Άγριες Μέλισσες: Αυτή ήταν η σκηνή που ο Κωνσταντής ένιωσε άσχημα στο γύρισμα
Media

Άγριες Μέλισσες: Αυτή ήταν η σκηνή που ο Κωνσταντής ένιωσε άσχημα στο γύρισμα

Άγριες Μέλισσες:  Σίγουρα δεν είναι ένας ρόλος εύκολος... Άσωτος, αδίστακτος, εκτελεστικό όργανο του Δούκα Σεβαστού στον α' κύκλο, που μάλιστα γινόταν συχνά αποδέκτης σωματικής βίας από τον πατέρα του... Επαναστάτης, τρυφερός, πιστός φίλος και ιδανικός σύντροφος στον β' κύκλο.

Για τα δύο διαφορετικά πρόσωπα του ίδιου ρόλου μιλά ο δημοφιλής πρωταγωνιστής της σειράς του ΑΝΤ1 «Άγριες μέλισσες», Γιάννης Κουκουράκης.

Ο ίδιος μάλιστα αποκάλυψε ποια ήταν εκείνη η σκηνή που τον έκανε να νιώσει άσχημα.
Είναι αλήθεια ότι διεκδικήσατε το ρόλο του Κωνσταντή;

«Ναι, τον διεκδίκησα, πέρασα από 7 δοκιμαστικά. Με αφορούσε πολύ για να το αφήσω να περάσει, γιατί ήξερα ότι ήμουν η καλύτερη επιλογή για αυτόν το ρόλο. Όπως και ο κάθε συνάδελφος μου για το ρόλο του. Η αλήθεια είναι ότι τον κέρδισα με το σπαθί μου. Πρέπει να μάχεσαι γι' αυτά που θεωρείς ότι κατέκτησες ή αξίζουν να διεκδικήσεις».


Θα σας στερούσε το μαλλί, θα αποκτούσατε μουστάκι, ήταν κακός, θα δημιουργούσατε... αντιπάθειες, αλλά σας κέντρισε. Τι σας τράβηξε; Ο ρόλος ή η παραγωγή γενικότερα;
«Οι σοβαρές προθέσεις και το όραμα των ανθρώπων με τους οποίους μίλησα και στη συνέχεια με δοκίμασαν γι' αυτόν το ρόλο. Το 4πτυχο αυτό αποτελείται από την casting director Μιράντα Ρωστάντη, τη σεναριογράφο Μελίνα Τσαμπάνη, την υπεύθυνη σεναρίων του καναλιού Ντίνα Κάσσου και το σκηνοθέτη Λευτέρη Χαρίτο. Με εκείνους τους 4 ήρθα τότε σε επαφή. Για τα περί ρόλου, δεν ήξερα πολλά. Μια παράγραφο γενικής περιγραφής μόνο».

Καθημερινή σειρά... Υπήρχε ο φόβος ότι απλά θα είναι άλλη μια σειρά ή είχατε διαισθανθεί ότι θα την αγαπήσει τόσο ο κόσμος; «Είχα διαισθανθεί ότι θα είναι μια δουλειά με σοβαρές προθέσεις και στόχο να αλλάξει το ως τώρα σκηνικό της ελληνικής τηλεόρασης και να φέρει τον κόσμο πίσω ξανά σε ελληνικές σειρές. Το πόσο θα αγαπηθεί, ποτέ κανείς δεν το γνωρίζει. Το γεγονός ότι αγαπήθηκε όπως αγαπήθηκε, είναι μια μεγάλη δικαίωση για το όραμα και τους κόπους όλων των συντελεστών αυτής της δουλειάς. Το ότι ήταν καθημερινή σειρά ποτέ δεν με τρόμαξε».


Ένας «κακός» ήρωας είναι μεγαλύτερη πρόκληση για έναν ηθοποιό;
«Ναι, γιατί κρύβει πολλά που δεν βγαίνουν στη φόρα αμέσως και ξεδιπλώνεται σιγά σιγά, Και το μαγικό είναι όταν ανακαλύπτεις και εσύ ο ίδιος που καλείσαι να τον υποδυθείς τους λόγους για τους οποίους είναι έτσι, τα αδύνατα κουμπιά του και τις ευαισθησίες του -εάν και όπου υπάρχουν. Έχει αρκετά έντονη νευροψυχολογία το όλο θέμα και είναι πράγματι πολύ ενδιαφέρον ταξίδι».


Στο πρώτο κύκλο υπήρξε μια πολυσυζητημένη σκηνή με τη Βιολέτα. Ο κακομαθημένος γιος του Δούκα μετά την ερωτική συνεύρεση μαζί της τη διαπομπεύει
σε ολόκληρο το χωριό... Η Θεοφανία Παπαθωμά είχε μιλήσει πολύ για εκείνη τη σκηνή εκείνη. Εσείς πώς τη ζήσατε; Δεν είναι η πρώτη φορά οι «Άγριες μέλισσες», μέσα στην πλοκή τους, θίγουν κοινωνικά ζητήματα...
«Κάθε σειρά έχει χρέος να θίγει κοινωνικά ζητήματα. Αφού η Θεοφανία έχει μιλήσει αρκετά, τότε και η θέση μου θα είναι ήδη γνωστή. Στρεσαρίστηκα πολύ διαβάζοντας την και προσπαθώντας να τη χτίσω μέσα μου, γιατί ο ρόλος και η πράξη του αυτή ήταν εντελώς αντίθετα με εμένα να ως άτομο. Πολύ σκληρή πραγματικότητα βιώσαμε εκεί. Η σκηνή ήταν γραμμένη πολύ διαφορετικά και εγώ πληροφορήθηκα την αλλαγή της το πρωί που ξεκίνησα να πάω στο γύρισμα. Θα της έπαιρνα τα ρούχα ενώ κοιμόταν, σύμφωνα με το αρχικό σενάριο, και όχι μετά από πάλη. Και η αλήθεια είναι ότι ένιωσα πολύ άσχημα.. Ζητούσα συνέχεια συγγνώμη από τη συνάδελφο πριν και μετά τη λήψη».


Στην πορεία της σειράς, βλέπουμε ότι ο έρωτας αλλάζει το χαρακτήρα του ήρωα σας. Η αγάπη μπορεί να αλλάξει έναν άνθρωπο;
«Προφανώς. Στο όνομα της αγάπης έχουν γίνει τα μεγαλύτερα λάθη και οι πιο μεγαλειώδεις πράξεις. Μόνο την τροχιά της Γης δεν μπορεί να αλλάξει».


Στο δεύτερο κύκλο, ο Κωνσταντής δεν είναι πια ένα εκτελεστικό όργανο, αλλά γίνεται πιο ανθρώπινος, προστατευτικός και πιο συναισθηματικός απέναντι στα πρόσωπα που έχει δίπλα του. Ολική αλλαγή! Πιστεύετε πως αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στους ανθρώπους;

Να αλλάξουν και να εξελιχθούν προς το καλύτερο; «Οι ζωντανοί οργανισμοί είναι σαν τον κορονοϊό ένα πράγμα. Μεταλλάσσονται, για να επιβιώσουν. Και προς το χειρότερο και προς το καλύτερο. Μιλώντας για ανθρώπους, καλό είναι για τους ίδιους, αλλά και τους γύρω τους, να πηγαίνουν προς το καλύτερο».


Θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τη Δρόσω, όποιο κι αν είναι το τίμημα, ή θα τον κάμψουν οι αντιρρήσεις της οικογένειας του; «Η πένα της Μελίνας Τσαμπάνη και του Πέτρου Καλκόβαλη μας έχει συνηθίσει σε πολλές ανατροπές. Μέχρι τη στιγμή που θα πάρουμε τα σενάρια στα χέρια μας, δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί η πλοκή της σειράς και πώς θα ξεδιπλωθεί στη συνέχεια ο ρόλος μας», αποκαλύπτει ο ίδιος στο περιοδικό Τηλεθεατής.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved