Μανούσος Μανουσάκης: Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές της νέας του μίνι σειράς
Media

Μανούσος Μανουσάκης: Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές της νέας του μίνι σειράς

Μανούσος Μανουσάκης: Όλα όσα ετοιμάζει για την κρατική τηλεόραση - Ξεκινούν τα γυρίσματα για τη σειρά: «Ποιος ήταν ο φονεύς του αδελφού μου»

Η Τατιάνα Παπαμόσχου, η Ντίνα Μιχαηλίδη, ο Νικόλας Παπαγιάννης και ο Σόλων Τσούνης θα υποδυθούν ιούς κεντρικούς ήρωες της σειράς που βασίζεται στο «Ποιος ήταν ο φονεύς του αδελφού μου» του Γιώργου Βιζυηνού και θα προβληθεί τον επόμενο χειμώνα από την ΕΡΤ1.

Το αυτοβιογραφικό διήγημα του σπουδαίου λογοτέχνη γράφτηκε το 1883 και αποτελεί κοινωνιολογική ανάλυση μιας ορθόδοξης ελληνικής οικογένειας που ζει στην Οθωμανική Αυτοκρατορία το τελευταίο τέταρτο του 19ου αιώνα. Θέμα του η τραγική ιστορία μιας μητέρας που περιέθαλψε για εφτά μήνες το φονιά του παιδιού της, μιας γυναίκας που έχασε τόσο τον άντρα της όσο και το μεγαλύτερο γιο της. Παρατηρούμε τις ψυχολογικές διακυμάνσεις της, αλλά και την εκδικητική της μανία.

Από την άλλη ο Κιαμήλ, ο φονιάς, γίνεται στο τέλος ένα πρόσωπο συμπαθές. «Η μορφή της μητέρας του συγγραφέα και του Κιαμήλ αποκτούν διαστάσεις ηρώων αρχαίας τραγωδίας», τονίζει ο Μανούσος Μανουσάκης στο «7 ΜΕΡΕΣ TV» και συνεχίζει λέγοντας «Η μητέρα αγνοεί το φονιά του γιου της και ο Κιαμήλ αρχικά αγνοεί ποιος ήταν το θύμα του. Η τραγικότητα τους έγκειται στο ότι αγνοούν την αλήθεια, αφού θύτης και θύμα δεν γνωρίζουν το δίχτυ της μοίρας στο οποίο έχουν παγιδευτεί». Τα γυρίσματα της σειράς θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο, με το σκηνοθέτη να δηλώνει ενθουσιασμένος. Το βέβαιο είναι ότι η μυθοπλασία έχει ενεργό ρόλο την επόμενη χρονιά στη δημόσια τηλεόραση.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved