Λαζάρου: Η αποκάλυψη για το μενού που ετοίμασε για το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο
Media

Λαζάρου: Η αποκάλυψη για το μενού που ετοίμασε για το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο

25η Μαρτίου: Eνθουσιασμένος που είχε την ευκαιρία να μαγειρέψει στο επίσημο δείπνο των υψηλών προσκεκλημένων της κυβέρνησης για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, δήλωσε ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ, Λευτέρης Λαζάρου, μιλώντας στην Κοινωνία Ώρα MEGA.

O Λευτέρης Λαζάρου είπε: «Σε ένα τέτοιο δείπνο δεν είναι ευχάριστο να τρώμε σκόρδο, οπότε δεν κάναμε μπακαλιάρο με σκορδαλιά. Το σκόρδο δεν το χρησιμοποιούμε στα επίσημα γεύματα. Ο στόχος ήταν να χωρέσω την Ελλάδα στα πιάτα μου όσο περισσότερο μπορώ. Αυτή είναι η χώρα μου, η πατρίδα που με ζει».

Μάλιστα, τόνισε ότι μίλησε στους προσκεκλημένους μόνο όταν έφευγαν που τον χαιρέτησαν.

Και συμπλήρωσε: «Το μπισκότο σουπιάς ήταν ένα καλωσόρισμα για να προετοιμάσει τους γευστικούς κάλυκες για το γεύμα. Ο κιμάς γαρίδας με φύλλο λάχανου μοιάζει με τα ντολμαδάκια αλλά είναι τυλιγμένος αλλιώς. Είναι ένα εξαιρετικό πιάτο για να τιμήσουμε τη θάλασσα… Και νηστεία να μην είχαμε, ψάρι θα έκανα. Τα πιάτα δεν ήταν νηστίσιμα. Ήταν ένα μενού στηριγμένο στα ελληνικά προϊόντα. Το χριστόψαρο επιλέχθηκε γιατί δεν αφυδατώνεται. Είναι ένα εξαιρετικό ψάρι και το βρίσκεις εύκολα αυτή την περίοδο. Μπορείς να το μαγειρέψεις όπως θες. Στο συγκεκριμένο μενού ήταν με χειμωνιάτικες ρίζες».

Και πρόσθεσε: «Για εμένα ήταν μεγάλη τιμή να με επιλέξει η ΠτΔ να μαγειρέψω για αυτό το σημαντικό δείπνο. Θέλω να την ευχαριστήσω πολύ. Πιστεύω ότι τιμώ όλους τους συναδέλφους μου με το να συμμετέχω σε μια τέτοια σημαντική βραδιά»!

Δείτε το σχετικό απόσπασμα παρακάτω!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved