Κώστας Γαβράς στο «Έλα χαμογέλα»: «Πρέπει οι γυναίκες να αντιδράσουν σήμερα»
Media

Κώστας Γαβράς στο «Έλα χαμογέλα»: «Πρέπει οι γυναίκες να αντιδράσουν σήμερα»

Ο Κώστας Γαβράς μίλησε μέσω skype στην εκπομπή, Έλα χαμογέλα για τις καταγγελίες στο χώρο του θεάτρου και το ελληνικό #metoo!

O Κώστας Γαβράς δήλωσε στην Σίσσυ Χρηστίδου: «οι καλλιτέχνες έχουν έναν ρόλο να παίξουν μέσα στην κοινωνία. Έχουν μια θέση πολύ διαφορετική από όλους τους άλλους και είναι, σχεδόν υποχρεωμένοι να παίρνουν θέση σε μερικές καταστάσεις. Γιατί αυτό είναι η Τέχνη τελικά. Είναι ένα βλέμμα πάνω στην κοινωνία».

Και υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Η άσκηση της εξουσίας σε καλλιτεχνικά έργα δείχνει μια αδυναμία. Όταν γυρίζεται ένα φιλμ ή ετοιμάζεται ένα θεατρικό έργο είμαστε όλοι μαζί για να αντιμετωπίσουμε το κοινό και να του δώσουμε κάτι που το ενδιαφέρει. Δεν είναι εκεί ο καθένας για να δείξει τον εαυτό του. Είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε γύρω από το έργο. Όπως ο σκηνοθέτης είναι υπεύθυνος για το έργο θα πρέπει στο τέλος αυτός να έχει και τον τελευταίο λόγο» πρόσθεσε ο σκηνοθέτης. «Όταν κάποιος πέφτει θύμα κακοποίησης πρέπει να το καταγγέλλει αμέσως. Είναι απαραίτητο οι γυναίκες να αντιδράσουν σήμερα. Όλες οι γυναίκες έχουν την ιδέα να αμύνονται και να μην αφήσουν τα πράγματα να ξεχνιούνται. Γιατί αυτά δεν ξεχνιούνται».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved