Γιώργος Ηλιόπουλος: «Νιώθω υπερήφανος που παίζω στις “Άγριες μέλισσες”»
Media

Γιώργος Ηλιόπουλος: «Νιώθω υπερήφανος που παίζω στις “Άγριες μέλισσες”»

O Γιώργος Ηλιόπουλος είχε δώδεκα χρόνια να κάνει τηλεόραση, μέχρι που πήρε στα χέρια του το σενάριο από το σήριαλ «Άγριες μέλισσες».

Ο Γιώργος Ηλιόπουλος σε συνέντευξή του μίλησε για τον τρίτο κύκλο της σειράς, για τον… αγώνα που θα δώσει ο ήρωας του στα νέα επεισόδια, αλλά και για το διαφορετικό πρόσωπο του Προκόπη.

- Οι «Άγριες μέλισσες» είναι από αυτές τις δουλειές που έρχονται και λες «αυτή την ευκαιρία δεν θα τη χάσω»;

«Εγώ είχα 12 χρόνια να κάνω τηλεόραση. Όταν πήρα στα χέρια μου τα σενάρια, ούρλιαξα. Είμαι ευτυχής που υπάρχω σε αυτή τη σειρά, με αυτούς τους ηθοποιούς, με αυτούς τους συνεργάτες και που αγγίζουμε αυτά τα θέματα. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα που δείχνει πόσο ανάγκη έχει ο κόσμος να ακούσει τις ιστορίες στη γλώσσα του, να δει συμπεριφορές και ανθρώπους από τη γη του. Συνήθως, τα τελευταία χρόνια, ό,τι παίζεται στην τηλεόραση είναι ξένα φορμάτ που βαφτίζονται ελληνικά. Αυτή είναι μια σειρά γεννημένη από Έλληνες για Έλληνες. Επίσης, είναι ένα στοίχημα ποιότητας κι ένα μήνυμα ότι ο κόσμος, όταν του δοθεί το καλό, ξέρει να το πάρει. Δεν νιώθω τυχερός, νιώθω υπερήφανος που παίζω σε αυτή τη σειρά».

-Φέτος, θίγει και μια δύσκολη περίοδο, αυτή της χούντας.

«Έχω μέσα μου μια κρυφή χαρά που αυτοί οι συγγραφείς θα μιλήσουν γι' αυτά τα θέματα. Είναι πολύ σημαντικό να θυμηθούμε τι συνέβη στην Ελλάδα στην πρόσφατη ιστορία του τόπου μας, αλλά βιαστήκαμε να βάλουμε πολλά πράγματα κάτω από το χαλί και τα πληρώσαμε. Είναι πολύ σημαντικό να θυμηθούμε ότι η ελευθερία κερδίζεται με αγώνες».

-Ο Προκοπής θα δώσει το δικό του αγώνα στον τρίτο κύκλο;

«Ως ανοιχτά αριστερός θα βασανιστεί, θα εκτοπιστεί, θα περάσει πάρα πολλά δεινά και νιώθω όχι απλά τεράστια συγκίνηση, πολύ μεγάλη ευθύνη. Ξέρετε, εκείνη την περίοδο οικογένειες διαλύθηκαν, άνθρωποι χάθηκαν, εξορίστηκαν, παιδιά μεγάλωσαν χωρίς τους γονείς τους κι όλα αυτά έγιναν εδώ, πριν από κάποια χρόνια. Δεν είναι ταινία φαντασίας, είναι αληθινά γεγονότα και νιώθω μεγάλη ευθύνη που θα μιλήσω για όλους αυτούς τους ανθρώπους».

-Θα δούμε, δηλαδή, ένα διαφορετικό πρόσωπο του Προκοπή;

«Ανυπομονώ γι' αυτό!».

-Με τη Λέτα θα υπάρξει κάποια εξέλιξη;

«Ακόμα δεν ξέρω, μακάρι όμως να γίνει το ευτυχές γεγονός», είπε στον Τηλεθεατή.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved