Survivor 2021: Το μυστικό πίσω από την τεράστια επιτυχία του φετινού κύκλου που καθηλώνει το κοινό
Media

Survivor 2021: Το μυστικό πίσω από την τεράστια επιτυχία του φετινού κύκλου που καθηλώνει το κοινό

Survivor: Ήρθε σαν… σίφουνας στις ζωές μας το 2017 και κατόρθωσε να «τρελάνει» τα μηχανάκια της AGB, ξεπερνώντας το 70% σε καθημερινή βάση επί μήνες και να κλείσει όλη την Ελλάδα στα σπίτια της για να το παρακολουθήσει.

Μετά από ένα χρόνο απουσίας, το Survivor επέστρεψε ανανεωμένο και καλύτερο από ποτέ πριν λίγες ημέρες στον ΣΚΑΪ, κάνοντας - και πάλι - αυτό που γνωρίζει καλύτερα, όντας το καλύτερο και πιο δύσκολο reality επιβίωσης στον πλανήτη: Να καθηλώσει!

Διάσημοι και Μαχητές ζούνε ήδη τις πρώτες τους ημέρες στον Άγιο Δομίνικο και οι τηλεθεατές έδειξαν από την πρώτη στιγμή ότι η μεγαλύτερη περιπέτεια επιβίωσης τους έλειψε, και μάλιστα πολύ!

Είναι χαρακτηριστικό ότι από την πρώτη μέρα προβολής του μέχρι και σήμερα το Survivor 2021 δεν έχει πέσει στα νούμερα τηλεθέασής του κάτω από 30% στο δυναμικό κοινό, κάτι που το έχει καταστήσει το νούμερα ένα πρόγραμμα στην prime time ζώνη όλων των καναλιών.

Η επιτυχία του συνεχίστηκε και το βράδυ της Πέμπτης (07/01/2020) όπου απέναντι σε σκληρό ανταγωνισμό κατόρθωσε να κάνει 37.3% στο δυναμικό κοινό.

Το φετινό ταξίδι στον Άγιο Δομίνικο δεν μοιάζει με κανένα άλλο και η επιτυχία του κάθε άλλο παρά τυχαία είναι.

Η κίνηση του ΣΚΑΪ να ξεκινήσει το πρόγραμμα εν μέσω των γιορτών των Χριστουγέννων αποδείχτηκε… ματ, αφού ο ανταγωνισμός πιάστηκε στον… ύπνο και δεν είχε κανένα περιθώριο αντίδρασης.

Άπαξ και οι τηλεθεατές έδωσαν την ευκαιρία στο νέο προϊόν και το παρακολούθησαν, η επιτυχία του ήταν δεδομένη. Κι αυτό γιατί όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς τα πάντα λειτουργούν σαν την καλύτερη και πιο καλοκουρδισμένη μηχανή.

Σημαντικότερο συστατικό της επιτυχίας του φετινού Survivor είναι με διαφορά η επιλογή του casting. Κάθε ένας παίκτης τόσο από την ομάδα των Διασήμων όσο και από αυτή των Μαχητών είναι προφανές ότι έχει επιλεγεί με μεγάλη προσοχή και με τα σωστά κριτήρια.

Σε κάθε επεισόδιο οι χαρακτήρες εξελίσσονται, ο τηλεθεατής ανακαλύπτει ή προσπαθεί να ανακαλύψει τις πραγματικές προθέσεις τους, με τους συσχετισμούς στο reality επιβίωσης να ανατρέπονται διαρκώς.

Κι όλα αυτά σε καμία περίπτωση επιτηδευμένα και… τραβηγμένα από τα μαλλιά, όπως συνήθως γίνεται σε ανάλογα προγράμματα. Αυτό που αποτελεί τη συνταγή της επιτυχίας σε ένα reality είναι η αλήθεια κι αυτό το έχει κατακτήσει δικαίως μέχρι στιγμής ο νέος κύκλος του προγράμματος του ΣΚΑΪ.

Την ίδια ώρα, το Survivor έχει ανανεωθεί: νέες εικόνες, νέες παραλίες, νέα τοπία, νέα γραφικά, εξαιρετικό μοντάζ, απίθανη μουσική επιμέλεια, περισσότερο απαιτητικές δοκιμασίες, μεγαλύτερες προκλήσεις για όλους τους παίκτες.

Αλλαγές υπάρχουν και στη διαδικασία της ανάδειξης των υποψήφιων προς αποχώρηση ενώ το σημαντικότερο ρόλο για μία ακόμα χρονιά έχει το τηλεοπτικό κοινό το οποίο με την ψήφο του θα καθορίζει ποιοι παίκτες παραμένουν στο παιχνίδι.

Η Μπλε και η Κόκκινη ομάδα έχουν φορέσει τα περιβραχιόνιά τους κι έχουν βουτήξει στα βαθιά. Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η αναμέτρηση με τον ίδιο τους τον εαυτό κι αυτό φαίνεται καθημερινά πια τόσο πολύ που το Survivor δεν έχει να φοβηθεί τίποτα! Φυσικά στην εξίσωση πρέπει να μπει και η έμπειρη ομάδα που βρίσκεται στον Άγιο Δομίνικο και κατορθώνει καθημερινά να αναδεικνύει τα όσα συμβαίνουν με ακρίβεια, προσφέροντας στον τηλεθεατή ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Τέλος, μεγάλο ρόλο στη φετινή επιτυχία του Survivor έχει παίξει αναμφισβήτητα η παρουσία του Γιώργου Λιανού. Ο παρουσιαστής δεν έχασε καθόλου χρόνου. Το… πήρε πάνω του από την πρώτη στιγμή, έδωσε στο πρόγραμμα τη μικρή δόση χιούμορ που όπως αποδείχθηκε του έλειπε και χαρακτηρίζει τον ίδιο, στάθηκε σοβαρός, μετρημένος και με εξαιρετική διαχείριση των χαρακτήρων όταν έπρεπε και «υποχρέωσε» το κοινό να τον λατρέψει ακόμα περισσότερο και όσους τον αμφισβητούσαν να παραδεχτούν ότι… έπεσαν έξω.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved