Kitchen Lab: Τρεις comfort food συνταγές από τον Άκη Πετρετζίκη
Media

Kitchen Lab: Τρεις comfort food συνταγές από τον Άκη Πετρετζίκη

Την Κυριακή 23 Μαΐου στις 16:40 ο Άκης Πετρετζίκης παραδίδει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» που κινείται σε comfort ζώνες, αφού προτείνει τρεις comfort food συνταγές.

Ένα club sandwich με καπνιστό τόνο, πέστο βασιλικού, αβγά, αβοκάντο, μαγιονέζα είναι το ορεκτικό στο κυριακάτικο μενού. Αρχικά, σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά με ελαιόλαδο βάζει 6 φέτες ψωμιού για τοστ ολικής άλεσης και αφήνει να πάρουν χρώμα. Αφαιρεί και ακολουθεί την ίδια διαδικασία για τις υπόλοιπες φέτες. Σε μπολ βάζει ένα αβοκάντο και το πιέζει για να λιώσει. Προσθέτει χυμό από λάιμ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύει.

Απλώνει τις τρεις φέτες από το ψωμί, βάζει στις δύο φέτες το μισό μείγμα από το λιωμένο αβοκάντο, κόβει άλλο ένα αβοκάντο σε φέτες και βάζει τις μισές πάνω από το λιωμένο αβοκάντο. Κόβει μία ντομάτα σε φέτες και βάζει τις μισές πάνω από τη μια φέτα με το αβοκάντο. Κατόπιν, βάζει τις δύο φέτες από το τυρί και καλύπτει με την άλλη φέτα ψωμιού με το αβοκάντο. Προσθέτει από πάνω τόνο, κρεμμύδι σε ροδέλες, πιπέρι, λάδι από τον τόνο και καλύπτει με την τρίτη φέτα ψωμιού. Ακολουθεί την ίδια διαδικασία για όλα τα υλικά, κόβει το κάθε κλαμπ σάντουιτς σε τέσσερα κομμάτια και μεταφέρει σε πιάτο σερβιρίσματος. Βάζει στο κέντρο πράσινη σαλάτα, χυμό από λάιμ, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύει και σερβίρει.

Αχιβάδες με κιμά είναι η πρότασή του για το κυρίως γεύμα. Ξεκινάει βάζοντας ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά ελαιόλαδο, κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια, καρότο και σέλερι σε μικρά κυβάκια, σκόρδο σε φέτες και σοτάρει να καραμελώσουν. Αφαιρεί τα λαχανικά, τα αφήνει στην άκρη, τοποθετεί ξανά το τηγάνι στη φωτιά και βάζει ελαιόλαδο. Ρίχνει κιμά μοσχαρίσιο, σοτάρει, προσθέτει ξανά στο τηγάνι τα λαχανικά και βάζει κανέλα, έναν κύβο κότας, πελτέ ντομάτας και ανακατεύει.

Βάζει νερό, ντομάτα, θυμάρι και σιγοβράζει σε μέτρια φωτιά. Παράλληλα, βράζει ζυμαρικά σε σχήμα αχιβάδας, σουρώνει, τα βάζει στο τηγάνι και ανακατεύει. Σερβίρει με παρμεζάνα, πιπέρι, βασιλικό και ελαιόλαδο.

Για επιδόρπιο ο Άκης φτιάχνει μία δροσερή και κρεμώδη μους φυστικοβούτυρου. Η διαδικασία είναι πανεύκολη και γίνεται σχεδόν όλη σε ένα μπολ, όπου βάζει τυρί κρέμα, φιστικοβούτυρο, κακάο, ζάχαρη άχνη, βανίλια και ανακατεύει με μια μαρίζ μέχρι να έχει μια αφράτη μους. Μεταφέρει σε σακούλα ζαχαροπλαστικής, αφήνει στην άκρη, μοιράζει σε ποτήρια σερβιρίσματος το crumble και τη μους, βάζει σαντιγί, φιστίκια αλατισμένα, σάλτσα καραμέλας, κουβερτούρα, φύλλα μέντας και σερβίρει.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved