Οδηγός Καλής ζωής: Η θλίψη, η αντιμετώπισή της και η εξομολόγηση του Παπανώτα
Media

Οδηγός Καλής ζωής: Η θλίψη, η αντιμετώπισή της και η εξομολόγηση του Παπανώτα

«Εκφράζω το συναίσθημά μου κι αυτό φαίνεται και στο πρόσωπό μου. Όταν είμαι θλιμμένος, θα είμαι θλιμμένος».

Ο Δημήτρης Παπανώτας μοιράζεται με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη στην εκπομπή «Οδηγός Καλής Ζωής», την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021 στις 09:00, το πώς συμπεριφέρεται ο ίδιος όταν είναι θλιμμένος, ενώ αναφέρεται στις δικές του περιόδους θλίψης αλλά και στους τρόπους που έχει βρει για να τις διαχειρίζεται.

«Δεν θέλω πολλές επαφές με τους ανθρώπους όταν είμαι στενοχωρημένος για να μην τους «περάσω» την αρνητική μου ενέργεια. Δηλαδή, νιώθω υποχρέωση, όταν θα βρεθώ σε μια παρέα, να μην είμαι στα down μου, να είμαι καλά. Άρα κόβω τις πολλές κοινωνικές επαφές. Αλλά γεμίζω την ημέρα μου με πράγματα που με ενδιαφέρουν» υπογραμμίζει ο ίδιος.

Η θλίψη είναι ένα φυσιολογικό συναίσθημα, λένε οι ειδικοί, ιδιαίτερα σε δύσκολες περιόδους όπως αυτή που περνάμε τους τελευταίους μήνες, ωστόσο υπάρχουν «παγίδες» καθώς μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε κατάθλιψη. Γι αυτό το «μετέωρο βήμα» που οδηγεί από την θλίψη στην κατάθλιψη μιλούν οι ψυχολόγοι στην εκπομπή «Οδηγός Καλής Ζωής».

«Νομίζω ότι στη ζωή και να βασανίζεσαι, μπορείς να το αντιμετωπίσεις. Όλα αντιμετωπίζονται, εκτός από τα πολύ σοβαρά, για τα οποία οφείλεις να δώσεις τη μάχη σου. Να μην πεις «τι έπαθα τώρα» και να σε πάρει από κάτω που λέμε» καταλήγει ο Δημήτρης Παπανώτας.

Επίσης, στην εκπομπή παρουσιάζονται τρία θέματα: στην ενότητα «Σύμπτωμα» μαθαίνουμε γιατί τρίζουμε τα δόντια μας, στην ενότητα «Πρακτικές Συμβουλές» κάνουμε ένα crush test στα είδη της θέρμανσης του σπιτιού και στην ενότητα «Η Ζωή Αλλιώς» ενημερωνόμαστε για την οικιακή κομποστοποίηση, μια διαδικασία που αξιοποιεί τα οργανικά υλικά της κουζίνας, όπως τα υπολείμματα τροφών κ.ά.

Ο τρόπος ζωής μας τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες «γεννά» μικρά ή μεγάλα προβλήματα υγείας. Ένα από αυτά είναι και η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, μια πάθηση που σχετίζεται με τις διατροφικές και άλλες καθημερινές μας συνήθειες, το άγχος αλλά και κατασκευαστικά προβλήματα στην περιοχή του οισοφάγου.

Στην εκπομπή «Οδηγός Καλής Ζωής» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021, στις 09:00, μαθαίνουμε γιατί οι καούρες - το κυρίαρχο σύμπτωμα της πάθησης-, δεν είναι πάντα φυσιολογικές όπως πιστεύουν πολλοί αλλά και πώς συμπτώματα όπως βήχας και βραχνάδα φωνής μπορεί να «δείχνουν» παλινδρόμηση. Παράλληλα ενημερωνόμαστε για όλες τις λύσεις που υπάρχουν σήμερα - από τον έλεγχο του στρες μέχρι τα φάρμακα και το χειρουργείο - και την αποτελεσματικότητά τους.

Στις άλλες ενότητες της εκπομπής, μαθαίνουμε πώς θα ελέγξουμε τα νεύρα μας και κυρίως γιατί πρέπει να τα ελέγξουμε, πώς θα μαγειρέψουμε τα φρούτα χωρίς να χάσουν τη διατροφική τους αξία και «μυστικά» που θα βοηθήσουν τις γυναίκες να μην πάρουν κιλά στην περίοδο της εμμηνόπαυσης.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved