Συνταγές ψυχής: Η Ελένη Ψυχούλη επιστρέφει στον ΣΚΑΪ
Media

Συνταγές ψυχής: Η Ελένη Ψυχούλη επιστρέφει στον ΣΚΑΪ

Η Ελένη Ψυχούλη επιστρέφει στον ΣΚΑΪ με ένα διαφορετικό γευστικό ταξίδι στο βουνό των Κενταύρων. Τόπος καταγωγής, τόπος της καρδιάς της και πλέον μόνιμο σπίτι της, το Πήλιο και η Θεσσαλία δεν έχουν μυστικά για εκείνη.

Ένα ταξίδι, στο οποίο μοιράζεται μαζί μας τις εμπειρίες πίσω από το προφανές, μας ξεναγεί σε άγνωστα τοπία, μας ανοίγει την όρεξη με συνταγές της τοπικής γαστρονομίας και ταυτόχρονα μας συστήνει ενδιαφέροντες ανθρώπους και προσωπικές ιστορίες. Μέσα από μαγειρέματα, ξεναγήσεις και συζητήσεις αναζητούμε όλοι μαζί απαντήσεις για το τι σημαίνει στις μέρες μας η επιστροφή στο χωριό, η ζωή κοντά στη φύση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι αποφασίζουν να ζήσουν σε μια μικρή κοινωνία.

Οι απλές συνταγές, οι εργασίες στο χωράφι και οι συναντήσεις με παραγωγούς γίνονται η αφορμή για να θίξουμε και να συζητήσουμε θέματα που αφορούν στην τροφή στη σημερινή εποχή. Η παράδοση, η ανανεωμένη συνταγή, η μαγειρική για πολυάσχολους ανθρώπους που δεν έχουν χρόνο να μαγειρέψουν, η κουζίνα της γιαγιάς, η κουζίνα της σύγχρονης νοικοκυράς και των σεφ. Αλλά και η υγιεινή διατροφή, οι παλιοί σπόροι, η τροφοσυλλογή, το μποστάνι, το μάζεμα της ελιάς και η παραγωγή του ελαιόλαδου, το κρασί, το τσίπουρο και τα μυστικά του. Επίσης, τα food miles, η μαγειρική στη φύση, η κοινωνικότητα του τραπεζιού, η βιολογική παραγωγή, οι υπαίθριες αγορές, πώς ψωνίζουμε και πώς ανιχνεύουμε την καλή πρώτη ύλη.

Στις «Συνταγές Ψυχής», η Ελένη μάς ανοίγει το σπίτι της και την προσωπική της ζωή, μας γνωρίζει όσους και όσα αγαπά, μοιράζεται μαζί μας την καθημερινότητά της στο χωριό. Και μας παίρνει μαζί της σε ένα ταξίδι στο Πήλιο που συνδυάζει απρόσμενα το βουνό με τη θάλασσα, το παλιό με το μοντέρνο. Ένα ταξίδι ζωής, γεμάτο χρώματα, νοστιμιά και αισιοδοξία!

Δείτε το trailer:

«Συνταγές Ψυχής» με την Ελένη Ψυχούλη, από την Κυριακή 14 Μαρτίου στις 17.40, στον ΣΚΑΪ.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved