Σ.Κούλογλου: «Δεν κάνω κάτι ιδιαίτερα σημαντικό»
Ο Στέλιος Κούλογλου μετράει 30 χρόνια στον χώρο της δημοσιογραφίας και έχει δει πολλά ως ρεπόρτερ χωρίς σύνορα. Ο Στέλιος Κούλογλου εκτός από δημοσιογράφος είναι συγγραφέας, σκηνοθέτης, άνθρωπος με ανοικτό μυαλό, ελεύθερη σκέψη, δημιουργικότητα, με φανατικούς οπαδούς και επικριτές. Ο Στέλιος Κούλογλου επιστρέφει στο «σπίτι του» με την εκπομπή «Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα» στη ΝΕΤ.
-Πριν από δύο χρόνια μιλήσατε για τη γενιά των 700 ευρώ, με τις γνωστές συνέπειες…Αλήθεια, σήμερα για ποια γενιά θα μιλούσατε και γιατί δεν θα έκοβαν την εκπομπή;
«Για τη γενιά των 590 ευρώ…Δεν νομίζω ότι θα την έκοβαν. Πιστεύω ότι είναι πιο έξυπνοι. Και τότε το κόψιμο ήταν η αφορμή για την εκπαραθύρωση μου από την ΕΡΤ και φαντάζει απίστευτο, γιατί είναι ένα θέμα που δεν μπορείς να το κρύψεις κάτω από το χαλί»
-Προτάσεις από ιδιωτική τηλεόραση είχατε;
«Υπήρξε πρόταση το 2008 μόλις έφυγα από την ΕΡΤ , που συνδύαζε την παρουσίαση του «Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα» με σχόλια σε δελτία ειδήσεων. Αρνήθηκα γιατί περισσότερο μ’ ενδιαφέρει το ρεπορτάζ από τα παράθυρα»
-Το tvxs σας αφήνει κέρδη;
«Όχι. Μπαίνει μέσα. Αλλά δεν μπορώ ακόμα να το πω αποτυχία. Όταν το ξεκίνησα πέσαμε πάνω στην οικονομική κρίση, διαφορετικά θα έσκιζε»
-Η θέση του προέδρου της ΕΡΤ δεν θα σας ενδιέφερε;
«Με τους σημερινούς όρους σχέσης μεταξύ της πολιτικής εξουσίας και της τηλεόρασης , όχι. Μόνο με όρους πλήρους ανεξαρτησίας»
-Τι σας ενοχλεί περισσότερο να λένε για τους Έλληνες;
«Ότι είμαστε τεμπέληδες. Είναι το πιο άδικο. Οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερο απ’ ότι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι. Δεν μπορεί μια χώρα να ζει με βάση το σπρέντς. Δεν κινούνται έτσι οι κοινωνίες»
-Ποια θεωρείτε την μεγαλύτερη επιτυχία σας;
«Δεν θεωρώ ότι κάνω κάτι ιδιαίτερα σημαντικό. Θεωρώ ότι κάνω απλώς την δουλειά μου. Είμαι περήφανος που έκανα το 2002, καλεσμένος στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, μαζί με τον Ιρανό σκηνοθέτη Μαχμαλμπά ένα τηλεμαραθώνιο στην ΕΤ3 και στήθηκε ένα χωριό στο Αφγανιστάν. Καθώς και για το ντοκιμαντέρ «Οι Βρωμοέλληνες» που έχει πάει σε όλα τα σχολεία και το χρησιμοποιούν οι δάσκαλοι για να δείξουν στα παιδιά πώς να καταπολεμήσουν το ρατσισμό»
Πηγή:Τηλέραμα