Καρμοίρης: Η πρώτη αντίδραση μετά την απομάκρυνση από την ΕΡΤ και η εξομολόγηση
Media

Καρμοίρης: Η πρώτη αντίδραση μετά την απομάκρυνση από την ΕΡΤ και η εξομολόγηση

Τις πρώτες του δηλώσεις μετά την απομάκρυνσή του από την ΕΡΤ έκανε ο Δημοσθένης Καρμοίρης.

Ο δημοσιογράφος θυμίζουμε πως μιλώντας κατά την πρωινή ενημερωτική εκπομπή των Ολυμπιακών Αγώνων, στην προσπάθειά του να επαινέσει τους αθλητές της Κορέας για τη διαχρονική τους δυναμική στο πινγκ πονγκ, ο εν λόγω δημοσιογράφος έκανε ένα ρατσιστικό σχόλιο, το οποίο τελικά ήταν και μοιραίο για τον ίδιο.

Το σχόλιο έφερε πολλές αντιδράσεις και ήταν αρκετό για να «τελειώσει» με σύντομες διαδικασίες από την ΕΡΤ. Το κρατικό κανάλι εξέδωσε μάλιστα και επίσημη ανακοίνωση η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ρατσιστικά σχόλια δεν χωρούν στη Δημόσια τηλεόραση. Η συνεργασία του Δημοσθένη Καρμοίρη με την ΕΡΤ παύθηκε σήμερα, αμέσως μετά την πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1».

Ο ίδιος μιλώντας πρόσφατα στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» πήρε θέση για το θέμα αυτό ενώ αποκάλυψε παράλληλα και μια προσωπική του ιστορία.

«Δεν αισθάνομαι ενοχή. Το ψυχολογικό και επαγγελματικό σοκ από την ανακοίνωση της ΕΡΤ είναι το λιγότερο. Προφανώς δεν είχα την πρόθεση, τη διάθεση και την έκφραση. Δεν είναι δυνατόν τα «σχιστά μάτια» να παρεξηγηθούν.
Όσοι με γνωρίζουν, δεν ξέρουν το δικό μου δράμα. Από το 1993 έχω ένα παιδί ΑΜΕΑ, που τον άλλο μήνα γίνεται 28.

Έχουμε βιώσει κοινωνικό ρατσισμό από το πρώτο του βήμα. Όταν πήγαμε να τον γράψουμε σε δημόσιο ή στο ιδιωτικό σχολείο. Ξέρεις τι μας έλεγαν; Δεν μπορούμε να έχουμε το παιδί σας ανάμεσα στα υπόλοιπα γιατί θα αντιδρούν οι γονείς των άλλων παιδιών. Εγώ βιώνω στο πετσί μου αυτό το πράγμα και δεν επιτρέπω τη σπίλωση του ονόματος μας.

Δεν απολογούμαι, λοιπόν. Όταν περιγράψω έναν άνθρωπο είναι ρατσιστικό, και δεν είναι το «Κορεάτης από την τρίτη φυλή»; Τον είπα σχιστομάτη; Αυτό θα ήταν ρατσιστικό. Βγάζω στην επιφάνεια το προσωπικό μου βίωμα γιατί προσπαθούν να σπιλώσουν το όνομα μου και την οικογένεια μου. Επέλεξαν το λάθος άνθρωπος για να το πουν», είπε.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved