Ημέρα της Γυναίκας: Πέντε ταινίες που είναι αφιερωμένες στη γιορτή της γυναίκας
Media

Ημέρα της Γυναίκας: Πέντε ταινίες που είναι αφιερωμένες στη γιορτή της γυναίκας

Ημέρα της Γυναίκας: Άλλη μια ημέρα που αντί να την γιορτάσουμε με τις φίλες μας ένεκα της γιορτής θα την περάσουμε στο σπίτι!

Με αφορμή τον σημερινό εορτασμό λοιπόν αλλά και την καραντίνα είναι μια καλή ευκαιρία να δεις μεν ταινία, που έτσι κι αλλιώς το κάνεις σχεδόν καθημερινά αυτό το διάστημα, ας είναι όμως από εκείνες τις ταινίες που είναι αφιερωμένες στη γιορτή της γυναίκας


Hidden Figures

Το Αφανείς Ηρωίδες (πρωτότυπος τίτλος: Hidden Figures) είναι αμερικανική βιογραφική ταινία του 2016 σε σκηνοθεσία του Θίοντορ Μέλφι και σε σενάριο του ίδιου και της Άλισον Σρέντερ. Αφηγείται την ιστορία των Κάθριν Τζόνσον, Ντόροθι Βον και Μέρι Τζάκσον, τριών Αφροαμερικανίδων επιστημόνων που, κόντρα σε όλες τις προκαταλήψεις της Αμερικής των αρχών του ’60, προσπαθούν να κάνουν τη διαφορά δουλεύοντας για το διαστημικό πρόγραμμα της NASA. Βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, καθώς και στο βιβλίο Hidden Figures της Μάργκοτ Λι Σέτερλι. Αξίζει να σημειωθεί πως το 2015, ο τότε Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, βράβευσε την Κάθριν Τζόνσον με το Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας ενώ το 2019, η Τζόνσον, έλαβε το βραβείο του Χρυσού Μεταλλίου του Κονγκρέσου.


Frida

Μια εντυπωσιακή ταινία για μια αξέχαστη γυναίκα, την ανυποταξία που βρίσκεται στην φύση των ανθρώπων, την υπερβολική ενέργεια που πηγάζει από μέσα μας και τα ανεξέλεγκτα πάθη. Η Frida ήταν μόλις, 20 χρονών όταν παντρεύτηκε έναν άντρα μεγαλύτερης ηλικίας, τον Diego Rivera τον πιο διάσημο καλλιτέχνη όλου του Μεξικού.


Erin Brockovich

Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Στίβεν Σόντερμπεργκ και το σενάριο έγραψε η Σουζάνα Γκραντ. Πρωταγωνιστούν οι Τζούλια Ρόμπερτς, Άλμπερτ Φίνεϊ και Άαρον Έκχαρτ. Η ταινία αφηγείται την ιστορία της Έριν Μπρόκοβιτς και το δικαστικό αγώνα εναντίον της αμερικανικής εταιρίας Pacific Gas and Electric Company (PG&E). Βασίζεται σε πραγματική ιστορία[2] και η αληθινή Έριν Μπρόκοβιτς κάνει μια κάμεο εμφάνιση ως σερβιτόρα με το όνομα Τζούλια.


The Help


Η ταινία είναι βασισμένη στο βιβλίο "The Help" της Κάθριν Στόκετ. Πρωταγωνιστούν οι Βαϊόλα Ντέιβις, Έμμα Στόουν, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Οκτάβια Σπένσερ, Τζέσικα Τσάστεϊν, Σίσι Σπέισεκ, Μάικ Βόγκελ, Άλισον Τζάνεϊ και Μέρι Στινμπέργκεν.
Η ταινία διαδραματίζεται στο Τζάκσον του Μισσισσιππή και αφηγείται την ιστορία μιας νεαρής λευκής κοπέλας, της Ευγενίας "Σκίτερ" Φέλαν και τη σχέση της με δύο μαύρες υπηρέτριες στη δεκαετία του '60. Η Σκίτερ είναι μία δημοσιογράφος, η οποία αποφασίζει να γράψει ένα βιβλίο από την πλευρά των υπηρετριών, εκφράζοντας το ρατσισμό τον οποίο αντιμετωπίζουν, εργαζόμενες σε λευκές οικογένειες.


Gloria


Με κεντρικό πρόσωπο μία γυναίκα 58 χρόνων, τη Gloria, η ταινία περιστρέφεται γύρω από τις απόπειρες της ηρωίδας να πάει ενάντια στις στερεοτυπικές αντιλήψεις της κοινωνίας, που θέλουν τις πλέον ώριμες γυναίκες να μένουν αδρανή όντα καθώς νιώθουν ότι η ζωή τους φτάνει σιγά-σιγά στο τέλος

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved