Kitchen Lab: Tι μας μαγειρεύει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης;
Media

Kitchen Lab: Tι μας μαγειρεύει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης;

Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου στις 16:40  ο Άκης Πετρετζίκης παρουσιάζει μια εκπομπή «Kitchen Lab» με απλές  και… παρεξηγημένες συνταγές.  

Για ορεκτικό στο κυριακάτικο μενού σερβίρει πίτες ολικής με σουβλάκι λαχανικών. Ξεκινάει την παρασκευή με τα σουβλάκια λαχανικών, βάζοντας εναλλάξ σε ξυλάκια για σουβλάκια κομμάτια από πράσινη και κόκκινη πιπεριά, μανιτάρια, κολοκυθάκια, κρεμμύδι και ντοματίνια. Απλώνει ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ζάχαρη. Σε ταψί που έχει κάψει καλά στον φούρνο, βάζει τα καλαμάκια και ψήνει για 15-20 λεπτά.

Συνεχίζει με τις πίτες, βάζοντας στον κάδο του μίξερ νερό, μαγιά, ζάχαρη και ανακατεύει. Προσθέτει αλεύρι, ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι και χτυπάει σε δυνατή ταχύτητα. Τοποθετεί το μείγμα σε μπολ, καλύπτει με μεμβράνη και αφήνει να φουσκώσει. Χωρίζει τη ζύμη σε 6 κομμάτια και τα ανοίγει με έναν πλάστη. Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά με ελαιόλαδο βάζει μια μια τις πίτες και ψήνει για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Σερβίρει με γιαούρτι, ρίγανη, ελαιόλαδο, ρόκα και ταχίνι.

Ένα πολύ παρεξηγημένο φαγητό, αλλά με μακρά ιστορία, νοστιμιά και θρεπτικά συστατικά, τον πατσά, επιλέγει να σερβίρει ο Άκης για κυρίως γεύμα στο κυριακάτικο μενού. Βάζει πρώτα 1,5 κιλό μοσχαρίσια κοιλιά και περίπου ένα κιλό μοσχαρίσιο πόδι στη χύτρα και καλύπτει με νερό. Ρίχνει 2 λεμόνια ολόκληρα μαζί με τον χυμό τους, ξίδι και βράζει σε δυνατή φωτιά. Ανά διαστήματα αφαιρεί τον αφρό, σουρώνει και ξεπλένει τη χύτρα. Τοποθετεί ξανά το κρέας στην χύτρα, προσθέτει 4 σκελίδες σκόρδο, κύμινο, δεντρολίβανο, 2-3 φύλλα δάφνης, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ξερή ρίγανη, νερό και βράζει σε δυνατή φωτιά. Κλείνει το καπάκι, βάζει τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη, χαμηλώνει τη φωτιά και βράζει για 60 λεπτά. Αφαιρεί το κρέας, σουρώνει και κρατάει το ζουμί. Ψιλοκόβει το κρέας και το βράζει στη χύτρα ταχύτητας μαζί με το ζουμί. Σε μιξεράκι βάζει ζουμί , τα σκόρδα και χτυπάει. Μεταφέρει το μείγμα στη χύτρα ταχύτητας, προσθέτει μπούκοβο, πάπρικα και ξίδι και σερβίρει με επιπλέον πάπρικα.

Για γλυκό, ο Άκης ολοκληρώνει το επεισόδιο φτιάχνοντας στρούντελ μήλου με σπιτικό φύλλο αρωματικό, γεμάτο σε γεύση, που φτιάχνεται με τα πιο απλά υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι μας, είναι το επιδόρπιο του κυριακάτικου τραπεζιού..

Πρώτα ετοιμάζει το φύλλο, βάζοντας σε μπολ αλεύρι, ζάχαρη, νερό, λάδι, αλάτι, ξίδι, κανέλα και ανακατεύει με τα χέρια. Τυλίγει τη ζύμη με μια μεμβράνη και αφήνει στο ψυγείο. Για τη γέμιση, σε μπολ βάζει σταφίδες ξανθές μαζί με κονιάκ και αφήνει το μείγμα στην άκρη. Σε άλλο μπολ ρίχνει ζάχαρη, μπισκότο, βούτυρο και ανακατεύει. Καθαρίζει κόκκινα μήλα, αφαιρεί τις φλούδες και τον πυρήνα, τα κόβει σε πολύ λεπτές φέτες και τα βάζει σε μπολ. Προσθέτει τις σταφίδες με το κονιάκ, κανέλα, γαρίφαλο, βάζει το μείγμα με τα μπισκότα και ανακατεύει απαλά.

Για τη σύνθεση, ανοίγει τη ζύμη, απλώνει τα μήλα κατά μήκος του φύλλου σε 2 σειρές και απλώνει την υπόλοιπη γέμιση. Αλείφει τη ζύμη περιμετρικά με νερό και κλείνει το μείγμα σε ρολό. Μεταφέρει σε ταψί με λαδόκολλα και απλώνει το λιωμένο βούτυρο. Ψήνει για 40-50 λεπτά, αφήνει να κρυώσει και σερβίρει με κανέλα, άχνη ζάχαρη, σαντιγί και δυόσμο.

«Kitchen Lab», κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 16:40

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved