Ιεροκλής Μιχαηλίδης: «Η γιαγιά με κου­μαντάρει και με πρήζει λίγο. Είναι καταπιεστική»
Media

Ιεροκλής Μιχαηλίδης: «Η γιαγιά με κου­μαντάρει και με πρήζει λίγο. Είναι καταπιεστική»

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης έκανε επιστροφή στην τηλεόραση μετά από καιρό με την εκπομπή «Δε γκρανμάδερ», το ολοκαίνουρ­γιο και απολαυστικό late night talk show, που παρουσιάζει κάθε Παρασκευή στις 23.15, στο ΟΡΕΝ.

Ο ηθοποιός και μουσικός, μιλάει για την απόφασή του αλλά και για τη... γιαγιά με την οποία μοιράζεται την παρουσίαση της εκπομπής η οποία αν και καταπιεστική, είναι μεγάλη βοήθεια για εκείνον. Δείτε τι είπε στη συνέντευξή του...

Η μυθοπλασία συναντά το talk show;


«Είναι ένα υβριδικό είδος. Είναι talk show που μπορεί να ανήκει στην ψυχαγωγία, αλλά δεν παύει να έχει το χαρακτήρα της συνέντευξης, που είναι το κυρίαρχο. Ταυτόχρονα, με την ύπαρξη των ρόλων έχει και στοιχείο μυθοπλασίας. Μέχρι να βρούμε το ρυθμό του, απαιτεί μεγάλη προεργασία. Πάντα, όμως, το δουλεύουμε με αγάπη και αφοσί­ωση. Περιμένουμε να δούμε και την ανταπό­κριση του κοινού».

Κυριαρχεί το άγχος;

«Σαφώς, καθώς έχει πάρα πολλή δουλειά. Παραπάνω απ' ό,τι υπολογίζαμε. Αλλά μας αρέσει η δουλειά. Όπως το βλέπω, πρώτα θα εξοντωθώ και στη συνέχεια θα εξοντώσω και τους άλλους».

Πόσες είναι οι εκπομπές;

«10-12. Είναι πιλοτικό, γιατί είμαστε εκτός σεζόν. Κι εμείς αργήσαμε να υποβάλουμε την πρόταση. Ήταν μια ιδέα που την ξεκίνησε πριν από τις γιορτές, αλλά μέχρι να μπει σε όλη τη διαδικασία της υποβολής, της έγκρισης και του ξεκινήματος, πέρασε χρόνος».

Σε μια εποχή σιωπής, έρχεται η γιαγιά το καυστικό της χιούμορ, τη σοφία και τη τσαχπινιά της να θέσει τα κακώς κείμενα της ελληνικής πραγματικότητας και όχι μόνο, στην πρώτη τηλεοπτική της εμφάνιση;

«Από το 1991 και μετά, η γιαγιά δεν έχει εμφανιστεί ποτέ. Ούτε στα μέσα κοινωνικά δικτύωσης ούτε στην τηλεόραση έχει εμφανιστεί επισήμως. Η γιαγιά πρώτη φορά βγήκε πέρυσι στο You Tube και φέτος μου ζήτησε άδεια, αφού με παρακαλά τριάντα χρόνια να δεχτώ να εμφανιστεί στην τηλεόραση».

Της κάνετε το χατίρι σε μια κομβική στιγμή της ανθρωπότητας;

«Νομίζω πως ναι. Είναι κρίσιμες και περί­εργες οι εποχές που ζούμε, μετά το μεγάλο εγκλεισμό. Και τώρα το μεταβατικό στάδιο είναι δύσκολο. Με τη γιαγιά το συζητήσαμε από πέρυσι, μετά το You Tube. Της έγινε εμμονή να βγει στην τηλεόραση. Οπότε της απαγόρευσα να έχει παρέμβαση με σατιρικό λόγο. Έτσι, μου ζήτησε να διευθύνει μια εκπομπή που θα είναι κατά βάση συνεντεύ­ξεις. Ένα late night talk show. Απλώς με κου­μαντάρει και με πρήζει λίγο. Ελπίζω ότι θα τα βρούμε».

- Σε τι παρεμβαίνει κυρίως;

«Κυρίως στο τι θα πω, τι θα ρωτήσω. Με κρι­τικάρει διαρκώς. Είναι καταπιεστική».

Παρεμβαίνει και στους καλεσμένους;
«Εννοείται. Δεν της επιτρέπω, αλλά εκείνη βρίσκει τρόπο να διαρρήξει την κουβέντα. Είναι σκηνοθέτρια, αρχισυντάκτρια, μοντέρ,
μακιγέζ, φωτίστρια, εικονολήπτρια. Οπότε έχει δικαίωμα να τα κάνει όλα. Είναι παντογνώστρια!».

Με την εμφάνιση της γιαγιάς, υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από τους καλεσμέ­νους;

«Ήταν θετικοί. Τυπικά θα έπρεπε να φοβού­νται λίγο, με ένα τέτοιο στοιχείο σε εκπομπή, καθώς δεν είναι αναμενόμενο. Και αυτό είναι παρήγορο. Μάλλον τη συμπαθούν, παρά την αναποδιά της».

Πηγή: Τηλεθεατής

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved