Kitchen Lab: Λαχταριστές συνταγές από τον Άκη Πετρετζίκη!
Media

Kitchen Lab: Λαχταριστές συνταγές από τον Άκη Πετρετζίκη!

Σήμερα, Κυριακή, στις 16:40  ο Άκης Πετρετζίκης παρουσιάζει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» με αέρα... ευρωπαϊκό.

Μια Μεσογειακή galette ολικής άλεσης με ελιές, μια συνταγή που είναι ανάρπαστη στην Γαλλία, είναι το πρώτο πιάτο που προτείνει ο Άκης.

Ξεκινάει την παρασκευή του βάζοντας σε ένα μπολ βούτυρο σε κυβάκια, αλεύρι ολικής, αλεύρι για όλες τις χρήσεις, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ένα αβγό, νερό και ανακατεύει μέχρι να έχει μια σφιχτή ζύμη. Βάζει τη ζύμη σε λαδόκολλα, πασπαλίζει με αλεύρι, ανοίγει με έναν πλάστη σε λεπτό φύλλο και αφήνει στην άκρη.

Για τη γέμιση, σε ένα μπολ βάζει τυρί κρέμα, φέτα, πάστα ελιάς, ρίγανη, πιπέρι και ανακατεύει. Απλώνει τη γέμιση στο φύλλο και προσθέτει ελιές σε ροδέλες, φέτα και ρίγανη. Σε γουδί βάζει ελαιόλαδο, σκόρδο, χτυπάει και απλώνει πάνω από τη γέμιση. Με τη βοήθεια της λαδόκολλας κλείνει περιμετρικά το φύλλο προς το κέντρο. Μεταφέρει σε ταψί με λαδόκολλα, πασπαλίζει με ελαιόλαδο, ψήνει για 30-40 λεπτά και σερβίρει την gallete του με ρίγανη και ελαιόλαδο.

Μοσχαράκι μπουργκινιόν, ένα παραδοσιακό γαλλικό πιάτο, φτιάχνει για κυρίως γεύμα. Η διαδικασία ξεκινάει στο τηγάνι, όπου ο Άκης βάζει μανιτάρια με ελαιόλαδο και βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και σοτάρει. Σε κατσαρόλα, ρίχνει σκόρδο ψιλοκομμένο, ένα κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια και ένα καρότο σε μισοφέγγαρα. Προσθέτει επιπλέον αλάτι, πιπέρι, μεταφέρει τα μανιτάρια στην κατσαρόλα και τοποθετεί ξανά το τηγάνι στη φωτιά. Βάζει μπέικον σε κυβάκια, σοτάρει να πάρουν χρώμα και μεταφέρει στην κατσαρόλα. Κόβει μοσχάρι ποντίκι σε κομμάτια, βάζει αλάτι, πιπέρι και αλεύρι και ρίχνει στο ίδιο τηγάνι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Βάζει στην κατσαρόλα με τα λαχανικά πελτέ ντομάτας, κόκκινο κρασί, νερό, ντομάτα κονκασέ, έναν κύβο κότας και ανακατεύει. Ρίχνει το κρέας από το τηγάνι, προσθέτει φύλλα δάφνης και σιγοβράζει για 2 ½ ώρες. Σερβίρει το πεντανόστιμο μοσχαράκι του που λιώνει στο στόμα με πουρέ πατάτας και μαϊντανό.

Φρέσκα, μαλακά και πολύ νόστιμα, τα scones με σοκολάτα και cranberries, μια παραδοσιακή συνταγή από την Αγγλία και την Σκωτία, ολοκληρώνουν το κυριακάτικο μενού. Η παρασκευή ξεκινάει με τον Άκη να βάζει σε μπολ αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, σόδα, αλάτι, ζάχαρη, βούτυρο και πλάθει μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτει γάλα, cranberries, 2 αβγά, κουβερτούρα ψιλοκομμένη και πλάθει με τα χέρια του. Μεταφέρει σε ταψί με λαδόκολλα και ανοίγει τη ζύμη σε κύκλο. Τυλίγει με μεμβράνη και βάζει στο ψυγείο. Σε μπολ βάζει ζάχαρη, κανέλα, ανακατεύει, κόβει τη ζύμη σε τρίγωνα και τα βάζει στο μπολ με τη ζάχαρη. Ανακατεύει ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους, μεταφέρει σε ταψί με λαδόκολλα, ψήνει και σερβίρει με βούτυρο και μαρμελάδα.

«Kitchen Lab», κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 16:40

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved