Kitchen Lab: Τι μαγειρεύει σήμερα ο Πετρετζίκης στην εκπομπή του
Media

Kitchen Lab: Τι μαγειρεύει σήμερα ο Πετρετζίκης στην εκπομπή του

Συνταγές οι οποίες… δεν είναι όπως φαίνονται προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης στο «Kitchen Lab» για το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Ιανουαρίου, στις 16:40.

Ένα παραδοσιακό κέρασμα της Μήλου, τα πιταράκια της Μήλου, τα οποία έχουμε συνηθίσει να τρώμε με πικάντικο τυρί, ο Άκης τα φτιάχνει με φέτα και τα σερβίρει ως ορεκτικό στο σαββατιάτικο μενού. Ξεκινάει τη διαδικασία φτιάχνοντας τη ζύμη.

Στον κάδο του μίξερ ρίχνει νερό, αλεύρι, ελαιόλαδο, αλάτι και χτυπάει με τον γάντζο σε δυνατή ταχύτητα. Τυλίγει με μεμβράνη και βάζει στο ψυγείο. Συνεχίζει με τη γέμιση, βάζοντας σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά με ελαιόλαδο ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 σκελίδα σκόρδο, σοτάρει να καραμελώσουν, αφαιρεί και αφήνει να κρυώσουν. Στην συνέχεια, σε ένα μπολ βάζει το κρεμμύδι με το σκόρδο, φέτα, ελαιόλαδο, πιπέρι, δυόσμο και θυμάρι ψιλοκομμένα και ανακατεύει. Κόβει τη ζύμη σε 4 κομμάτια και ανοίγει το ένα κομμάτι σε πολύ λεπτό φύλλο. Ακολουθεί την ίδια διαδικασία για όλα τα κομμάτια της ζύμης, μοιράζει τη γέμιση σε όλα τα κομμάτια της ζύμης, αλείφει περιμετρικά με νερό, κλείνει σαν τυροπιτάκια, φροντίζει να κολλήσουν στην ένωση και πιέζει με ένα πιρούνι. Τηγανίζει σε δόσεις για να πάρουν χρώμα, αφαιρεί σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρει με πετιμέζι και δυόσμο.

Συνεχίζοντας στο κλίμα της εκπομπής που σπάει τις ταμπέλες, ο Άκης επιλέγει να φτιάξει ως κυρίως πιάτο μία φασολάδα στην Γαλλική της εκδοχή που λέγεται κασουλέ. Το πρώτο που κάνει είναι να μουλιάσει τα φασόλια του, για 12 ώρες σε αλατισμένο νερό. Σουρώνει, ξεπλένει καλά και αφήνει στην άκρη. Σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά με ελαιόλαδο βάζει ένα κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια, 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, χωριάτικο λουκάνικο σε ροδέλες, ένα καρότο σε μισοφέγγαρα, σέλερι σε μικρά κομμάτια και σοτάρει. Δίπλα, σε ένα καυτό τηγάνι με ελαιόλαδο ρίχνει κότσι σε μικρά κομμάτια, αλάτι, πιπέρι και σοτάρει μέχρι να πάρει χρώμα.

Μεταφέρει στην κατσαρόλα με τα λαχανικά, κόβει την πανσέτα σε κομμάτια και τη βάζει στο καυτό τηγάνι. Βάζει αλάτι, πιπέρι, σοτάρει και μεταφέρει στην κατσαρόλα. Προσθέτει αλεύρι, πελτέ, κρασί, νερό, 1 κύβο κότας, αλάτι, πιπέρι, 2 φύλλα δάφνης και ανακατεύει. Βάζει τα μουλιασμένα φασόλια, ανακατεύει, καλύπτει με το καπάκι και βράζει σε μέτρια φωτιά για 3 ώρες. Σερβίρει με μαϊντανό, πιπέρι και ψωμί.

Τέλος, ξεχάστε τις τορτίγιες όπως τις ξέρατε! Αν και τις έχουμε συνδέσει με την ιδέα ενός απλού αλμυρού roll, ενός μεξικάνικου street food, ή ενός light γεύματος, ο Άκης τις αξιοποιεί φτιάχνοντας ένα γλυκό, σαν κρέπα με σοκολάτα και μπανάνα: φλογέρες με μπανάνα και πραλίνα.

Αρχικά απλώνει τις πίτες του στον πάγκο εργασίας του, μοιράζει μασκαρπόνε και πραλίνα και απλώνει με ένα κουτάλι. Κόβει μπανάνες σε φέτες, τις μοιράζει σε όλες τις πίτες, αλείφει περιμετρικά με νερό, τυλίγει τις άκρες και κλείνει σε ρολό. Σε τηγάνι με σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά, τηγανίζει τις φλογέρες σε δύο δόσεις και αφαιρεί σε απορροφητικό χαρτί. Σε ένα μπολ ρίχνει ζάχαρη και κανέλα, βάζει μέσα τις φλογέρες όσο ακόμα είναι καυτές. Ανακατεύει και σερβίρει με φρούτα, μέλι και δυόσμο ή εναλλακτικά, με σαντιγί, λιωμένη κουβερτούρα και λευκή κουβερτούρα, ζάχαρη άχνη και κανέλα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved