Λάουρα Καραΐσκου: «Μεγάλωσα μέσα στα γήπεδα λόγω του μπαμπά μου»
Media

Λάουρα Καραΐσκου: «Μεγάλωσα μέσα στα γήπεδα λόγω του μπαμπά μου»

Η Λάουρα Καραΐσκου έγινε γνωστή στο τηλεοπτικό κοινό από το J2US, όπου και  κάλυπτε τα backstage του σόου

Η ίδια σε πρόσφατη συνέντευξή της μίλησε για την καταγωγή της, για τα καλοκαίρια που περνούσε στη Βουδαπέστη, για το πώς μπήκε στη ζωή της η ιππασία και η κολύμβηση, αλλά και για το ρόλο που έπαιξε ο μπαμπάς της για να στραφεί προς τον αθλητισμό.

Η μισή σου καταγωγή είναι από την Ουγγαρία. Αν δεν απατώμαι, είχες και παππού υπουργό στην Ουγγαρία;

Ναι, ο πατέρας της μητέρας μου. Ο παππούς μου ήταν ο μοναδικός υπουργός στην Ευρώπη που έμεινε τόσα χρόνια στην κυβέρνηση. Ήταν για 24 χρόνια υπουργός Εθνικής Αμύνης, επί κομμουνιστικού καθεστώτος. Δυστυχώς δεν πρόλαβα να τον γνωρίσω. Ήμουν πολύ μικρή όταν πέθανε.

Έχεις επισκεφθεί το συγκεκριμένο μέρος;

Φυσικά, όλα μου τα καλοκαίρια ως παιδί τα πέρασα στη Βουδαπέστη. Φορτώναμε ένα μικρό αμάξι που είχαμε με βαλίτσες και φεύγαμε οικογενειακώς για διακοπές. Από τη Βουδαπέστη ξεκίνησε και η αγάπη μου για τα άλογα, που στη συνέχεια με οδήγησε στην ιππασία και τον πρωταθλητισμό. Στα 6 μου, πήγα σε μια κατασκήνωση με άλογα στην Ουγγαρία. Κοιμόμασταν σε έναν στάβλο όπου τα αγόρια από τα κορίτσια τα διαχώριζε ένα πανί. Και κυκλοφορούσαμε όλη τη μέρα με γαλότσες. Αυτή ήταν ουσιαστικά η πρώτη μου επαφή με τα άλογα.

Και πώς έφτασες στον πρωταθλητισμό;

Γύρω στα 8 μου, είχαμε πάει οικογενειακώς για ιππασία και ήταν ένας Ούγγρος προπονητής που μου είπε «κοπέλα μου, έχεις ταλέντο στην ιππασία. Μην το αφήσεις». Αργότερα, έγινε ο προπονητής μου. Πολύ αυστηρός, ύψους 1,90 μ., με μουστάκι και καουμπόικο καπέλο, δεν σήκωνε από «όχι». Στα 11, πήρα το δίπλωμα ιππασίας και άρχισα να τρέχω σε αγώνες. Κατέβαινα στους αγώνες με τον Λάρι, που εκείνη την περίοδο ήταν ο καλύτερος μου φίλος, ένα άγριο άλογο που με τα πέταλα του έβγαζε σπίθες.

Παράλληλα ασχολιόσουν και με την κολύμβηση;

Ναι, πάλι σε επίπεδο πρωταθλητισμού. Με ξεκίνησαν ουσιαστικά οι γονείς μου, επειδή ήμουν ευτραφές παιδί. Κουράστηκαν να με μαλώνουν γιατί έτρωγα πέντε μερίδες φαγητό, αντί για μία που μου αναλογούσε, και αποφάσισαν να με γράψουν στην κολύμβηση. Έφτασα να κάνω πρωταθλητισμό, συγκεκριμένα πεταλούδα, μέχρι που αποφάσισα να ασχοληθώ μόνο με την ιππασία.

Τι ρόλο έπαιξε ο πατέρας σου στην αγάπη που έδειξες από μικρή προς τον αθλητισμό; Να σημειώσουμε για όσους δεν γνωρίζουν ότι ο πατέρας σου είναι ο Γιώργος Καραΐσκος, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή.

Ο πατέρας μου λειτουργούσε πάντα ως μάνατζέρ μου. Στα 23 μου, αποφάσισε να με κάνει ποδοσφαιριστή. Ήθελε να πάω στην Εθνική Ομάδα Γυναικών. «Μα, δεν έχω ταλέντο στο ποδόσφαιρο» του έλεγα. «Οχι, θα πας» επέμενε. «Οι άλλες καλύτερες είναι». Τελικά, λόγω της αγάπης μου στον αθλητισμό, στράφηκα το 2015 στην αθλητική δημοσιογραφία και φυσικά έπαιξε βασικό ρόλο σε αυτό ο πατέρας μου, αφού ήταν ποδοσφαιριστής και εγώ μεγάλωσα μέσα στα γήπεδα, είπε στο ΟΚ!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved