Η ΕΡΤ τιμά τον Τόλη Βοσκόπουλο με ένα αφιέρωμα στη μνήμη του
Media

Η ΕΡΤ τιμά τον Τόλη Βοσκόπουλο με ένα αφιέρωμα στη μνήμη του

ΕΡΤ2: Αφιέρωμα στον Τόλη Βοσκόπουλο.

Άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 81 ετών ο σπουδαίος Τόλης Βοσκόπουλος.

Η ΕΡΤ αλλάζει το πρόγραμμά της και τιμά τον Τόλη Βοσκόπουλο με ένα αφιέρωμα στη μνήμη του.

Μεταδίδει απόψε, Δευτέρα 19/7/2021, στις 21:00, στην ΕΡΤ2, την εκπομπή «ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ: ΤΟΛΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ»

Παρουσίαση εκπομπής: Βασίλης Τσιβιλίκας, Μίμης Πλέσσας, Κώστας Φέρρης.

Ως εκ τούτου, η εκπομπή «ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Λευτέρης Βογιατζής – Β΄ Μέρος», μεταφέρεται τη Δευτέρα 26/7/2021.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος βρέθηκε στην κορυφή του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού για δεκαετίες, γεγονός που οδήγησε τον εξίσου μεγάλο καλλιτέχνη και στιχουργό σε πολλές επιτυχίες του Γιάννη Πάριο να δηλώνει: «ο μόνος σταρ που έχει η Ελλάδα είναι ο Τόλης». Μάλιστα όπως έχει δηλώσει ο Γιώργος Γερολυμάτος τη δεκαετία του 1970 οι νέοι τραγουδιστές έσπαγαν το δόντι τους προκειμένου να μοιάσουν στον Βοσκόπουλο (λόγω της χαρακτηριστικής οδοντοστοιχίας του καλλιτέχνη).

Ο Γιώργος Ζαμπέτας στην αυτοβιογραφία του σημειώνει: «Ο Τόλης είναι γεννημένος θεατρίνος. Ανεβαίνει στην πίστα και την καταπίνει όλη. Γιατί η πίστα όταν ανεβαίνεις σου λέει: φάε με για θα σε φάω. Να ξηγιόμαστε. Μεγάλος εργάτης ο Βοσκόπουλος, ο μεγαλύτερος».

Όπως είχε δηλώσει ο ίδιος ο Βοσκόπουλος κάποτε σε συνέντευξη του στη δημοσιογράφο Σεμίνα Διγενή, «ξεκινώντας το τραγούδι, πήρα μαζί μου και τον ηθοποιό Βοσκόπουλο».

Είχε γράψει τραγούδια τόσο σε στίχο όσο και μουσική που είχε συμπεριλάβει σε προσωπικούς του δίσκους ή τα έχουν ερμηνεύσει άλλοι καλλιτέχνες, με πιο γνωστό το ντουέτο του με τη Μαρινέλλα Εγώ κι εσύ το 1974 το οποίο έκανε ρεκόρ πωλήσεων και τραγουδιέται μέχρι και σήμερα.

Ανάμεσα στους θαυμαστές του υπήρχαν και υπάρχουν άνθρωποι από όλες τις κοινωνικές τάξεις, από τον λαϊκό κόσμο των εργατικών συνοικιών, μέχρι την οικονομική ελίτ των εφοπλιστών, και βέβαια τον αείμνηστο Πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος ήταν ένα σπουδαίο κεφάλαιο για το ελληνικό λαϊκό τραγούδι.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved