτε πως είναι η είδηση της χρονιάς;

«Χωρίς δεύτερη σκέψη, η πανδημία», είπε στο Τηλέραμα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved