Κραουνάκης και Ρίζου στο Μουσικό Κουτί της ΕΡΤ - Δείτε πρώτοι τρία υπέροχα βίντεο
Media

Κραουνάκης και Ρίζου στο Μουσικό Κουτί της ΕΡΤ - Δείτε πρώτοι τρία υπέροχα βίντεο

Ένα μοναδικό μουσικό πρόγραμμα μάς επιφυλάσσουν ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη στο «Μουσικό Κουτί» την Τετάρτη 19 Μαΐου, στις 22:00, καθώς υποδέχονται τον Σταμάτη Κραουνάκη και τη Μαρίζα Ρίζου.

Ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Bruce Springsteen, o Γιώργος Ζαμπέτας και οι Beatles «έρχονται» στην παρέα μέσα από τις μουσικές και τα τραγούδια τους…

Στο ανεπανάληπτο jukebox της εκπομπής ο Σταμάτης Κραουνάκης, η Μαρίζα Ρίζου, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, η Ρένα Μόρφη και η μπάντα του «Μουσικού Κουτιού» «τζαμάρουν» και ξεσηκώνουν το κοινό! Μεταξύ άλλων, ακούγονται τα τραγούδια «Φίλα με», «Τα πιο ωραία λαϊκά», «Τα καβουράκια», «Πες το κι έγινε», «Μια πόλη μαγική», «Ο δερβίσης», «Το σύστημα».

Η μεγάλη επιτυχία «Ανθρώπων έργα» που έχει συνθέσει ο Σταμάτης Κραουνάκης, έχει γράψει η Λίνα Νικολακοπούλου και έχει ερμηνεύσει σε πρώτη εκτέλεση η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, απογειώνεται! Πίσω από το μικρόφωνο ο ίδιος με την υπέροχη Μαρίζα Ρίζου να τον συνοδεύει. Η τελευταία ερμηνεύει μοναδικά και το «I put a spell on you».

Υπέροχη είναι και η εκτέλεση του «Πετάω» από τη Μαρίζα Ρίζου που κάνει ένα εξαιρετικό ντουέτο, όλο κέφι, με την Ρένα Μόρφη

Τη σκυτάλη παίρνει πάλι ο Σταμάτης Κραουνάκης στην μελαγχολικό «Θα περάσει κι αυτό» του Νίκου Πορτοκάλογλου. Η μπαλάντα «δένει» άψογα με το διαχρονικό «Let it be» των αγαπημένων Beatles, που τραγουδά ανεπανάληπτα ο Σταμάτης Κραουνάκης.

Ο αγαπημένος μουσικοσυνθέτης έχει γράψει αμέτρητα τραγούδια που αγαπήσαμε, αλλά και μουσικές για το θέατρο, το σινεμά και την τηλεόραση. Στην εκπομπή μοιράζεται ιστορίες από τη ζωή και την καριέρα του. «Στην δισκογραφική εταιρεία μπήκα με ψευδώνυμο, με “πούλησε” ο Μακράκης με άλλο όνομα, καθώς ο Πατσιφάς δεν με ήθελε με τίποτα, γιατί με σύστησε ο Χατζιδάκις και θεωρούσε ότι ανήκω στην αυλή του. Έτσι, αφού είχα δειγματίσει τα τραγούδια μου και δεν του άρεσαν, τα ξανάγραψα σε άλλη κασέτα και του τα πήγε… “Πολύ ωραία, κάνουν για τη Μοσχολιού”, του απαντάει “αλλά τίνος είναι;” και του λέει ο Μακράκης: “Χαλκίδη τον λένε…”. “Να τον φέρεις να του κάνουμε συμβόλαιο”, του αναφέρει ο Πατσιφάς και τότε ο Μακράκης τού απαντά: “του Κραουνάκη είναι…”. “Αποκλείεται τα έχει αλλάξει… τα έχει πειράξει…” φώναζε ο Πατσιφάς» αναφέρει ο Σταμάτης Κραουνάκης και αποκαλύπτει για ποια τραγουδίστρια θα ήθελε να έχει γράψει τραγούδια και δεν πρόλαβε. «Η Τζένη Βάνου νομίζω ότι είναι μία από τις μεγαλύτερες Ελληνίδες τραγουδίστριες που πέρασαν. Ένα χρόνο πριν πεθάνει με είχε πάρει τηλέφωνο και μου είπε: σας παρακαλώ κύριε Κραουνάκη, γράψτε ένα τραγούδι για ένα αστέρι που δύει…”. Διαλύθηκα. Θα το κάνουμε οπωσδήποτε της είπα, αλλά δεν πρόλαβα…”. Θα ήθελα να της έχω γράψει ένα τραγούδι και να το έχει σκίσει».

Η Μαρίζα Ρίζου γράφει βήμα-βήμα την ιστορία της την τελευταία δεκαετία ως ερμηνεύτρια με πολύ δυναμική και εκφραστική σκηνική παρουσία και πολύ χιούμορ. «Πάντα νιώθω ότι δημιουργώ κατά τύχη, δεν πιστεύω ότι είμαι δημιουργός… Δεν με νοιάζει να μην ξαναγράψω δικά μου τραγούδια… Νιώθω πιο πολύ τραγουδίστρια και πάντα πιστεύω ότι αυτά που γράφουν οι άλλοι είναι καλύτερα. Εγώ αν δεν υπήρχε το internet δεν θα υπήρχα».

Στην παρέα του «Μουσικού Κουτιού» έρχονται ο Χρήστος Γεροντίδης και ο Κώστας Μπουγιώτης, μέλη της Σπείρας-Σπείρας για να ερμηνεύσουν με τον δικό τους χαρακτηριστικό τρόπο, αγαπημένα τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη.

Καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας και αυτή την Τετάρτη, γιατί ανοίγει ακόμα ένα υπέροχο «Μουσικό Κουτί»!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved