Υπόθεση Λιγνάδη: Τι αναφέρει ΜΚΟ για τα θεατρικά προγράμματα ασυνόδευτων ανηλίκων
Media

Υπόθεση Λιγνάδη: Τι αναφέρει ΜΚΟ για τα θεατρικά προγράμματα ασυνόδευτων ανηλίκων

Υπόθεση Λιγνάδη: Θέση απέναντι στις φήμες που θέλουν ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες να δέχονται μαθήματα θεάτρου από τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, πήρε η ΜΚΟ «Ιατρική Παρέμβαση».

Όπως τόνισε σε ανακοίνωσή της η ΜΚΟ, «η Ιατρική Παρέμβαση από το 2004 υλοποιεί προγράμματα κοινωνικού και ανθρωπιστικού χαρακτήρα και από το 2016 λειτουργεί δομές φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων».

«Αρχικά, δηλώνουμε τον αποτροπιασμό μας για θέματα που έχουν να κάνουν με την οποιαδήποτε εκμετάλλευση της ανθρώπινης ύπαρξης, αυτονόητα δε κατακρίνουμε κάθε πράξη ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων» αναφέρει η ΜΚΟ και συμπληρώνει πως «όλα τα χρόνια της δραστηριότητάς μας αποκλειστικός σκοπός της οργάνωσής μας ήταν η προστασία ευάλωτων πληθυσμών και δη των ανηλίκων, ακολουθώντας όλα τα πρωτόκολλα για την παιδική προστασία».

«Σε ότι αφορά στο πρόγραμμα του Εθνικού Θεάτρου, χρηματοδοτούμενο από την UNICEF, όπου συμμετείχαν και ωφελούμενοι των ξενώνων που διατηρούσε η Ιατρική Παρέμβαση, από όσα γνωρίζουμε για το πρόγραμμα δεν υπήρχε συμμετοχή του κ. Λιγνάδη σε αυτό σύμφωνα και με τις δηλώσεις της κυρίας Βγενοπούλου» υπογραμμίζει η ΜΚΟ, τονίζοντας ότι η Ιατρική Παρέμβαση «ουδέποτε επικοινώνησε ή συνεργάστηκε με οποιονδήποτε τρόπο με τον κ. Λιγνάδη».

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή «Πάμε Δανάη!»:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved