Τζένη Θεωνά: «Είναι πολύ συγκινητικό αυτό που συμβαίνει στην ΕΡΤ»
Media

Τζένη Θεωνά: «Είναι πολύ συγκινητικό αυτό που συμβαίνει στην ΕΡΤ»

Τζένη Θεωνά: Η ηθοποιός πρωταγωνιστεί στη σειρά της κρατικής τηλεόρασης, Τα καλύτερά μας χρόνια!

Για την πανδημία, αλλά και για τη φετινή προσπάθεια της ΕΡΤ στη μυθοπλασία, μίλησε η Τζένη Θεωνά η οποία παραχώρησε τη νέα της συνέντευξη. Η φετινή σεζόν την βρίσκεται στα γυρίσματα για τη σειρά εποχή της ΕΡΤ, Τα καλύτερά μας χρόνια.

Πώς βιώνετε τα γυρίσματα στα χρόνια της πανδημίας;

«Εξεταζόμαστε συνεχώς, αλλά η κατά­σταση ποτέ δεν μπορεί να είναι απόλυτα ελεγχόμενη, θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος, βάσει του οποίου θα λειτουργούν όλοι οι κλάδοι με ασφάλεια! Το στοίχημα είναι να βρεθεί μια συνθήκη για όλους Το να κλείνουν κατά διαστή­ματα τα πάντα, δεν θεωρώ πως είναι η λύση».

Αν περιοριστούμε στα ωραία που συμβαίνουν και απολαμβάνουμε μέσω της τηλεόρασης φέτος. Και η δημόσια τηλεόραση μπήκε στο παιχνίδι της μυθοπλασίας..

«Εχει μια πολύ δυναμική σεζόν η ΕΡΤ καθώς οι άνθρωποι δούλεψαν σκληρά και προετοιμάστηκαν εξαιρετικά. Έχουν φέρει στη μικρή οθόνη πολύ ωραίες προτάσεις, ενώ καλή ιδέα είναι και το αρχειακό υλικό της ΕΡΤ. Το κοινό είναι πολύ ικανοποιημένο και εμείς αισθανόμαστε πως το κρατικό κανάλι της χώρας έχει τη θέση που του αξίζει. Είναι ανταγωνι­στικό, είναι ποιοτικό, πολύ μοντέρνο και φέρει ένα σύγχρονο προφίλ πλέον».

Το κοινό έχει ξεχωρίσει τη σειρά σας καθώς -ειδικά αυτή την περίοδο- σηματοδοτεί την επι­στροφή σε μια εποχή αθωότητας!

«Είναι πολύ συγκινητικό αυτό που συμβαίνει. Αξι­οποιήθηκε το αρχειακό υλικό της ΕΡΤ, μέσα από το οποίο βλέπουμε πολλά γεγονότα για την ιστορία της χώρας μας. Η αναδρομή είναι πολύ επίκαιρη γιατί και εμείς με ένα διαφορετικό... "δικτάτορα" βρισκόμαστε υπό ένα καθεστώς περιορισμού, ανελευθερίας. Φυσικά δεν το συγκρίνω με εκείνη την εποχή, όπου οι δημοκρατικές ελευθερίες των ανθρώπων ήταν περιορισμένες, όμως ονειρευόντουσαν και περίμεναν καλύτερες ημέρες Είναι μια εποχή ορόσημο».

Οι παλιότεροι ταυτίζονται και οι νεότεροι μαθαί­νουν.

«Δεν είναι ντοκιμαντέρ, όμως υπάρχει ένας καλός συνδυασμός ιστορίας και μυθοπλασίας. Βλέπουμε τη ζωή μιας αγαπημένης οικογένειας, αλλά και την εξέλιξη τους στον χρόνο με βάση αυτά που συμβαί­νουν. Το όνειρο τότε της κάθε οικογένειας, εκτός από το να μπουν τα παιδιά στο πανεπιστήμιο που υπάρχει και σήμερα, είναι να αγοράσουν πλυντήριο. Υπάρχει εξαιρετική ισορροπία»,

Ζηλεύετε κάτι από την ηρωίδα σας, τη Νανά; «Εχουμε -στην παρούσα φάση- πολύ διαφορετικές ζωές. Εγώ έχω οικογένεια άρα είμαι απολύτως αφοσιωμένη και δεσμευμένη σε αυτό, ενώ η Νανά είναι ελεύθερη και αδέσμευτη».

ΠΗΓΗ:TV24

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved