Σιωπηλός Δρόμος: Mυρτώ Αλικάκη: «Θα μείνετε άφωνοι όταν μάθετε τον εγκέφαλο της απαγωγής»
Media

Σιωπηλός Δρόμος: Mυρτώ Αλικάκη: «Θα μείνετε άφωνοι όταν μάθετε τον εγκέφαλο της απαγωγής»

Σιωπηλός Δρόμος: Η Μυρτώ Αλικάκη υποδύεται τη Βιολέτα Φωτοπούλου, στη νέα αστυνομική σειρά του ΜΕGΑ.

Η ηθοποιός σε συνέντευξή της μίλησε για την ηρωίδα της, για τα κρυμμένα μυστικά της, αλλά και για το αν η συγκεκριμένη σειρά μπορεί να σταθεί σε μια πλατφόρμα όπως το Νetflix.

Με τον «Σιωπηλό δρόμο» μπαίνουμε στη λογική των μίνι σειρών. Είναι κάτι που μέχρι στιγμής δεν γινόταν στην ελληνική τηλεόραση.

«Πιστεύω ότι ο μπαχτσές πρέπει να τα έχει όλα. Είναι κατανοητό ότι όλες οι σειρές δεν μπορούν να είναι υψηλών προδιαγραφών ή μίνι παραγωγές καθώς πρέπει να γεμίσει μια συγκεκριμένη ώρα του τηλεοπτικού χρόνου και υπάρχουν κάποιες προϋποθέσει από μέρους των καναλιών. Είναι λυπηρό που τα τελευταία χρόνια υπήρχε μόνο το εμπορικό και πολύ φθηνό προϊόν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι καλό στο είδος του. Το σημαντικό είναι να βγούμε από αυτή τη διάθεση της εσωστρέφειας και να αφήσουμε πίσω το κόμπλεξ που έχουμε για το εξωτερικό. Υπάρχουν σειρές μικρών χωρών όπως η δική μας σε διεθνείς πλατφόρμες. Γιατί να μην μπορούμε να πουληθούμε κι εμείς, να βρούμε προς τα έξω και να διεκδικήσουμε κάτι άλλο, μεγαλύτερο; Τώρα είναι η κατάλληλη συγκυρία και πρέπει να την εκμεταλλευτούμε».

Πιστεύετε ότι ο «Σιωπηλός δρόμος» μπορεί να σταθεί σε μια τέτοια πλατφόρμα όπως το Νetflix;

«Φυσικά και μπορεί. Είναι σαφές ότι το "Ετερος εγώ" έδωσε έναν καινούριο τόνο και άνοιξε τον δρόμο. Ο Σωτήρης Τσαφούλιας τόλμησε να κάνει κάτι που συνάντησε τεράστια αποδοχή και καλό είναι να το ακολουθήσουν και οι άλλοι δημιουργοί».

Ο «Σιωπηλός δρόμος» είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ για γερά νεύρα;

«Έχει πολλά τέτοια στοιχεία. Υπάρχει μια απαγωγή, μια σαφής αστυνομική πλοκή και βεβαίως π αναστάτωση και η αγωνία των οικογενειών των οποίων έχουν απαχθεί παιδιά. Όλοι οι εμπλεκόμενοι ζουν το δικό τους δράμα, άρα υπάρχει και το ψυχολογικό κομμάτι. Επίσης έχει πολλές σκηνές δράσεις».

Θα είναι μεγάλη η αγωνία μας;

«Σας διαβεβαιώ θα είναι τεράστια».

Εσείς υποδύεστε την ιδιοκτήτρια του σχολείου, τη Βιολέτα Φωτοπούλου. Πείτε μας λίγα λόγια για την ηρωίδα σας.

«Μιλάμε για ένα ιδιωτικό σχολείο που βρίσκεται σε κάποιο προάστιο της Αθήνας στο οποίο μένουν εύποροι άνθρωποι. Αυτή η γυναίκα έχει το σχολείο του οποίου είναι και διευθύντρια. Όταν γίνεται η απαγωγή του σχολικού ταράζεται καθώς διακυβεύεται η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο της αλλά και όλη της η επαγγελματική υπόσταση. Σε σχέση με το πρόσωπο της υπάρχουν κι άλλα κρυμμένα πράγματα».

Έχει και μια κόρη;

«Έχει μια κόρη στην εφηβεία που πηγαίνει στο λύκειο και παρακολουθούμε τη σχέση μεταξύ τους που είναι δύσκολη».

Επιπλέον η Βιολέτα θα είναι εκείνη που θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στους γονείς των παιδιών.

«Γενικότερα είναι ένας συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην αστυνομία και τους γονείς».

Θα γίνει γνωστή η απαγωγή;

«Βέβαια, αφού η είδηση θα μεταδοθεί από τα μέσα. Κι επειδή μιλάμε για υψηλή κοινωνία, υπάρχει μέσω της σειράς και ένα κοινωνικό σχόλιο για το πώς μπορεί να κινούνται οι άνθρωποι με εξουσία».

Το παζλ υπόπτων που σχηματίζεται είναι μεγάλο;

«Έχουμε εξαρχής μια επαφή με τους απαγωγείς αλλά αυτός που ψάχνουμε και δεν ξέρουμε είναι ο εγκέφαλος της επιχείρησης».

Εσείς ξέρετε;

«Εγώ όλα τα ξέρω».

Όταν τον μάθουμε κι εμείς θα μας συγκλονίσει;

«Θα μείνετε άφωνοι», είπε στο TV24.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved