Media

Ήλιος: Η αποχώρηση που δεν περίμενε κανείς!

Ήλιος: Η τηλεόραση δεν είναι προτεραιότητα της, αλλά όταν η πρόταση προέρχεται από μια φίλη κι έμπιστη συνεργάτη, τότε το «ναι» είναι μονόδρομος.

Η Μαρίνα Ψάλτη δέχτηκε με μεγάλη χαρά την πρόσκληση της σκηνοθέτιδας Βίκυς Μανώλη προκειμένου να κάνει μια γκεστ εμφάνιση στη δραματική σειρά «Ηλιός» με τον ρόλο της Ιωάννας που φτάνει στο τέλος του. Η ηθοποιός αποκαλύπτει όλα όσο θα συμβούν στην ηρωίδα της στα τελευταία επεισόδια που πρωταγωνιστεί.

Ύστερα από τη «Γυναίκα χωρίς όνομα», επιστρέψατε στα τηλεοπτικά δρώμενα και πάλι σε μια σειρά της Μαρίας Γεωργιάδου, την οποία επίσης σκηνοθετεί η Βίκυ Μανώλη. Φαντάζομαι νιώθετε ασφάλεια μαζί τους και υπάρχει χημεία.

«Τη Μαρία τη γνωρίζω και την εκτιμώ πολλά χρόνια ως ηθοποιό και σεναριογράφο αλλά δεν έχουμε συναντηθεί στη δουλειά πέρα από αυτές τις δύο συνεργασίες. Η Βίκυ είναι πολλά χρόνια φίλη και έχει κάνει σειρές και με τον σύζυγο μου (Γιάννης Φέρτης). Όταν μου ζητήσει κάτι δεν υπάρχει περί­πτωση να μην το κάνω γιατί της έχω εμπιστοσύνη και ξέρω ότι είναι καλό. Χαίρομαι που η σειρά πάει τόσο καλά για όλους τους ανθρώπους που εργάζο­νται στην παραγωγή».

Σας βλέπουμε και πάλι στον ρόλο μιας μάνας που η ζωή την έχει δυσκολέψει. «Εδώ και κάποιο χρόνια όλο μάνες κάνω και τώρα αρχίζω να παίζω και τη γιαγιά. Στον Ήλιο έχω κι εγγόνια αφού η Αλίκη, η υποτιθέμενη κόρη μου έχει δύο παιδιά».

Η Ιωάννα μας έχει μπερδέψει αρκετά. Τι χαρακτήρας είναι;

«Κοιτάξτε, είναι ένας ρόλος που έχει δύο όψεις κι αυτό είναι το μεγάλο του ενδιαφέρον. Παίζει ένα παιχνίδι. Εκμεταλλεύεται την ιστορία μιας φίλης της που έχει πάθει άνοια και κατ' επέκταση δεν μπορεί να αντιδράσει. Μπαίνει στη ζωή της Αλίκης, παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως τη μητέρα της για να της αποσπάσει χρήματα γιατί έχει φοβερό χρέη. Στην πορεία είδαμε βέβαια ότι η Ιωάννα συμπαθεί πραγ­ματικά την Αλίκη και την έχει αγαπήσει».

Στο δωμάτιο κλεισμένη ήταν η πραγματική μη­τέρα της Αλίκης;

«Ναι, και η Ιωάννα την φρόντιζε. Όταν πήρε τα χρήματα οπό την Αλίκη για το θέμα υγείας της, τη μετέφερε σε ένα καλό ίδρυμα για να τη φροντίζουν, αλλά τελικό η γυναίκα πέθανε. Πάντως βλέπουμε ότι τα χρήματα δεν το χρησιμοποιεί γιο τον εαυτό της ή για να πάρει γούνες. Το γεγονός ότι περιθάλπει την πραγματική μητέρα της Αλίκης δείχνει την καλή πτυχή του χαρακτήρα της».

Ωστόσο, η Ιωάννα παρόλο που είδε πόσο δοτι­κοί άνθρωπος είναι η Αλίκη, δεν σταμάτησε το σχέδιο της.

«Η Ιωάννα είναι ένας άνθρωπος χρεωμένος στους τοκογλύφους που μπαίνουν στο σπίτι της και παίρνουν το πάντα. Δεν έχει περιθώρια Σέ αυτή την περίπτωση είναι ο θανατός σου η ζωή μου. Κι εγώ βλέπω πως στα τελευταία επεισόδια ανησυχεί πραγματικά για την Αλίκη και είναι ειλικρινής ως προς τα αισθήματα της για εκείνη. Αλλά η επιβίωση είναι ένα ισχυρό κίνητρο κι έχει κι έναν γιο που πρέπει να βοηθήσει. Όχι ότι δικαιολογώ αυτό που κάνει, αλλά μπορώ να το καταλάβω γιατί είναι απόγνωση».

Ο Μιχάλης δεν συμφωνεί με τη μητέρα του.

«Διαφωνεί αλλά δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγ­ματα. Είναι σε δίλημμα. Να προδώσει τη μητέρα του, τον μόνο άνθρωπο που έχει στη ζωή; Δύσκολο. Προσπαθεί αν τη συνετίσει με τον δικό του τρόπο αλλά δεν μπορεί να την προδώσει».

Η Ιωάννα δέχεται έναν πυροβολισμό στο σπίτι της Αλίκης. Ποιος τι θέλει νεκρή;

«Αυτό δεν το ξέρω. Νομίζω ότι την περνάνε για την Αλίκη. Δεν μπορώ να βρω άλλη εξήγηση. Σιγά μην ο τοκογλύφος πάει να τη σκοτώσει. Τότε δεν θα πάρει ποτέ το λεφτά του».

Η Ιωάννα νοσηλεύεται αλλά δεν τα καταφέρ­νει. Πεθαίνει. Ο Δημήτρης, χάρη στη βοήθεια της Λήδας και της Νέλλης, θα ανακαλύψει μια συγκλονιστική αλήθεια για την Ιωάννα. Ποια είναι αυτή;

«Η Νέλλη ουσιαστικό τα έχει κάνει όλο. Αυτή έχει πολύ σοβαρές υποψίες ότι η Ιωάννα δεν είναι αυτή που λέει. Δεν πείστηκε από την εξήγηση που της έδωσε για τη φωτογραφία για τη δίδυμη αδελφή. Ο Δημήτρης μαθαίνει ποια πραγματικό είναι και το λέει στην Αλίκη αλλά είναι αργό. Η Ιωάννα έχει φύγει από τη ζωή. Ο Μιχάλης που νιώθει τύψεις της επι­στρέφει τα υπόλοιπα χρήματα και φεύγει από τη φόρμα».

Οπότε ο ρόλος σου ολοκληρώνεται άμεσα.

«Από την αρχή γνώριζα ότι ήταν για 30 επεισόδια. Ήταν ένα ωραίο διάλειμμα λόγω καραντίνας. Και τη δουλειά μου έκανα και συναναστράφηκαμε ανθρώπους που αγαπώ και εκτιμώ. Αλώστε με την κατάσταση αυτή δεν έχω θεατρικές υποχρεώσεις. Τον Νοέμβριο ήταν όλα έτοιμα για να ανέβει η πα­ράσταση αλλά όλα πήγαν πίσω».

Η αλήθεια είναι ότι επλήγησαν οι άνθρωποι του θεάτρου.

«Εγώ βλέπω την κατάσταση διαφορετικά, θα στενοχωρήσω μερικούς συναδέλφους αλλά τα θέατρα, εκτός από ελάχιστα που είναι μετρημένα στα δάχτυλα, είναι εστίες μόλυνσης. Κάθε χρόνο αρρωσταίνω. Δεν υπάρχει καλός εξαερισμός, οι μοκέτες είναι πολύ παλιές και δεν καθαρίζονται επαρκώς. Δεν είναι τόσο απλό το ζήτημα. Βεβαίως λυπάμαι που δεν έχουμε δουλειά και την έχουμε ανάγκη, αλλά δεν μπορώ να το βάλω και με αυτούς που έκλεισαν τα θέατρα. Χρειάζεται υπομονή. Οι καλλιτέχνες, η εστίαση, οι άνθρωποι του τουρισμού έχουν καταρρακωθεί. Ας ελπίσουμε ότι αυτή είναι η τελευταίο φάση της ταλαιπωρίας. Ας έχουμε ψυ­χραιμία. Πρέπει να βρούμε τη χαμένη μας δύναμη και να τα καταφέρουμε».

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved