Μανούσος Μανουσάκης: Άρχισε γυρίσματα για την ΕΡΤ1
Media

Μανούσος Μανουσάκης: Άρχισε γυρίσματα για την ΕΡΤ1

Μετά το «Κόκκινο ποτάμι» ο Μανούσος Μανουσάκης έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία τριών μίνι σειρών εποχής για την ΕΡΤ1. Τα γυρίσματα της πρώτης ξεκίνησαν ήδη...

Άρχισαν τα γυρίσματα της νέας μίνι σειράς μυθοπλασίας της ΕΡΤ με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Μανούσου Μανουσάκη, που «ζωντανεύει» στη μικρή οθόνη το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Βαρδιάνος στα σπόρκα». Μια μίνι σειρά αξιώσεων, που φιλοδοξεί να μας μεταφέρει το κλίμα και την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής.

Πρόκειται για το πρώτο από τα τρία αριστουργήματα σπουδαίων Ελλήνων συγγραφέων που θα μεταφέρει στη μικρή οθόνη ο καταξιωμένος σκηνοθέτης την επόμενη σεζόν, δίνοντας εικόνα και ήχο σε εμβληματικά έργα της λογοτεχνίας μας. Τα άλλα δύο είναι τα διηγήματα «Κρίσιμες στιγμές» της Γαλάτειας Καζαντζάκη και «Ποίος ήταν ο φονεύς του αδελφού μου» του Γεωργίου Βιζυηνού.

Οι πρωταγωνιστές

Στον ρόλο της κεντρικής ηρωίδας της σειράς, της γριάς Σκεύως, θα δούμε τη Ρένια Λουιζίδου, ενώ τον ρόλο του γιου της, του Σταύρου, υποδύεται ο Γιώργος Σαββίδης. Τη Ρηνιώ, το κορίτσι του Σταύρου, ενσαρκώνει η Τζένη Κοζάκου. Ακόμα εμφανίζονται ο Τάκης Βαμβακίδης ως μπαρμπα-Νίκας, ο Παύλος Κουρτίδης ως καπετάν Κωνσταντής, ο Πέτρος Ξεκούκης ως Χερχερής κ.ά. Τη μητέρα της Ρηνιώς και σύζυγο του Χερχερή, Βασιλική, υποδύεται η Μαρία Καβουκίδου. Το σενάριο της σειράς έχουν γράψει ο Σταύρος Αβδούλος και η Ειρήνη Ριτσώνη.

«Βαρδιάνος στα σπόρκα»

Το διήγημα του Παπαδιαμάντη αφηγείται την ιστορία της γρια-Σκεύως, πού μεταμφιέζεται σε άντρα και γίνεται βαρδιάνος (φύλακας) στα σπόρκα (μολυσμένα, επιχόλερα καράβια), προκειμένου να σώσει το γιο της. Ιστορικός πυρήνας του διηγήματος είναι η χολέρα που έπληξε την Ευρώπη το 1865 και τα αυστηρά μέτρα προφύλαξης που έλαβε τότε η ελληνική κυβέρνηση.

Πηγή Τηλέραμα

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved