Ο Χρήστος Φερεντίνος περιγράφει τη δική του... τέλεια απόδραση!
Media

Ο Χρήστος Φερεντίνος περιγράφει τη δική του... τέλεια απόδραση!

Xρήστος Φερεντίνος: «Τη διάθεση για παιχνίδι που είχα ως πιτσιρικάς την έχω ακόμη σήμερα»

Για τις προσδοκίες που έχει για το νέο τηλεπαιχνίδι που παρουσιάζει την «Τέλεια απόδραση», μίλησε ο Χρήστος Φερεντίνος.

Ο γνωστός παρουσιαστής αποκάλυψε επίσης τι είναι για εκείνον ωραίο δώρο, ενώ σχολίασε αν οι άντρες μένουν για πάντα παιδιά.

Ποιες είναι οι προσδοκίες σου για την «Τέλεια απόδραση», το νέο διασκεδαστικό τηλεπαιχνίδι που παρουσιάζεις στον Αlpha; Αρχικά το γνώριζες ως κόνσεπτ;

Ναι, το ήξερα, καθώς προβάλλεται σε 17 διαφορετικές χώρες. Η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο παιχνίδι βγήκε πάρα πολύ γρήγορα. Κι αυτό σήμαινε ότι όλα έπρεπε να γίνουν πολύ γρήγορα, με φοβερό συντονισμό και να λειτουργήσουν με ιδανικό τρόπο. Και έγινε ακριβώς αυτό. Από εκεί και πέρα, η προσδοκία μου είναι να αποκτήσει το παιχνίδι όσο το δυνατόν περισσότερο ρυθμό και να το βλέπουν οι τηλεθεατές με ενδιαφέρον. Δουλεύουν πάρα πολλοί άνθρωποι για αυτό το αποτέλεσμα γιατί έχει δοκιμασίες, ερωτήσεις γνώσεων κ.ο.κ. Και, φυσικά, δώρα. Το πιο σημαντικό είναι να έχουμε πολλά, διαφορετικά και ωραία δώρο.

Τι είναι για σένα ωραίο δώρο;

Μου έχουν κάνει δώρο βιβλία και μου άρεσαν πολύ, μου έχουν κάνει δώρο ένα κράνος με φλας που επίσης με ενθουσίασε. Έχω χαρεί δηλαδή με δώρα όχι μεγάλης αξίας, αλλά που μου έλειπαν τη δεδομένη στιγμή ή τα αναζητούσα και δεν τα έβρισκα. Με αυτά τα δώρα που δείχνουν ότι ο άλλος έχει ενδιαφερθεί για σένα και σε νοιάζεται. Γενικά όμως μου αρέσει η έννοια του δώρου, γιατί δημιουργούν αυτό τον ενθουσιασμό που μας συνδέει με την παιδική μας ηλικία. Τότε που παίρναμε ένα κουτί ως πιτσιρικάδες και το ανοίγαμε με χαρά για να δούμε τι έχει μέσα. Είναι αυτή η αθωότητα που πάντα συνδέεται με ένα δώρο.

Επιστρέφεις συχνά σε αυτά τα χρόνια αθωότητας, τότε που ήσουν παιδί, ή είναι κάτι που το νιώθεις μέσα σου πολύ μακρινό;

Ούτως ή άλλως, είναι κάτι μακρινό. Αλλά νομίζω πως ένα νήμα το έχω κρατήσει. Μια σύνδεση με την παιδική μου ηλικία και αυτή η σύνδεση είναι ο ενθουσιασμός που έχω για τα πράγματα και η διάθεση να γνωρίζω συνεχώς νέους ανθρώπους και καταστάσεις. Η περιέργεια που με διακατείχε από πιτσιρικά -ευτυχώς!υπάρχει ακόμη. Οι κεραίες μου λειτουργούν ακόμη με αυτό τον τρόπο.

Τελικά οι άντρες μένουν για πάντα παιδιά;

Δεν είμαι της λογικής «οι άντρες είναι αυτό» και «οι γυναίκες εκείνο». Πιστεύω πως ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός. Έχω δει παλιούς συμμαθητές μου, ίδιας ηλικίας με μένα, να φαίνονται πολύ μεγαλύτεροι λόγω συνθηκών, διαφορετικών φάσεων της ζωής τους ή του τρόπου που σκέφτονται. Έχω δει βέβαια και κάποιους που είναι ακριβώς όπως τότε που ήμασταν πιτσιρίκια. Με ζωή μέσα τους και διάθεση για παιχνίδι.

Προφανώς την ίδια διάθεση έχεις και εσύ, αλλιώς δεν θα μπορούσες να παρουσιάζεις τηλεπαιχνίδια που απαιτούν ζωντάνια, δράση και σχεδόν παιδικό ενθουσιασμό.

Ναι, τη διάθεση για παιχνίδι που είχα ως πιτσιρικάς την έχω ακόμη σήμερα. Το παιχνίδι δεν σταμάτησε ποτέ για μένα. Μπορεί τώρα να μην έχω τα παιδικά μου παιχνίδια, αλλά τα έχω μετεξελίξει. Ένα ξύλινο ποδοσφαιράκι, μια μπασκέτα, ένα πινγκ πονγκ. Οτιδήποτε έπαιζα μικρός το κάνω ακόμη, θυμάμαι ως πιτσιρίκι είχα στο δωμάτιο μου μια μικρή μπασκέτα και όλη τη μέρα σούταρα. Μέσα στη φαντασία μου το είχα μεταμορφώσει σε ένα τεράστια γήπεδο, όπου «κάρφωνα» και ο κόσμος με χειροκροτούσε. Αυτή η εικόνα με έκανε να δραπετεύω από την πραγματικότητα .Ήταν για μένα μια τέλεια απόδραση. Και μπορεί να μην έγινα μπασκετμπολίστας, αλλά σήμερα έχω φτιάξει στο σπίτι μου μια μεγάλη μπασκέτα και παίζω με τους γιους μου και φίλους. Ποτέ δεν παράτησα τη σχέση μου με το παιχνίδι. Κι αυτό το έχω και ως διαδικασία σκέψης. Κάνω καλά τα πράγματα όταν αυτά με διασκεδάζουν.

Τι θα ήταν για σένα τώρα μια τέλεια απόδραση;

Μια τέλεια απόδραση τώρα θα ήταν ένα ταξίδι, Να πάω σε ένα ήρεμο νησάκι με καλό καιρό, Στη Νίσυρο, ας πούμε, που έχω ακούσει ότι είναι καταπληκτικά, θυμάμαι ότι παλαιότερα έφευγα με φίλους έχοντας μαζί μόνο μια σκηνή και ένα sleeping bag. Και το κάναμε πολύ συχνά. Τώρα συνεχίζει να μου αρέσει ως ιδέα, αλλά αν ξαπλώσω κάτω, με πιάνει η μέση μου, είπε στο ΟΚ.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved