Άκης Πετρετζίκης: Τι μας μαγειρεύει σήμερα στο Kitchen Lab;
Media

Άκης Πετρετζίκης: Τι μας μαγειρεύει σήμερα στο Kitchen Lab;

Συνταγές οι οποίες αναδεικνύουν μια νέα προσέγγιση στην κουζίνα προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης στο «Kitchen Lab» σήμερα, στις 16:40.

 

Για ορεκτικό επιλέγει muffins με φέτα και πάστα ελιάς. Η διαδικασία ξεκινάει σε ένα μπολ, όπου ο Άκης βάζει 3 αβγά, γάλα, ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύει. Σε ένα άλλο μπολ βάζει αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, ελιές, λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, φέτα, γραβιέρα και ανακατεύει.

Ρίχνει το μείγμα του πρώτου μπολ στο μείγμα του δεύτερου και ανακατεύει με μια κουτάλα. Σε βουτυρωμένη φόρμα για muffins βάζει ειδικά χαρτάκια ψησίματος, μοιράζει το μείγμα, πασπαλίζει με σουσάμι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ψήνει για 20-25 λεπτά, αφαιρεί και αφήνει να κρυώσουν. Σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής απλώνει σε όλη την επιφάνεια πάστα ελιάς, προσθέτει τυρί κρέμα, στολίζει τα μάφιν και σερβίρει με ελιές, ρίγανη και ελαιόλαδο.

Ένα κλασικά μαμαδίστικο, μοσχαρίσιο ρολό με μπέικον το οποίο σερβίρει με φασολάκια , προτείνει για κυρίως γεύμα. Σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά με ελαιόλαδο, βάζει ένα κρεμμύδι και 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, θυμάρι, σοτάρει και αφήνει να κρυώσει. Σε μπολ βάζει μαϊντανό ψιλοκομμένο, φρυγανιά, 2 αβγά, 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά, ρίγανη, ελαιόλαδο, ζωμό κοτόπουλου, το σκόρδο και το κρεμμύδι από το τηγάνι, πλάθει καλά, απλώνει τον κιμά σε 2 μεμβράνες, τοποθετεί στο κέντρο το τυρί σε λωρίδες και τυλίγει τον κιμά σε ρολό.

Απλώνει στην επιφάνεια εργασίας του 2 στρώσεις μπέικον και τοποθετεί πάνω το ρολό. Τυλίγει με τη βοήθεια της μεμβράνης, τοποθετεί λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί με σχάρα και βάζει το ρολό πάνω. Ψήνει για 60 λεπτά, αφαιρεί το αλουμινόχαρτο και συνεχίζει να ψήνει για 30 με 45 λεπτά. Για το σερβίρισμα, σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά με βούτυρο βάζει πατάτες baby βρασμένες σπασμένες, αλάτι, πιπέρι, 2 σκελίδες σκόρδο, σοτάρει και αφαιρεί. Στο ίδιο τηγάνι βάζει ξανά βούτυρο, τα φασολάκια, αλάτι, πιπέρι και σοτάρει ξανά. Σερβίρει το ρολό με τις πατάτες και τα φασολάκια.

Ένα κλασικό κέικ της Ευρώπης και της Αμερικής, ένα pound cake, προτείνει ο Άκης για επιδόρπιο. Στο μίξερ βάζει ζάχαρη, βούτυρο, τυρί κρέμα, αλάτι και χτυπάει σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτει 3 αβγά, βανίλια, ξύσμα και χυμό λεμονιού, και συνεχίζει να χτυπάει.

Σε μπολ ρίχνει αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, ανακατεύει, μεταφέρει στον κάδο του μίξερ και ανακατεύει. Βάζει το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα, ψήνει για 80 λεπτά και αφήνει να κρυώσει. Στη συνέχεια, ετοιμάζει ένα frosting , βάζοντας σε ένα μπολ τυρί κρέμα και άχνη ζάχαρη. Ανακατεύει, απλώνει το μείγμα πάνω από το κέικ και σερβίρει με ξύσμα λεμονιού.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved