Pop Hellas 1951-2021 - «Οι νύχτες των Ελλήνων»: Όσα θα δούμε στο δεύτερο επεισόδιο
Media

Pop Hellas 1951-2021 - «Οι νύχτες των Ελλήνων»: Όσα θα δούμε στο δεύτερο επεισόδιο

Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Pop Hellas, 1951-2021», που μεταδίδεται στην ΕΡΤ2 κάθε Κυριακή στις 18:00, αφηγείται τη σύγχρονη ιστορία του τρόπου ζωής των Ελλήνων από τη δεκαετία του ’50 έως σήμερα

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη σειρά 12 θεματικών επεισοδίων που εξιστορούν με σύγχρονη αφήγηση μια μακρά ιστορική διαδρομή (1951-2021) μέσα από παρουσίαση των κυρίαρχων τάσεων που έπαιξαν ρόλο σε κάθε τομέα, αλλά και συνεντεύξεις καταξιωμένων ανθρώπων από κάθε χώρο που αναλύουν και ερμηνεύουν φαινόμενα και συμπεριφορές κάθε εποχής.

Κάθε ντοκιμαντέρ εμβαθύνει σε έναν τομέα και φωτίζει ιστορικά κάθε δεκαετία σαν μια σύνθεση από γεγονότα και τάσεις που επηρέαζαν τον τρόπο ζωής των Ελλήνων. Τα πλάνα αρχείου πιστοποιούν την αφήγηση, ενώ τα ειδικά γραφικά και infographics επιτυγχάνουν να εξηγούν με τον πιο απλό και θεαματικό τρόπο στατιστικά και κυρίαρχες τάσεις κάθε εποχής.

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 16 Μαΐου 2021, στις 18:00
Επεισόδιο 2ο: «Οι νύχτες των Ελλήνων, 1951-2021»

Πώς εξελίχθηκε η διασκέδαση των Ελλήνων σε κάθε δεκαετία και ποιες αλλαγές έγιναν στις νύχτες μας στο πέρασμα του χρόνου;

Το δεύτερο επεισόδιο της νέας σειράς ντοκιμαντέρ «Pop Hellas, 1951-2021», αναλύει τον τρόπο που διασκέδαζαν οι Έλληνες τα τελευταία 70 χρόνια, μέσα από συνεντεύξεις, αρχειακό υλικό, αλλά και σύγχρονα infographics (γραφικά) που παρουσιάζουν σημαντικές πληροφορίες και στατιστικά.

Οι νύχτες είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας μας και μαρτυρούν πολλά για τους ανθρώπους και τις συνήθειες κάθε εποχής. Κι αυτό προκύπτει μέσα από τις συνεντεύξεις γυναικών και ανδρών που αφηγούνται συναρπαστικές ιστορίες, οι οποίες σχετίζονται με τη διασκέδαση.

Στο συγκεκριμένο επεισόδιο, καταγράφονται μέσα από αφηγήσεις και ιστορίες:

  • Οι ταβέρνες, τα καμπαρέ και τα μπουζούκια του μεταπόλεμου.
  • Η άνθηση των μπαρ και η είσοδος του μπουζουκιού στα μεγάλα σαλόνια στα 60s.
  • Οι μπουάτ και η έκρηξη της νυχτερινής διασκέδασης στη δεκαετία του ’70.
  • Το λαϊκό προσκύνημα στα μπουζούκια των 80s και η ζωντανή σκηνή των ντισκοτέκ της εποχής.
  • Οι μεγάλες πίστες των 90s και η κυριαρχία της χορευτικής κουλτούρας τη δεκαετία του ατέρμονου clubbing.
  • Τέλος, το φαινόμενο των παγκόσμια βραβευμένων ελληνικών μπαρ και η συρρίκνωση της νυχτερινής διασκέδασης τα τελευταία χρόνια.

Στην εκπομπή μιλούν οι: Κωνσταντίνος Τζούμας (ηθοποιός), Δημήτρης Μανιάτης (δημοσιογράφος, συγγραφέας), Γιάννης Νένες (δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός), Καίτη Γαρμπή (καλλιτέχνιδα), Λέλος Γεωργόπουλος (επιχειρηματίας), Βασίλης Τσιλιχρήστος (μουσικός παραγωγός, Dj, επιχειρηματίας), Φώτης Βαλλάτος (δημοσιογράφος), Φώφη Τσεσμελή/Fo (Dj, δημοσιογράφος), Γιάννης Παλτόγλου (καλλιτεχνικός διευθυντής), Αλέξανδρος Χριστόπουλος (ραδιοφωνικός παραγωγός), Νίκος Μαούνης (δημοσιογράφος γεύσης, επιχειρηματίας εστίασης), Δημήτρης Κωνσταντάρας (δημοσιογράφος), Νίκος Δήμου (συγγραφέας), Αργύρης Παπαργυρόπουλος (επιχειρηματίας).

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved