Ρένια Λουϊζίδου: «Χαίρομαι που η ΕΡΤ είναι ξανά στο παιχνίδι του πλήρους τηλεοπτικού προγράμματος»
Media

Ρένια Λουϊζίδου: «Χαίρομαι που η ΕΡΤ είναι ξανά στο παιχνίδι του πλήρους τηλεοπτικού προγράμματος»

Η Ρένια Λουϊζίδου επιστρέφει στην ΕΡΤ μετά από δώδεκα χρόνια με δύο σειρές «Βαρδιάνος στα σπόρκα» και «Σε ξένα χέρια».

Η Ρένια Λουϊζίδου σε συνέντευξή της μίλησε για τη συμμετοχή της στις σειρές της δημόσιας τηλεόρασης αλλά και για τη συνεργασία της με τον Γιάννη Μπέζο, τον οποίο συναντάει ξανά τηλεοπτικά μετά από τριάντα χρόνια.

Επιστρέφετε στην ΕΡΤ έπειτα από δώδεκα χρόνια με δύο σειρές, το «Βαρδιάνος στα σπόρκα», που υπογράφει σκηνοθετικά ο Μανούσος Μανουσάκης, αλλά και την καθημερινή κωμωδία «Σε ξένα χέρια».

Το «Βαρδιάνος στα σπόρκα» είναι μια μίνι σειρά τεσσάρων επεισοδίων. Τα «Ξένα χέρια» από την άλλη προορίζονται για όλη τη σεζόν. Χαίρομαι που η ΕΡΤ είναι ξανά μέσα στο παιχνίδι του πλήρους τηλεοπτικού προγράμματος. Ήταν κάτι που έλειπε. Σειρές όπως αυτή με τα διηγήματα σπουδαίων Ελλήνων λογοτεχνών που σκηνοθετεί ο Μανούσος Μανουσάκης δεν μπορούν να γίνουν εύκολα. Νομίζω πως είναι εξαιρετική ιδέα της δημόσιας τηλεόρασης να εντάξει τέτοιου είδους μίνι σίριαλ στον κορμό του προγράμματος της.

Το «Σε ξένα χέρια» σηματοδοτεί την πρώτη σας συμμετοχή σε καθημερινή σειρά.

Λίγο-πολύ, το 80-90% των σειρών πλέον έχουν γίνει σχεδόν καθημερινές, με πολλά επεισόδια την εβδομάδα. Είναι η λογική με την οποία λειτουργεί πια ο σχεδιασμός των προγραμμάτων των τηλεοπτικών καναλιών. Είναι η εποχή τέτοια. Προσωπικά, δεν ξεχωρίζω τις δουλειές σε καθημερινές ή εβδομαδιαίες. Προσαρμόζομαι στα δεδομένα που υπάρχουν τριγύρω και επιλέγω αυτήν που θεωρώ πιο κατάλληλη.

Βρίσκεστε ξανά με τον Γιάννη Μπέζο τριάντα χρόνια μετά τους «Απαράδεκτους»».

Χαίρομαι πολύ που μετά από τόσο καιρό θα ξανασυναντήσω επαγγελματικά τον Γιάννη Μπέζο. Ένας από τους λόγους που με έκαναν να καταλήξω στα «Ξένα χέρια» ήταν συγκεκριμένα πρόσωπα, όπως ο Γιάννης, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, η Βάσω Λασκαράκη και ο σκηνοθέτης Στέφανος Μπλάτσος. Πρόκειται για ένα πολύ ωραίο team ανθρώπων. Ακόμα και αν είχα κάποιους ενδοιασμούς για τον όγκο της δουλειάς, η παρουσία των συγκεκριμένων συνεργατών με έκανε να τους ξεπεράσω πολύ γρήγορα.

Πότε θα ξεκινήσετε τα γυρίσματα;

Τις επόμενες ημέρες. Περιμένω να με ειδοποιήσουν. Φαντάζομαι τώρα στα τέλη Ιουλίου. Αυτήν τη στιγμή κάνουμε πρόβες και fitting.

Θα χρησιμοποιηθούν και εξωτερικοί χώροι για τα γυρίσματα;

Ναι. Θα γίνουν και σε φυσικούς χώρους.

Το «Βαρδιάνοι στα σπόρκα» διαδραματίζεται σε μια περίοδο πανδημίας, γεννώντας σε όλους συναισθήματα πολύ οικεία πλέον, λόγω των όσων βιώσαμε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Υποθέτω ότι εκτός από το ότι πρόκειται για ένα υπέροχο διήγημα του Παπαδιαμάντη με λογοτεχνική αξία αδιαμφισβήτητη και ανεξάρτητη της επικαιρότητας, το ότι αναφέρεται στην επιδημία χολέρας του 1865 ήταν ένας από τους λόγους που έπαιξαν ρόλο στην επιλογή του. Ενώ πραγματεύεται ένα τόσο σκοτεινό και δύσκολο θέμα, διακατέχεται από μια αισιόδοξη και φωτεινή στάση ζωής. Περιγράφει τις προσπάθειες μιας μάνας να βοηθήσει το παιδί της που βρίσκεται σε καραντίνα έχοντας προσβληθεί από την αρρώστια, αλλά και την καχυποψία, το φόβο που διασπείρεται ανάμεσα στους ανθρώπους της μικρής κοινωνίας ενός χωριού. Οι αναλογίες ανάμεσα στις δύο εποχές είναι συγκλονιστικές. Η ανθρώπινη φύση αντιδρά πάντα με τον ίδιο τρόπο. Το κείμενο χαρακτηρίζεται από ένα υποδόριο χιούμορ εκ μέρους του Παπαδιαμάντη. Πραγματικά είναι πολύ ενδιαφέρον. Είναι μια δύσκολη δουλειά με γυρίσματα εκτός Αττικής. Ελπίζω να έχουμε πετύχει ένα ωραίο αποτέλεσμα, μια διαφορετική πρόταση, είπε η Ρένια Λουϊζίδου στο 7Μέρες TV.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved