«Έσπασε» ο Νίκος Χαρδαλιάς - Με δάκρυα στα μάτια: «Είναι μαχαιριά για εμάς κάθε σπίτι που χάνεται»
Media

«Έσπασε» ο Νίκος Χαρδαλιάς - Με δάκρυα στα μάτια: «Είναι μαχαιριά για εμάς κάθε σπίτι που χάνεται»

«Λύγισε» ο Νίκος Χαρδαλιάς στη σημερινή ενημέρωση για τις φωτιές.

Αρχικά ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε «δεν ξέρω αν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού, ξέρω ότι έχουμε δεκάδες συλλήψεις εμπρηστών. Τα υπόλοιπα είναι έργο των ανακριτικών αρχών».

Έπειτα απάντησε για το ενδεχόμενο παραίτησης ότι «όλα τα στελέχη της κυβέρνησης έχουν έτοιμες τις παραιτήσεις τους. Η δική μου παραίτηση είναι πάνω πάνω και το ξέρω από την πρώτη στιγμή γιατί καλούμαι κάθε μέρα να παλέψω με τα παιδιά της πολιτικής προστασίας να πάρω δύσκολες αποφάσεις που αφορούν την ανθρώπινη ζωή».

«Πάντα είχα την αίσθηση της ευθύνης και του καθήκοντος. Δεν θέλω να κάνω καριέρα πολιτική. Μοιράστηκα με τον πρωθυπουργό ένα όραμα για να θωρακίσουμε την χώρα από την απόλυτη κλιματική απορρύθμιση. Εγώ παραμένω κρατικός λειτουργός, ένας άνθρωπος του καθήκοντος. Τα ζητήματα αυτά δεν είναι μικροκομματικά, χρειάζεται συνεργασία, είναι πατριωτικό καθήκον η συνεργασία στα θέματα αυτά. Εάν πραγματικά υπήρχε ενδιαφέρον από τις 7 Ιουλίου που έχουμε στείλει επιστολές στους προέδρους των ΚΟ για ορισμό εκπροσώπων στην επιτροπή για ζητήματα πολιτικής προστασίας ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε ορίσει» συνέχισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Στη συνέχεια με εμφανή συγκίνηση είπε ότι «κάθε σπίτι που χάνεται για όλους μας είναι τραγωδία και μια μαχαιριά στην καρδιά. Αυτές τις ημέρες δόθηκε μια τεράστια μάχη. Άυπνοι όλες τις ημέρες είμασταν εκεί καθοδηγώντας τα ηρωικά παιδιά της πυροσβεστικής της ατσυνομία του λιμενικού. Μια μάχη που ήταν η δυσκολότερη που υπήρξε ποτέ. Λυπάμαι ότι την ώρα της μάχης κάποιοι πυροβολούν μαχητές. Αυτή την ώρα οι απώλειες είναι από τη πλευρά των μαχητών όχι των πολιτών».

Δείτε το βίντεο:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved