Kitchen Lab: Τι θα μας μαγειρέψει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης;
Media

Kitchen Lab: Τι θα μας μαγειρέψει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης;

Σήμερα, 04 Απριλίου στις 16:40  ο Άκης Πετρετζίκης παρουσιάζει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» με ανάλαφρη μορφή, αφού οι συνταγές που παρουσιάζονται είναι ντελικάτες, με ελαφριά και απαλή γεύση που θα δώσουν άλλη αξία στο γεύμα σας.

Ξεκινάει με stir fry λαχανικών με καστανό ρύζι, ένα πιάτο πολύ ανάλαφρο, ιδανικό για πρώτο, αλλά και για κυρίως γεύμα, πολύ θρεπτικό, υγιεινό, ελαφρύ, light και vegan. Αρχικά βράζει καστανό ρύζι για πιλάφι, ενώ παράλληλα σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά με ελαιόλαδο βάζει ένα κρεμμύδι σε κομμάτια και σοτάρει. Μόλις πάρει χρώμα μεταφέρει τα κομμάτια στην περιφέρεια του τηγανιού και συνεχίζει κόβοντας μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια και σοτάροντας τα, με ελαιόλαδο, στη μέση του τηγανιού. Στη συνέχεια κάνει διαδοχικά το ίδιο με μανιτάρια shitake, ένα καρότο σε λεπτές λωρίδες και λίγα μικρά καλαμπόκια στη μέση. Ανακατεύει όλα τα λαχανικά μαζί και σοτάρει επιπλέον 3-4 λεπτά.

Σουρώνει το ρύζι, το βάζει στο τηγάνι, προσθέτει λίγο από το νερό που έβρασε το ρύζι και ανακατεύει. Σβήνει με σάλτσα σόγιας και προσθέτει sweet chili sauce, φιστικοβούτυρο, ανακατεύει καλά, αφαιρεί από τη φωτιά και βάζει σησαμέλαιο.Σε ένα τηγάνι ή μια φριτέζα βάζει σπορέλαιο, αφήνει να κάψει στους 190ο , βάζει noodles ρυζιού και αφήνει για 10 δευτερόλεπτα να φουσκώσουν. Αφαιρεί σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρει το stir fry με τα noodles, το πράσινο μέρος από 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και κόλιανδρο.

Για κυρίως γεύμα, συνεχίζοντας στο light στυλ του επεισοδίου φτιάχνει ένα φαγητό αρκετά spicy, ένα κάρι τόνου. Η διαδικασία ξεκινάει με τον Άκη να βράζει πατάτες, αφού πρώτα τις κόψει σε λεπτές ροδέλες. Μετά από περίπου 15 λεπτά, σουρώνει τις πατάτες και τις βάζει σε ένα μπολ. Προσθέτει ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ξίδι και πιέζει με το ειδικό εργαλείο του πουρέ μέχρι να σπάσουν οι πατάτες.

Για το κάρι τόνου, σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά με ελαιόλαδο βάζει ένα κρεμμύδι και δύο σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα, σοτάρει, προσθέτει κουρκουμά, garam masala, κύμινο και σοτάρει για 1 λεπτό. Βάζει τζίντζερ τριμμένο, μια πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη και συνεχίζει να σοτάρει. Σβήνει με σάλτσα ντομάτας, βάζει κρέμα καρύδας, ζωμό λαχανικών και ανακατεύει. Προσθέτει τόνο καπνιστό, ανακατεύει καλά, αφαιρεί από τη φωτιά και αφήνει στην άκρη.

Για το σερβίρισμα, σε τηγάνι ή σε φριτέζα με σπορέλαιο βάζει papadums για λίγα δευτερόλεπτα να φουσκώσουν και να γίνουν τραγανά, αφαιρεί σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρει το απίθανο κάρι τόνου του με τις πατάτες, κόλιανδρο, ελαιόλαδο, τα papadums, chutney μήλου και πιπεριά τσίλι.

Για γλυκό, ο Άκης φτιάχνει ένα cheesecake με φρούτα του δάσους, Πρώτα ετοιμάζει τη βάση του cheesecake, βάζοντας στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια μπισκότα τύπου digestive και βούτυρο. Μεταφέρει το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση και πιέζει με τη βάση ενός ποτηριού. Αφήνει στην άκρη και ετοιμάζει την κρέμα, χτυπώντας στον κάδο του μίξερ τυρί κρέμα και ζάχαρη άχνη. Προσθέτει κρέμα γάλακτος, ξύσμα λεμονιού, βανίλια, χυμό λεμονιού και χτυπάει για λίγα δευτερόλεπτα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δέσει το μείγμα. Απλώνει πάνω από τη βάση και μεταφέρει στο ψυγείο για 3-4 ώρες να σφίξει καλά. Απλώνει φρούτα του δάσους και σερβίρει με φύλλα δυόσμου.

«Kitchen Lab», κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 16:40

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved