«Kitchen Lab»: Τι μας μαγειρεύει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης;
Media

«Kitchen Lab»: Τι μας μαγειρεύει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης;

Συνταγές γεμάτες…. χρώματα  και ευρωπαϊκό αέρα προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης στο «Kitchen Lab» σήμερα. 

Για ορεκτικό στο σαββατιάτικο μενού ο αγαπημένος σεφ επιλέγει να φτιάξει shakshuka, πολύ αρωματικό, κάπως καυτερό, αλλά ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα για brunch.

Ξεκινάει σοτάροντας σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά με ελαιόλαδο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτει κύμινο, πάπρικα, σκόρδο ψιλοκομμένο, ανακατεύει, ρίχνει μια πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, πελτέ ντομάτας και σοτάρει.

Προσθέτει ντομάτα κονκασέ, αλάτι, πιπέρι, δύο αβγά, καπακώνει και βράζει. Κόβει τορτίγες σε τρίγωνα κομμάτια, τις απλώνει σε ένα ταψί, βάζει αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, κύμινο, πάπρικα, ανακατεύει και ψήνει για 5 λεπτά. Σερβίρει με ψιλοκομμένο μαϊντανό, γιαούρτι και πάπρικα.

Για κυρίως γεύμα, ο Άκης σερβίρει μπιφτέκια λαχανικών, ένα χορτοφαγικό φαγητό το οποίο τρώγεται ευχάριστα από όλους. Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια χτυπάει μια μελιτζάνα και τη ρίχνει σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά με ελαιόλαδο. Πολτοποιεί με τον ίδιο τρόπο ένα κρεμμύδι και το ρίχνει στο τηγάνι.

Σοτάρει και επαναλαμβάνει την ίδια διαδικασία με δύο κολοκυθάκια, μια κόκκινη πιπεριά, δύο καρότα και μανιτάρια champignon. Προσθέτει νοστιμιά, και αφήνει στην άκρη. Προσθέτει κέτσαπ, σιμιγδάλι, ψιλοκομμένο δυόσμο και ανακατεύει. Πλάθει μπιφτέκια, τα βάζει σε ταψί με λαδόκολλα, ραντίζει με ελαιόλαδο και ψήνει για 15-20 λεπτά.

Όση ώρα ψήνονται τα μπιφτέκια του χτυπάει σε ένα μιξεράκι ελαιόλαδο, δυόσμο, ρίγανη, ξύσμα λεμονιού και νοστιμιά. Τα ρίχνει στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά μαζί με βρασμένο ρύζι, ανακατεύει και σβήνει με χυμό λεμονιού. Σερβίρει το φαγητό του με δυόσμο και ρίγανη.

Για γλυκό ετοιμάζει τα πιο νόστιμα cookies με φυστίκια Αιγίνης, δένοντας αρμονικά τα φυστίκια με βούτυρο και γλυκάνισο. Στον κάδο του μίξερ ρίχνει βούτυρο, ζάχαρη και χτυπάει σε δυνατή ταχύτητα. Σε μπολ βάζει αλεύρι, κορν φλάουρ, αλάτι, γλυκάνισο, φιστίκια ψιλοκομμένα και ανακατεύει. Μεταφέρει το μείγμα με τα στερεά υλικά στον κάδο του μίξερ και χτυπάει. Πλάθει σε μπαλάκια και τα μεταφέρει σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνει για 15-20 λεπτά, αφήνει να κρυώσουν και σερβίρει με ζεστή σοκολάτα.

«Kitchen Lab», κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 16:40

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved