«Σμύρνη μου αγαπημένη»: Αρχίζουν τα γυρίσματα - Το budget και οι διεθνείς σταρ
Media

«Σμύρνη μου αγαπημένη»: Αρχίζουν τα γυρίσματα - Το budget και οι διεθνείς σταρ

Τον Ιούνιο αρχίζουν τα γυρίσματα της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη», με τον προϋπολογισμό της να αγγίζει τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ.

Το φιλόδοξο κινηματογραφικό εγχείρημα, που βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση, το οποίο ήταν sold out για τρία χρόνια, έχει σχεδιαστεί ως μια υπερπαραγωγή υψηλών προδιαγραφών, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη, με διεθνές καστ ηθοποιών και πρωταγωνίστρια την Ελληνίδα σταρ. Η τελευταία, μάλιστα, έχει βάλει την υπογραφή της και στο σενάριο, σε συνεργασία με τον σπουδαίο συγγραφέα Μάρτιν Σέρμαν.

Ο Λεωνίδας Κακούρης, ο Γιάννης Βογιατζής, ο Κρατερός Κατσούλης και ο Χρήστος Στέργιαγλου είναι μόνο τέσσερα από τα αντρικά ονόματα που θα δούμε σε βασικούς ρόλους στην ταινία.

Μαζί τους θα συμπράξουν οι Κατερίνα Γερονικολού, Αναστασία Παντούση, Ντίνα Μιχαηλίδου και Ταμίλα Κουλίεβα, τέσσερις αγαπημένες γυναικείες μορφές της υποκριτικής.

Οσο για τις διεθνείς συμμετοχές, είναι εντυπωσιακές.

Ο σταρ από τη γειτονική Τουρκία Μπουράκ Χακί θα υποδυθεί κεντρικό χαρακτήρα, ενώ ως special guest stars θα εμφανιστούν η Βανέσα Ρεντγκρέιβ ,η Σούζαν Χάμσαϊρ και ο Ρούπερτ Γκρέιβς. Το καστ συμπληρώνουν επίσης οι Νέιθαν Τόμας, Γιάννης Εγγλέζος, Δάφνη Αλεξάντερ, Νέδη Αντωνιάδου, Ντανιέλ Κρόσλεϊ, Ντάνκαν Σκίνερ, Φωτεινή Παπαθεοδώρου και Εφη Γούση.

Τα γυρίσματα της ταινίας θα πραγματοποιηθούν σε Μυτιλήνη, δυτική Λέσβο, Αθήνα, Πειραιά, Φάληρο και Χίο.

Ολοι οι χώροι θα διαμορφωθούν κατάλληλα, ώστε να ταιριάζουν απόλυτα με το ύφος της εποχής. Για να αποδοθεί σωστά η σπαρακτική καταστροφή της Σμύρνης η παραγωγή θα επιστρατευθεί όπου χρειάζεται σύγχρονα ψηφιακά εφέ.

Σύμφωνα με το story του φιλμ, η Φιλιώ Μπαλτατζή, μια ηλικιωμένη Ελληνοαμερικανίδα, σπεύδει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της για να συμπαρασταθεί στους Σύρους πρόσφυγες. Κανείς δεν ξέρει την καταγωγή της, κανείς δεν ξέρει ότι η Σμυρνιά γιαγιά της βρέθηκε κάποτε στο ίδιο νησί, κατατρεγμένη και προσφυγοπούλα. Και κάπως έτσι ξεδιπλώνεται η ιστορία της...

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι έχουμε μπει πια στην τελική ευθεία για την υλοποίηση του πρότζεκτ, ο Τζόζεφ Σαμάν, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Tanwerr που έχει αναλάβει την παραγωγή του φιλμ, αναφέρει σε δήλωση του στα media:

«Μετά την εντυπωσιακή επιτυχία της ταινίας μας "Ευτυχία" αναλαμβάνουμε ακόμη μία πρόκληση και ξεκινάμε, με προϋπολογισμό 4.500.000 ευρώ -έναν από τους υψηλότερους στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου- την παραγωγή της ταινίας "Σμύρνη μου αγαπημένη". Μαζί με τη δημιουργό - λαμπερή πρωταγωνίστρια Μιμή Ντενίση και την επιδέξια ομάδα μας έχουμε αποφασίσει να εργαστούμε εντατικά για ένα τόσο σημαντικό έργο, αφιερωμένο στη μνήμη των 100 χρόνων από την Καταστροφή της Σμύρνης».

Πηγή Espresso

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved