ΕΡΤ: Το πανέξυπνο τρέιλερ για τις σειρές μυθοπλασίας που έχει αγκαλιάσει το τηλεοπτικό κοινό
Media

ΕΡΤ: Το πανέξυπνο τρέιλερ για τις σειρές μυθοπλασίας που έχει αγκαλιάσει το τηλεοπτικό κοινό

Μπορεί μια γιαγιά να αυτοτρολάρεται; Κι όμως, την πανέξυπνη αυτή ιδέα είχε η Γενική Διεύθυνση Μάρκετινγκ της ΕΡΤ που δημιούργησε ένα πραγματικά πρωτότυπο τρέιλερ για να αναδείξει και τις τέσσερις σειρές μυθοπλασίας της δημόσιας τηλεόρασης που τις έχει αγκαλιάσει ήδη το τηλεοπτικό κοινό.

Στο τρέιλερ «συναντιούνται» και συνομιλούν μεταξύ τους οι πρωταγωνιστές και των τεσσάρων σειρών, «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», «Τα καλύτερά μας χρόνια», «Η τούρτα της μαμάς», και «Ζακέτα να πάρεις» και μέσα από τις ατάκες τους αλλά και το πανέξυπνο μοντάζ αναδεικνύεται το χιούμορ που πρωταγωνιστεί στις σειρές μυθοπλασίας της ΕΡΤ.

«Ρε παιδιά τι γίνεται στην ΕΡΤ;» αναρωτιέται στο τέλος η καταπληκτική γιαγιά από «Τα καλύτερά μας χρόνια» Υβόννη Μαλτέζου προκαλώντας σε όσους το βλέπουν ένα αυθόρμητο χαμόγελο.

Δείτε το τρέιλερ της ΕΡΤ για τις σειρές μυθοπλασίας.

Χαιρέτα μου τον πλάτανο

Ο Πλάτανος είναι το χωριό του Βαγγέλα του Κυριαζή, ενός γεροπαράξενου που θα αποχαιρετήσει τα εγκόσμια και θα αφήσει την πιο περίεργη διαθήκη. Όχι στα παιδιά του. Αυτά έχει να τα δει πάνω από 15 χρόνια. Θα αφήσει στα εγγόνια του το σπίτι του και μερικά στρέμματα κοντά στο δάσος. Α, ναι. Και τρία εκατομμύρια ευρώ! Μοναδικός όρος στη διαθήκη να μείνουν τα εγγόνια στο σπίτι του παππού τους, που δεν έχει ρεύμα, δεν έχει νερό, δεν έχει μπάνιο για έναν ολόκληρο χρόνο! Αν δεν τα καταφέρουν, τότε όλη η περιουσία του Βαγγέλα θα περάσει στο χωριό… Και κάπως έτσι ξεκινάει η ιστορία μας…

Τα καλύτερά μας χρόνια

Τέλη δεκαετίας του ’60: η τηλεόραση εισβάλλει δυναμικά στη ζωή μας -ή για να ακριβολογούμε- στο σαλόνι μας. Γύρω από αυτήν μαζεύονται κάθε απόγευμα οι οικογένειες και οι παρέες σε μια Ελλάδα που ζει σε καθεστώς δικτατορίας, ονειρεύεται ένα καλύτερο μέλλον, αλλά δεν ξέρει ακόμη πότε θα έρθει αυτό. Εποχές δύσκολες, αλλά και γεμάτες ελπίδα…

Ξεναγός σ’ αυτό το ταξίδι, ο οκτάχρονος Άγγελος, ο μικρότερος γιος της οικογένειας Αντωνοπούλου, που έχει μετακομίσει στην Αθήνα από τη Μεσσηνία, για να αναζητήσει ένα καλύτερο αύριο. Με τη φωνή του Άγγελου δεν θα περιπλανηθούμε, βέβαια, μόνο στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης, δηλαδή της ΕΡΤ, αλλά θα παρακολουθούμε πώς τελικά εξελίχθηκε η ελληνική οικογένεια στην πορεία του χρόνου. Από τη δικτατορία στη Μεταπολίτευση, και μετά στη δεκαετία του ’80. Μέσα από τα μάτια του οκτάχρονου παιδιού, που και εκείνο βέβαια θα μεγαλώνει από εβδομάδα σε εβδομάδα, θα βλέπουμε, με χιούμορ και νοσταλγία, τις ζωές τριών γενεών Ελλήνων.

Η Τούρτα της μαμάς

Βασικός άξονας της πλοκής είναι τα οικογενειακά τραπέζια της μαμάς… Τραπέζια που στήνονται σε γενέθλια, επετείους γάμων, βαφτίσεις, κηδείες, αλλά και σε γιορτές, όπως τα Χριστούγεννα, η Πρωτοχρονιά, το Πάσχα, όπου οι καλεσμένοι -διαφορετικών ηλικιών, διαθέσεων και πεποιθήσεων- μαζεύονται για να έρθουν πιο κοντά, να γνωριστούν, να θυμηθούν, να χαμογελάσουν, αλλά και να μαλώσουν, να διαφωνήσουν…

Όταν, λοιπόν, το φαγητό παύει να είναι, απλώς, ένας τρόπος γαστρονομικής ευχαρίστησης, ένας κώδικας επιβίωσης, και γίνεται μια γλυκιά αφορμή για παρέα, για αγάπη, για ασφάλεια, τότε φτάνει στο τραπέζι «Η τούρτα της μαμάς». Για να επιβεβαιώσει τη συντροφικότητα, την παρέα, την ιδέα της οικογένειας.

Η συγκεκριμένη τούρτα μιας απλής, καθημερινής, συνηθισμένης μαμάς, της Καίτης Κωνσταντίνου, η οποία έχει βαλθεί να γίνει διαδικτυακά διάσημη, έχει μια μαγική δύναμη. Απαλύνει καθετί που μας στενοχωρεί, μας αγχώνει ή μας φέρνει σε δύσκολη θέση, μας κάνει να τα ξεχνάμε όλα και να χαμογελάμε ξανά όπως τότε που ήμασταν παιδιά. Η τούρτα κρύβει καλά το μυστικό της, γιατί είναι πολύτιμο και το ξέρουν μόνο οι μαμάδες αυτού του κόσμου, όταν τη φτιάχνουν για τον άντρα τους και τα παιδιά τους!

Ζακέτα να πάρεις

Με αφετηρία τη χιλιοειπωμένη φράση «Ζακέτα να πάρεις», την κλασική και διαχρονική ατάκα, που μόνο η Ελληνίδα μάνα έχει το… προνόμιο να γνωρίζει, η σειρά καταγράφει, μέσα από τραγελαφικές και σπαρταριστές καταστάσεις, την ιστορία τριών γυναικών-μανάδων, τόσο διαφορετικών, αλλά και τόσο ίδιων μεταξύ τους…

Η Αριστέα, η αδελφή της Δέσποινα και η κολλητή της, Φούλη, κατεβαίνουν στην Αθήνα για μια σύντομη επίσκεψη στους μοναχογιούς τους, που μάλλον θα κρατήσει λίγο… παραπάνω!
Μία ιδιοκτήτρια ψιλικατζίδικου, μία εισοδηματίας με ύφος λίγο αφ’ υψηλού και μία πρώην τραγουδίστρια σε μπουζούκια, τρεις γυναίκες με εκ διαμέτρου αντίθετους χαρακτήρες, μα τόσο αγαπημένες μεταξύ τους, έρχονται να αναστατώσουν τις ζωές των γιων τους, με καμώματα, φωνές, καβγάδες, γέλια, κλάματα, παρεξηγήσεις και, φυσικά, την αξεπέραστη συμβουλή, που μόνο η Ελληνίδα μάνα ξέρει… «Ζακέτα να πάρεις»!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved