Αλεξία Τασούλη: «Την πρόσληψή μου στο Mega τη χρωστάω στον Ρίτσαρντ Γκιρ»
Media

Αλεξία Τασούλη: «Την πρόσληψή μου στο Mega τη χρωστάω στον Ρίτσαρντ Γκιρ»

Αλεξία Τασούλη: Μέσα από μία αφηγηματική ιστορία των νεανικών της χρόνων, η γνωστή δημοσιογράφος περιγράφει το πώς έφτασε να εργάζεται στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Μπορεί πλέον να ανήκει στο δυναμικό του Open, ωστόσο πέρασε μεγάλο μέρος της δημοσιογραφικής της πορείας στο Mega. H Αλεξία Τασούλη δεν θα ξεχάσει ποτέ το καλοκαίρι του 1996...

«Εκείνο το πρώτο φοιτητικό καλοκαίρι, μην έχοντας σπουδαία σχέδια διακοπών, είχα κάνει μια αίτηση για πρακτική στο Mega. Με πήραν και έκτοτε ως φοιτήτρια κάθε καλοκαίρι εργαζόμουν ως intern στο κανάλι. Το ’96 λοιπόν, την τελευταία μου χρονιά στο πανεπιστήμιο και ενώ για ένα ακόμη καλοκαίρι έκανα πρακτική στο δελτίο, με έστειλαν και την πρώτη μου μεγάλη αποστολή. Υπήρχε μια πληροφορία πως ο Ρίτσαρντ Γκιρ με τη φιλενάδα του ήταν καλεσμένοι στο σπίτι του Αγά Χαν στην Πάτμο. Η αλήθεια είναι πως δεν είχα πάει ποτέ στη ζωή μου στην Πάτμο, ούτε είχα γνωστούς στο νησί που θα μπορούσαν να με βοηθήσουν να τον εντοπίσω, αλλά έφτασα εκεί αποφασισμένη. Πράγματι, κατάφερα να εντοπίσω τον ίδιο τον Αγά Χαν στη μαρίνα, στο σκάφος του. Πλησιάζουμε κοντά στο σκάφος μαζί με τον Αποστόλη Κόκλα, τον εικονολήπτη που ήμασταν μαζί στην αποστολή, αλλά δεν βλέπουμε πουθενά τον Γκιρ . Πήρα βαθιά ανάσα και πλησίασα τον Αγά Χαν, που ήταν στον εξωτερικό χώρο του σκάφους, και πολύ ευγενικά τον ρώτησα αν όντως φιλοξενεί τον Ρίτσαρντ Γκιρ .

Ήταν πολύ ευγενικός μαζί μου, αλλά απέφυγε να μου δώσει ιδιαίτερες πληροφορίες. Τη στιγμή, όμως, που ετοιμαζόμουν να φύγω, μου έκαναν νόημα από το πλήρωμα του σκάφους και μου εξήγησαν ποιο ήταν το σπίτι του Αγά Χαν επάνω στη Χώρα – προφανώς ο ίδιος τους είχε δώσει το OK να πάρω αυτή την πληροφορία. Ξεκινήσαμε αμέσως για εκεί. Έφτασα, λοιπόν, χτύπησα την πόρτα και λίγα δευτερόλεπτα μετά μου άνοιξε την πόρτα η οικιακή βοηθός. Στο χολ στεκόταν ο Ρίτσαρντ Γκιρ με μια βερμούδα. Του εξήγησα πως είμαι δημοσιογράφος και θα ήθελα να του πάρω μια δήλωση για τις διακοπές του στο νησί. Το πρώτο πράγμα που με ρώτησε ήταν πώς μιλώ τόσο καλά αγγλικά.

Του είπα ότι σπούδασα στη Μεγάλη Βρετανία, ότι δουλεύω ως δημοσιογράφος στην τηλεόραση και ότι αυτή είναι η πρώτη μου μεγάλη αποστολή. Για να μη σου τα πολυλογώ, δέχτηκε να μου δώσει συνέντευξη. Πήγαμε με τον Αποστόλη στην πίσω πλευρά του σπιτιού, στον κήπο, και ξεκινήσαμε το γύρισμα. Του είχα πει πως θα ήθελα δυο-τρεις δηλώσεις, αλλά πάνω στη ροή της κουβέντας είπαμε πολλά, εκείνος απαντούσε αβίαστα και τελικά κάναμε κανονική συνέντευξη. Κάποια στιγμή κατάλαβα πως το είχα παρατραβήξει, γιατί ο Γκιρ , που μάλλον ένιωθε άσχημα να με διώξει, γύρισε και με έπιασε αγκαλιά, μου έδωσε ένα φιλί στο μάγουλο και χαιρέτησε προς την κάμερα».

Σημαντική στιγμή στην καριέρα της ήταν το ρεπορτάζ των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Ήταν ένα μεγάλο πρότζεκτ, μια απίστευτη εμπειρία, γιατί όταν μπήκα σε αυτό το ρεπορτάζ διακυβεύονταν ακόμα πολλά: Μας είχαν δώσει «κόκκινη κάρτα» πως μπορεί να μη γίνουν οι Αγώνες γιατί είχαμε καθυστερήσει να παραδώσουμε τα έργα. Θυμάμαι ότι είχα μεγάλη αγωνία και εγώ η ίδια γιατί το είχα πάρει πολύ πατριωτικά. Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ για τους Ολυμπιακούς του 2004 για μένα υπήρξε και η αφορμή να κάνω το επόμενο βήμα μου γιατί εμπεριείχε το διπλωματικό και πολιτικό κομμάτι. Και πράγματι, αμέσως μετά τους Αγώνες ήρθε και επίσημα η πρόταση από το κανάλι να περάσω στο πολιτικό ρεπορτάζ», περιγράφει στο περιοδικό OK!

©2010-2023 Gossip-tv.gr - All rights reserved