Άγριες μέλισσες: Ο σκοτεινός ρόλος του Μελέτη - Η σχέση με τον Δούκα, Κωνσταντή και Δόμνα
Media

Άγριες μέλισσες: Ο σκοτεινός ρόλος του Μελέτη - Η σχέση με τον Δούκα, Κωνσταντή και Δόμνα

Άγριες μέλισσες: Το φινάλε του δευτέρου κύκλου βρήκε τον Μελέτη να κάθεται στο γραφείο του Δούκα, αλλά και να συναντιέται με τον Ακύλα τον άνθρωπο που θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο Διαφάνι κατά την περίοδο της επταετίας.

Το μεγάλο ερωτηματικό, σε σχέση με τον Μελέτη, είναι αν στον τρίτο κύκλο θα δούμε την ακόμη πιο σκοτεινή πλευρά του ή αν θα προσπαθήσει, επηρεασμένος από την αυτοκτονία ί της μητέρας του, να εξιλεωθεί για τα εγκλήματά του. Θα συνεργαστεί με τον Ακύλα στο σχέδιο εξόντωσης του Λάμπρου και των αδελφών Σταμίρη; Θα παραμείνει στο πλευρό του Δούκα; Θα προσπαθήσει να προσεγγίσει την Πηνελόπη; Ποιες θα είναι οι σχέσεις του με τον Κωνσταντή και τον Νικηφόρο, αλλά και με την αδελφή του τη Δόμνα, που είναι πλέον ο πιο κοντινός του άνθρωπος;

«Ίσως αυτό να σε σταματήσει, αλλιώς Β τίποτα», ήταν τα τελευταία λόγια της Ανέτ στον Δούκα. Τα λόγια αυτά, όμως, δεν αφορούσαν μόνο τον αδελφό της, αλλά και το γιο της, που γαλουχήθηκε δίπλα του κι έγινε ένα πιστό αντίγραφό του. Η Ανέτ, βέβαια, ήξερε ότι ο γιος της έχει και μια άλλη πλευρά, πιο ευαίσθητη, την οποία κρατά καλά κρυμμένη μέσα του. Ο Μελέτης έχει επιλέξει να δείχνει μόνο το σκληρό του πρόσωπο, αφού οι συνθήκες της ζωής τον έκαναν να αντιμετωπίζει τους γύρω του με δυσπιστία. Η χρονιά που πέρασε επιφύλαξε πολλές ανατροπές στη ζωή του.

Έμαθε ότι η Ανέτ είναι η μητέρα του, ότι έχει αδελφή, αλλά και ότι ο πατέρας του, ο Σωκράτης Θέμελης, ήταν ο βιαστής της μητέρας του. Όλα αυτά τον έκαναν να κλειστεί ακόμη περισσότερο στον εαυτό του και να θεωρεί πως δεν έπρεπε να είχε καν γεννηθεί. Δηλαδή να μισεί τον εαυτό του ίσως περισσότερο κι από όσο πολλοί κάτοικοι του Διαφανίου... Ωστόσο, είναι σίγουρο πως η αυτοκτονία της μητέρας του τον συγκλόνισε και, στο διάστημα που θα μεσολαβήσει, ο ίδιος θα έχει βουτήξει βαθιά μέσα στην ψυχή του, σε μια προσπάθεια να αποφασίσει πώς θέλει να είναι η ζωή του από εδώ και πέρα.

Υπάρχει ένας άνθρωπος που θα μπορούσε να βγάλει τον Μελέτη από αυτό το τέλμα. Κι αυτή δεν είναι άλλη από την Πηνελόπη. Η δολοφονία όμως του Αλέξη, προς το παρόν, κόβει κάθε γέφυρα μεταξύ τους. Εκείνη την είδαμε να δηλώνει αποφασισμένη να φύγει για σπουδές στο Παρίσι, αλλά δεν θα εγκαταλείψει εντελώς το Διαφάνι. Παρά τα όσα έχουν συμβεί μεταξύ τους, η φλόγα του έρωτά τους δεν έχει σβήσει. Πόσο εύκολα, όμως, θα μπορέσουν να βάλουν στην άκρη όλα αυτά που τους χωρίζουν;

Τουλάχιστον εκείνη δεν δείχνει διατεθειμένη για κάτι τέτοιο ακόμα. Και πώς θα αντιδράσει αν μάθει ότι ο άνθρωπος που αγάπησε όσο τίποτα στη ζωή της, γνώριζε τον πραγματικό δολοφόνο του Αλέξη; Γιατί μπορεί ο Μελέτης να μην έδωσε την εντολή, ήταν όμως παρών όταν ο Δούκας έδινε το πρόσταγμα στον Αχιλλέα Μεγαρίτη να σκοτώσει τον εισαγγελέα, έστω κι αν κανείς τους δεν περίμενε ότι θα ήταν παρών και ο Αλέξης... Το άλλο πρόσωπο που θα μπορούσε να τον επηρεάσει, είναι η Δόμνα, η αδελφή του. Κι εκείνη ξέρει ότι ο Μελέτης δεν είναι ο άνθρωπος που θέλει να δείχνει. Το δικαστήριο όμως πλησιάζει, σίγουρα θα υπάρξουν πολλές αποκαλύψεις και μένει να δούμε αν η σχέση τους θα διαταραχθεί για πάντα ή θα καταφέρουν τελικά να βρουν έναν κοινό κώδικα επικοινωνίας.

Αναμφισβήτητα, πρόσωπο-κλειδί στην ιστορία θα είναι ο Ακύλας Μεγαρίτης, ο οποίος βγαίνει από τη φυλακή αποφασισμένος να πάρει εκδίκηση για το θάνατο του αδελφού του. Ο πρώτος άνθρωπος με τον οποίο μίλησε, πριν ακόμη αποφυλακιστεί, είναι ο Μελέτης, κι αυτός θα είναι και ο πρώτος που θα συναντήσει βγαίνοντας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο τους θα συνεργαστούν, το θέμα όμως είναι μέχρι πού είναι διατεθειμένος να φτάσει ο Μελέτης. Γιατί ναι μεν ο Ακύλας θα θελήσει να πάρει εκδίκηση, αλλά δεν θα σταματήσει εκεί. Τα πρώτα πρόσωπα που θα μπουν στο στόχαστρό του, είναι ο Λάμπρος, αφού ο πατέρας του ήταν αυτός που σκότωσε τον Αχιλλέα, αλλά και οι αδελφές Σταμίρη. Ο πρώτος θα βρεθεί στην εξορία, ενώ οι τρεις αδελφές θα περάσουν δύσκολες στιγμές στο Διαφάνι. Ο Ακύλας, όμως, λόγω της πολιτικής κατάστασης, αποκτά τη χαμένη του δύναμη και είναι πλέον ο άνθρωπος που «λύνει και δένει». Έτσι, θα προσεγγίσει και τον Δούκα, αφού άνθρωποι σαν αυτόν θα του φανούν ιδιαίτερα χρήσιμοι.

Ο Μελέτης θα είναι αρχικά ο σύνδεσμός του, ο άνθρωπος που θα τον φέρει κοντά με τον Δούκα. Το θέμα, βέβαια, είναι τι στάση θα κρατήσει όταν στο στόχαστρο του Ακύλα θα μπουν και πρόσωπα τα οποία ο ίδιος δεν θέλει να πληγούν από το μένος του. Όπως, για παράδειγμα, ο Κωνσταντής και ο Νικηφόρος. Και οι δύο γιοι του Δούκα έχουν στραφεί πλέον εναντίον του, απογοητεύοντάς τον. Ωστόσο, ο Μελέτης δεν θα ήθελε ποτέ να πάθουν κακό τα δύο ξαδέλφια του και στα δύσκολα θα κάνει τα πάντα για να τα προστατέψει. Με δεδομένη την πολιτική κατάσταση, δεν είναι διόλου απίθανο, από τη μια, να τον δούμε πολύ κοντά με το νέο καθεστώς και, από την άλλη, να προφυλάσσει και άλλα πρόσωπα του χωριού που έχουν στοχοποιηθεί από αυτόν και κινδυνεύουν, δείχνοντας έτσι -σε εμάς, όχι απευθείας στους ήρωες- και μια άλλη πλευρά του χαρακτήρα του.

Πηγή: Τηλεθεατής

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved