Ελένη Ράντου: «Η μάνα Φούλη είναι μια αυθεντικά λαϊκή ψυχή. Παρορμητική και αληθινή μέχρι το κόκαλο»
Media

Ελένη Ράντου: «Η μάνα Φούλη είναι μια αυθεντικά λαϊκή ψυχή. Παρορμητική και αληθινή μέχρι το κόκαλο»

Η Ελένη Ράντου επέστρεψε στη μικρή οθόνη πρωταγωνιστώντας στη νέα κωμωδία της ΕΡΤ «Ζακέτα να πάρεις».

Η ηθοποιός σε συνέντευξή της αναφέρθηκε στους λόγους που δέχθηκε την συγκεκριμένη πρόταση, στην ηρωίδα της, τη μάνα Φούλη, αλλά και στη συνεργασία της με τη Δάφνη Λαμπρόγιαννη και τη Φωτεινή Μπαξεβάνη.

Ποια ήταν τα εχέγγυα για να πείτε «ναι» στη σειρά;

«Το συγκεκριμένο πρότζεκτ είχε πολλά εχέγγυα. Πρώτα απ' όλα η ιδεα τού Νίκου Μήτσα. Η Ελληνίδα μάνα. Θέμα κλασικό και τεράστιο. Κωμικό και τραγικό. Θέμα που μας πάει κατευθείαν στο κέντρο της ύπαρξης μας. Έπειτα η σκηνοθεσία του Αντώνη Αγγελόπουλου, που ξέρω πόση προσοχή δίνει πάντα στη λεπτομέρεια. Πόσο απεχθάνεται την τηλεοπτική προχειρότητα, πόσο έμπειρος είναι πάνω στη σύγχρονη τηλεοπτική κωμωδία. Μετά προστέθηκαν οι δύο συμπρωταγωνίστριες μου, η Φωτεινή Μπαξεβάνη και η Δάφνη Λαμπρόγιαννη, που τις εκτιμώ και τις θαυμάζω και πραγματικά έχουμε ταιριάξει από την πρώτη μέρα. Τρομερή χημεία, Και τέλος η ΕΡΤ, που φέτος πραγματικά κάνει τη διαφορά και στέκεται πάνω και από το ύψος των περιστάσεων».

-Συστήστε μας τη μάνα Φούλη...

«Η μάνα Φούλη είναι ρεμπέτισσα. Μια αυθεντικά λαϊκή ψυχή. Παρορμητική και αληθινή μέχρι το κόκαλο. Είναι σαν πικρή σοκολάτα. Η ζωή της έχει πολλή πίκρα πίσω. Γιατί μεγάλωσε μόνη της το γιο της, Λουκά (Μιχάλης Τιτόπουλος). Ο άντρας της τους παράτησε νωρίς, κι έμεινε από τα 18 της με ένα παιδί που το μεγάλωσε με τη μάνα της. Η ίδια βρήκε αγκαλιά στη νύχτα και στο τραγούδι και ο γιος της στην εκκλησία. Εκρηκτικό μίγμα, αν σκεφτείς ότι ο γιος της παντρεύτηκε αργότερα υψίφωνο της Λυρικής και της ίδιας της απαγορεύτηκε να τραγουδά στις πίστες».

-Διακριτική ως πεθερά ή παρεμβατική, που... φουντώνει τη νύφη της, την Ευγενία;

«Η Φούλη είναι ταύρος εν υαλοπωλείω. Είναι τόσο μεγάλη η κόντρα με τη νύφη της, που στο τέλος αναρωτιέμαι κι εγώ αν είναι ίδιες. Ξέρεις, συνήθως με το ίδιο μας ερχόμαστε σε σύγκρουση».

-Η ρεμπέτισσα Φούλη δέχεται πρόταση να επιστρέψει στην πίστα;

«Ναι. Κι εκεί αρχίζει η ανθρωπινή της κωμωδία. Πάντα η κωμωδία στηρίζεται στο ασύμβατο αυτού που θέλεις κι αυτού που κάνεις. Οπότε εδώ η κωμωδία αποθεώνεται».

-Ευτυχές συγκυρία η συνεργασία με τη Δάφνη Λαμπρόγιαννη και τη Φωτεινή Μπαξεβάνη;

«Ναι! Μοναδική χημεία. Όταν παίζουν σε σκηνή που δεν συμμετέχω, κάθομαι και τις χαζεύω», είπε στον Τηλεθεατή.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved