Χρήστος Παπαδόπουλος: «Είναι σε μεγάλη ανέχεια οι μουσικοί»
Media

Χρήστος Παπαδόπουλος: «Είναι σε μεγάλη ανέχεια οι μουσικοί»

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος έγινε γνωστός μέσα από το συγκρότημα «Τα παιδιά από την Πάτρα». Είναι συνθέτης και μάλιστα μετρά πολλές συνεργασίες και επιτυχίες στη μέχρι τώρα πορεία του. Ο ίδιος μιλά σε πρόσφατη συνέντευξη του με αφορμή με αφορμή τον νέο του δίσκο, που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες, με τίτλο «Είναι κάτι στιγμές», του Νίκου Κούρτη. Είχε ξανασυνεργαστεί με την εταιρεία με «Τα παιδιά από την Πάτρα» σε ένα τριπλό cd το 2006, τότε που το συγκρότημα έπαιζε στο κέντρο «Διαδρομές».

Δε δίσταζε όμως να σχολιάσει και τη θλιβερή επικαιρότητα, με τις καταγγελίες περί σεξουαλικής βίας και κακοποίησης, τονίζοντας ότι ο χώρος της μουσικής δεν είχε, ευτυχώς, έως τώρα ανάλογα ζητήματα.

«Το ελληνικό "ΜeToo" με βρίσκει σύμφωνο. Εγώ ήξερα ορισμένα πράγματα από τον χώρο του θεάτρου, αλλά αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι άργησε κιόλας. Αν δεν απατώμαι, ξεκίνησε το 2006 στις ΗΠΑ, οπότε ήταν καιρός να γίνει η αρχή και στην Ελλάδα, Αυτό που με εξοργίζει είναι η κακοποίηση των ανήλικων παιδιών. Ας ελπίσουμε ότι αυτό είναι η αρχή και στην πορεία μπορεί να βγει κάτι και για τραγουδιστές ή συνθέτες και δημιουργούς».

Για την πανδημία, το κλείσιμο των μουσικών σκηνών και την ανεργία των μουσικών είναι κάθετος, καθώς βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με πολλούς Έλληνες μουσικούς.

«Δεν μπορείς να περάσεις με 500 ευρώ - και μάλιστα στους 12 μήνες ανεργία πήραν τους 6 μήνες. Είναι σε μεγάλη ανέχεια οι μουσικοί. Όλα αυτά τα χρόνια είναι λιτοδίαιτοι, δεν είναι σαν τους τραγουδιστές, που παίρνουν τη μερίδα του λέοντος, Παρ' όλα αυτά, είμαι λίγο αισιόδοξος και πιστεύω ότι το καλοκαίρι θα ανοίξουν τα πράγματα, θα γίνουν κάποιες συναυλίες. Συγχρόνως, όμως, είμαι και απαισιόδοξος, γιατί νομίζω ότι όλο αυτό έχει μπει πλέον στο DNA του Έλληνα, θα προσέχει πάντα. Λεφτά δεν θα έχει, δεν θα γεμίσουν στάδια και από αυτή την άποψη τα βλέπω δύσκολα τα πράγματα».

Όσο για τις διαδικτυακές συναυλίες, θεωρεί πως ήρθαν για να μείνουν. «Προχθές βρέθηκα με τον Χρήστο Θηβαίο σε ένα στούντιο, γιατί θα πει κάποια τραγούδια μου, και τον ρώτησα πώς πήγε το live streaming που έκανε στον "Σταυρό του Νότου". Μου είπε ότι πληρώθηκαν οι μουσικοί, πήρε και αυτός ένα καλό μεροκάματο. Νομίζω ότι ήρθαν για να μείνουν και τα live streamings. Δεν θα έχουν τις οικονομικές απολαβές που έχει ένα κανονικό live, αλλά θα γίνονται πράγματα. Ο κόσμος πάντα θέλει να βλέπει τους αγαπημένους του καλλιτέχνες», λέει ο ίδιος στο Secret.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved