Ανασκόπηση 2020: Η τηλεόραση στα χρόνια της πανδημίας! Τι μας άρεσε, τι δεν είδαμε καν!
Media

Ανασκόπηση 2020: Η τηλεόραση στα χρόνια της πανδημίας! Τι μας άρεσε, τι δεν είδαμε καν!

Ανασκόπηση 2020: Και ήρθε το σωτήριον έτος (ευτυχώς φεύγει σύντομα) 2020 για να μας πείσει πως όλα είναι ικανά να συμβούν σε μία τηλεοπτική πραγματικότητα που για χρόνια παρέμενε άπραγη, μία απ' τα... ίδια και χωρίς αξιόλογες τηλεοπτικές παραγωγές.

Με το δεξί μπήκε στη χρονιά που φεύγει μία σειρά που αγαπάμε να παρακολουθούμε καθημερινά και που μας έπεισε πως όταν υπάρχει μεράκι και όρεξη για κάτι ξεχωριστό, όλα είναι ικανά. Και δεν είναι άλλη από τη σειρά Άγριες Μέλισσες που και πέρυσι και φέτος έχει κάνει τη μεγάλη διαφορά στην ελληνική τηλεόραση.

Ξαφνικά η μυθοπλασία ξαναβρέθηκε στη θέση που της αρμόζει, απέκτησε κύρος και όχι μόνο δεν απαξιώθηκε αλλά μας θύμισε παλιές καλές εποχές της τηλεόρασης όπως τότε με το Νησί του Mega. Και ύστερα άνοιξε ο δρόμος για όλα τα άλλα. Εδώ θα ήταν άδικο να μην αναφέρουμε τη μόνη φωτεινή εξαίρεση στα τηλεοπτικά πράγματα τα προηγούμενα χρόνια, τη σειρά Μην αρχίζεις τη μουρμούρα που εδώ και οκτώ χρόνια μας κάνει να γελάμε με την ψυχή μας, όμως ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη.

Οι Άγριες Μέλισσες όμως την επέβαλαν στην τηλεόραση και από τότε έχουμε δει ουκ ολίγες ενδιαφέρουσες παραγωγές.

Αξίζει να αναφέρουμε την "Αγγελική" του Alpha, τον Ήλιο του ΑΝΤ1 αλλά και τα new entries της ΕΡΤ, το "Χαιρέτα μου τον Πλάτανο", "Τα καλύτερά μας χρόνια" και την "Τούρτα της μαμάς" που κάνουν τους τηλεθεατές καθημερινά να πατούν επιτέλους -μετά από χρόνια απραγίας- το κουμπί της ΕΡΤ στο τηλεκοντρόλ.

Στην reality εποχή!

Υπήρξαν όμως και κανάλια που αποφάσισαν να μην επενδύσουν στη μυθοπλασία και να συνεχίσουν την παλιά καλή συνταγή τους που απαιτεί βραδινές προβολές reality προγραμμάτων που μέχρι να σε πάρει γλυκά ο ύπνος σε κρατούν σε εγρήγορση.

ΣΚΑΪ και Star προτίμησαν αυτόν τον δρόμο με το μεν κανάλι του Φαλήρου να προγραμματίζει το ένα μετά το άλλο τα reality και εκείνο της Κηφισιάς να μένει πιστό στα αγαπημένα του MasterChef και GNTM, τα οποία και προβάλλει... back to back.

Ο ΣΚΑΪ πάλι, άφησε για λίγο στην άκρη το Survivor που είχε "κουράσει" όπως πίστευαν οι ιθύνοντες του σταθμού, όμως το επαναφέρει και πάλι σε δύο μέρες, και μάλιστα με αιφνίδια αναχώρηση των παικτών για Άγιο Δομίνικο ώστε να ξεκινήσουν τώρα που οι τηλεθεατές είναι ακόμα "ζεστοί" από το Big Brother.

Ο Alpha από την πλευρά του πήρε για πρώτη φορά έναν μικρό... μεζέ από reality προβάλλοντας το The Bachelor που προκάλεσε ντόρο στους κόλπους του όμως δεν μπορούμε να καταλάβουμε ακριβώς γιατί αφού από τη μία κάποιοι το καταδίκαζαν, μιλούσαν για... τηλεοπτικό σκουπίδι, και είναι οι ίδιοι που τού χάριζαν ένα πολύ καλό ποσοστό τηλεθέασης τις ώρες και μέρες προβολής του. Και ας μην ξεχνάμε: Όταν φτάνεις να κάνεις ταμείο με καλά ποσοστά τηλεθέασης, αυτό είναι που μετράει στο τέλος της ημέρας. Μένει λοιπόν να δούμε από τη νέα χρονιά τον νέο Bachelor και τις περιπέτειές του.

Χρονιά ορόσημο για την Ελένη!

Ποιος θα περίμενε ότι το 2020 θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στο ημερολόγιο της Ελένης Μενεγάκη που ξαφνικά μια μέρα μας ανακοίνωσε ότι αποχωρεί, ότι δεν θα είναι ενεργή και πως ούτε εκείνη ξέρει πότε και αν θα ξαναεπιστρέψει, αφήνοντας όμως μία χαραμάδα ανοιχτή για να... ελπίζουμε.

Δεν είναι τυχαίο που την τελευταία μέρα της εκπομπής της στον Alpha χύθηκαν πολλά δάκρια τον περασμένο Ιούλιο και όλοι οι παλιοί και νέοι συνεργάτες της βρίσκονταν δίπλα της συγκινημένοι, μην μπορώντας να πιστέψουν πως ένα μεγάλο κεφάλαιο της ελληνικής τηλεόρασης έκλεινε οριστικά. Ή μήπως όχι; Αξίζει πάντως να δούμε την αποφώνηση της Ελένης στην εκπομπή της και την υπόσχεση που έδωσε για το μέλλον. Δείτε την στο παρακάτω βίντεο.

Πυρετός το σαββατόβραδο!

Να και κάτι πολύ καλό που έκανε η διπλή καραντίνα της φετινής χρονιάς αφού ώθησε τα κανάλια στην απόφαση να "γεμίσουν" την πιο "δυνατή" prime time τους, αυτή του Σαββατόβραδου, με μουσικά προγράμματα.

Τον δρόμο τον έχει δείξει εδώ και χρόνια ο Σπύρος Παπαδόπουλος με το Στην υγειά μας ρε παιδιά, όμως τη χρονιά που πέρασε, το Mega "έχρισε" για λίγο παρουσιαστές μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου και τους έδωσε μία εκπομπή όπου θα μπορούσαν να καλέσουν καλούς φίλους, να είναι οικοδεσπότες και συγχρόνως να δίνουν την πιο ωραία τηλεοπτική συναυλία της καριέρας τους "Στο σπίτι με το Mega".

Όμως τη διαφορά την έκανε σίγουρα ο Νίκος Κοκλώνης με το Just the two of us που έχει καταφέρει να γίνει η αγαπημένη συνήθεια του Σαββατόβραδου και έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με την επώνυμη παρέα του αλλά και τις εκπλήξεις που ετοιμάζει σε κάθε live.

Τι δεν είδαμε καν αλλά και τις μας λείπει

Ελάχιστα πράγματα απορρίψαμε από την τηλεόραση τη χρονιά που πέρασε. Γιατί είμαστε της άποψης ότι για να έχεις σφαιρική γνώμη, πρέπει να παρακολουθείς τα πάντα για να απορρίψεις ή να κρατήσεις αυτό που πραγματικά σου αρέσει ή αξίζει.

Και μπορεί ο... μπαχτσές να τα είχε όλα, όμως κάτι έλειπε πραγματικά από τη σεζόν που πέρασε. Ούτε ένα πολιτικό talk show δεν είδαμε στην τηλεόραση τη χρονιά που πέρασε και κανείς δεν γνωρίζει τον λόγο αφού είναι γεγονός ότι ήταν πάρα πολλά εκείνα τα θέματα επικαιρότητας που μπορούσαν να δώσουν βήμα στους πολιτικούς πρωταγωνιστές αυτής της χώρας για να μιλήσουν. Ελπίζουμε ότι από τη νέα χρονιά, θα αλλάξουν πολλά, όχι μόνο στον μικρόκοσμο του καθενός μας αλλά και στην ελληνική τηλεόραση.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved