Kitchen Lab: Τι θα μαγειρέψει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης;
Media

Kitchen Lab: Τι θα μαγειρέψει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης;

Σήμερα, στις 16:40 ο Άκης Πετρετζίκης στο επεισόδιο του «Kitchen Lab», μας δείχνει συνταγές οι οποίες κινούνται σε παραδοσιακά μονοπάτια.

Πρώτα σερβίρει καλαμποκόψωμο με τραγανή υφή και πολύ δυνατή γεύση. Η διαδικασία ξεκινάει στο μίξερ όπου ανακατεύει νερό με ξηρή μαγιά. Προσθέτει σκληρό αλεύρι, καλαμποκάλευρο, ελαιόλαδο, αλάτι, ζάχαρη και χτυπάει σε δυνατή ταχύτητα. Μεταφέρει σε λαδωμένο μπολ, καλύπτει με μεμβράνη και αφήνει να διπλασιαστεί. Δίνει στη ζύμη σχήμα, την μεταφέρει σε ταψί με λαδόκολλα, καλύπτει με πετσέτα και αφήνει να φουσκώσει. Χαράζει απαλά την επιφάνεια του ψωμιού, πασπαλίζει με καλαμποκάλευρο, ψήνει, αφαιρεί και σερβίρει με γραβιέρα και μέλι.

Cordon Blue, μια από τις πιο κλασικές και ντελικάτες γαλλικές γεύσεις με χοιρινό προτείνει για κυρίως γεύμα. Η εκτέλεση ξεκινάει σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά με ελαιόλαδο, όπου ο Άκης προσθέτει ανάμεικτη σαλάτα λαχανικών, θυμάρι, σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και σοτάρει. Προσθέτει κους κους, νερό και μόλις πάρει μια βράση, αφήνει σκεπασμένο εκτός φωτιάς να μαλακώσει το κους κους και τα λαχανικά.

Στη συνέχεια, κόβει χοιρινό καρέ σε 4 κομμάτια και χαράζει για να κάνει μια θήκη. Απλώνει αλάτι και πιπέρι σε όλη την επιφάνειά τους και τα γεμίζει με τυρί και ζαμπόν. Κλείνει με καλαμάκια για σουβλάκια και αφήνει στην άκρη.

Σε ένα ταψί ρίχνει τριμμένο ψωμί και θυμάρι, ενώ σε ένα μπολ βάζει 3 αβγά, μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και ανακατεύει. Σε άλλο μπολ βάζει αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και θυμάρι και περνάει το χοιρινό διαδοχικά από το αλεύρι, το αβγό, το ψωμί. Τηγανίζει σε τηγάνι ή φριτέζα με σπορέλαιο μέχρι να ψηθεί καλά και να πάρει χρώμα, αφαιρεί σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρει με κέτσαπ, μουστάρδα, θυμάρι και ελαιόλαδο.

Με μία σουσαμόπιτα, ένα πολύ ιδιαίτερο γλυκό, κλείνει το μενού της Κυριακής. Πρώτα ετοιμάζει το σιρόπι, σε μια κατσαρόλα ρίχνει νερό, κανέλα, ζάχαρη, φλούδες λεμονιού, γλυκόζη και μεταφέρει σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, αφαιρεί από τη φωτιά και αφήνει στην άκρη.

Για τη γέμιση, στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζει σουσάμι και αμύγδαλα καβουρδισμένα και χτυπάει. Μεταφέρει σε μπολ, προσθέτει ζάχαρη, γαρίφαλο, κανέλα και ανακατεύει.

Για τη ζύμη, βάζει σε ένα μπολ αλεύρι, αλάτι, νερό, σπορέλαιο, ξίδι, ζάχαρη και ανακατεύει. Συνεχίζει να πλάθει με τα χέρια μέχρι να έχει μια ελαστική ζύμη, τυλίγει με μεμβράνη και βάζει στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Κόβει τη ζύμη σε 5 κομμάτια και ανοίγει το ένα κομμάτι σε πολύ λεπτό φύλλο. Ραντίζει με σπορέλαιο, βάζει το 1/5 από τη γέμιση και τυλίγει σε ρολό. Μεταφέρει σε λαδωμένο ταψί και απλώνει σπορέλαιο. Ακολουθεί την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα υλικά και απλώνει το λάδι που περίσσεψε πάνω από τα ρολά.

Χαράζει σε κομμάτια, ψήνει για 1 ώρα, αφαιρεί από τον φούρνο, περιχύνει αμέσως με το κρύο σιρόπι, αφήνει να απορροφηθεί και σερβίρει με δυόσμο.

«Kitchen Lab», κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 16:40

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved