Kitchen Lab: Ο Πετρετζίκης προτείνει το απόλυτο μενού για του Αγίου Βαλεντίνου!
Media

Kitchen Lab: Ο Πετρετζίκης προτείνει το απόλυτο μενού για του Αγίου Βαλεντίνου!

Kitchen Lab: Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, στις 16:40  ο Άκης Πετρετζίκης  παρουσιάζει ένα επεισόδιο γεμάτο αγάπη και έρωτα και συνθέτει το απόλυτο μενού με τρία πιάτα βγαλμένα από την καρδιά.

Το απόλυτο μενού του Αγίου Βαλεντίνου, με τρία πιάτα βγαλμένα από την καρδιά!

Μια σαλάτα με εσπεριδοειδή και γαρίδες φέρνουν την απόλυτη ισορροπία οξύτητας, γλυκύτητας και νοστιμιάς στο τραπέζι της Κυριακής. Για το dressing, σε μπολ σερβιρίσματος o Άκης βάζει ξύσμα από 1 ροζ γκρέιπφρουτ, 1 λεμόνι, 1 λάιμ και 1 πορτοκάλι, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, κρέμα βαλσάμικο και ανακατεύει. Κόβει μισό φινόκιο σε λεπτές φέτες και το βάζει στο μπολ με το dressing. Προσθέτει σπανάκι baby και φέτες από το ροζ γκρέιπφρουτ.

Για τις γαρίδες, σε μιξεράκι βάζει 2 σκελίδες σκόρδο μαζί με ελαιόλαδο και χτυπάει. Κόβει τις γαρίδες και απλώνει ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Μεταφέρει σε καυτό τηγάνι και ψήνει για 1 λεπτό. Προσθέτει σκορδόλαδο, σβήνει με ούζο, ανακατεύει και αφαιρεί από τη φωτιά. Το υπόλοιπο σκορδόλαδο το αποθηκεύει σε βαζάκι στο ψυγείο. Για τη σύνθεση, βάζει τις γαρίδες στο μπολ με τη σαλάτα, προσθέτει κρέμα βαλσάμικο και σερβίρει.

Για κυρίως πιάτο, ο Άκης φτιάχνει μια πολύ ιδιαίτερη σούπα λαχανικών με σολωμό.

Ξεκινάει βάζοντας σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά πατάτες σε χοντρές φέτες, 2 καρότα και 1 κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια και αφήνει να πάρουν όλα μαζί χρώμα και καπνιστή γεύση.

Τα αφήνει στην άκρη και τοποθετεί το τηγάνι ξανά στη φωτιά. Βάζει ένα πράσο σε μεγάλα κομμάτια, αφήνει να πάρουν χρώμα και καπνιστή γεύση, μεταφέρει τα λαχανικά στη χύτρα ταχύτητας , προσθέτει 1 σκελίδα σκόρδο, τζίντζερ και κάρδαμο τριμμένα, ελαιόλαδο, 2 κύβους λαχανικών, νερό και θυμάρι. Κλείνει το καπάκι, γυρίζει τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη και βράζει σε μέτρια φωτιά για περίπου μισή ώρα. Αποσυμπιέζει, ανοίγει το καπάκι, προσθέτει βούτυρο και κρέμα γάλακτος και χτυπάει με το ραβδομπλέντερ μέχρι να έχει λεία υφή.

Κόβει 1 κιλό σολομό φιλέτο σε μερίδες και χαράζει σε 4-5 σημεία από την πλευρά του δέρματος. Προσθέτει ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και μεταφέρει σε καυτό τηγάνι. Ψήνει για 3-4 λεπτά να πάρει χρώμα και γυρνάει από την άλλη πλευρά. Ψήνει για επιπλέον 1-2 λεπτά και αφαιρεί από τη φωτιά. Σερβίρει με ρίγανη και δυόσμο.

Ένα moelleux ταψιού επιλέγει ο Άκης για επιδόρπιο, την ιδανική επιλογή για το κλείσιμο μιας τέτοιας ημέρας. Ξεκινάει βάζοντας σε ένα μπολ κρέμα γάλακτος και κουβερτούρα σε κομμάτια, καλύπτει με μεμβράνη και βάζει στον φούρνο μικροκυμάτων. Στη συνέχεια, στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζει ζάχαρη, αμύγδαλα φιλέ, κορν φλάουρ, μπέικιν πάουντερ, βανίλια, αλάτι και χτυπάει να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτει 2 αβγά, 2 κρόκους και χτυπάει καλά. Ρίχνει το μείγμα της κρέμας με την κουβερτούρα , χτυπάει καλά, μεταφέρει σε βουτυρωμένη και κακαωμένη φόρμα με αποσπώμενη βάση και ψήνει για 20-25 λεπτά.

Για τη γκανάς, σε κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, βάζει κρέμα γάλακτος, ζάχαρη και αφήνει να ζεσταθεί το μείγμα. Σε μπολ βάζει κουβερτούρα σε κομμάτια, προσθέτει το ζεστό μείγμα από την κατσαρόλα, βανίλια και ανακατεύει. Προσθέτει γάλα, 1 αβγό, αλάτι και ανακατεύει καλά. Απλώνει πάνω από το moelleux με κουτάλα, ψήνει για 8-10 λεπτά, αφαιρεί και σερβίρει.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved