Βάσω Γουλιελμάκη: «Ο έρωτας έχει πρωταρχική θέση στη ζωή μου, είναι κινητήρια δύναμη»
Media

Βάσω Γουλιελμάκη: «Ο έρωτας έχει πρωταρχική θέση στη ζωή μου, είναι κινητήρια δύναμη»

Η Βάσω Γουλιελμάκη υποδύεται μια δυναμική γυναίκα στη θεατρική παράσταση «Ανθισμένες Μανόλιες».

Η Βάσω Γουλιελμάκη, εκτός από τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην παράασταση στο θέατρο Χυτήριο, φέτος το χειμώνα θα την απολαύσουμε και τηλεοπτικά στην σειρά των Ρέππα- Παπαθανασίου «Συμπέθεροι από τα Τίρανα», όπου θα υποδυθεί μια πονηρή σύζυγο.

Η Βάσω Γουλιελμάκη, σε συνέντευξή της αναφέρθηκε στο τηλεοπτικό δίδυμο που έχει σημαδέψει το θέατρο και την τηλεόραση αλλά και για την ισότητα των δυο φύλων που θεωρεί ότι δεν υπάρχει.

Αυτό το καλοκαίρι, παίζετε στην παράσταση «Ανθισμένες Μανόλιες» στο Θέατρο Χυτήριο.

Είναι ένα έργο που στο τέλος αφήνει μια γλυκιά γεύση. Ένα έργο πολύ γυναικείο, αλλά, απ’ ό,τι βλέπω, στο κοινό της παράστασης εκπροσωπούνται και τα δύο φύλα. Έχει να κάνει με έξι γυναίκες που συναντιούνται μία φορά την εβδομάδα σε ένα γκαράζ διαμορφωμένο ως κομμωτήριο. Το έργο αναφέρεται στη φιλία, αλλά και στις αγωνίες και στα προβλήματα που μπορεί να έχει μια γυναίκα, σε όλες τις ηλικίες. Προβάλλει το πώς συμπαραστέκεται η μία στην άλλη και για την ανάγκη μεταξύ των γυναικών να υπάρχει αλληλεγγύη, αγάπη και στοργή. Να αγαπάμε η μία την άλλη και να είμαστε δεκτικές και υπομονετικές

Ο δικός σας ρόλος στο έργο ποιος είναι;

Υποδύομαι την Κλερ, μια γυναίκα με πολύ μεγάλη υπομονή και αγάπη για το σύζυγο που έχασε. Είναι από τις τυχερές, μιας που από μικρή είχε βρει τον άνθρωπό της και έζησαν μαζί τριάντα χρόνια με όμορφες στιγμές. Έτσι, η απώλεια που νιώθει είναι πολύ μεγάλη, αξεπέραστη ίσως. Κι όμως, η Κλερ στέκεται στα πόδια της και, με όπλο τη φιλία των γυναικών αυτών και το χιούμορ της, την αντιμετωπίζει και αγωνίζεται να ανταπεξέλθει στις ανατροπές της ζωής. Στην αρχή είναι πιο καταβεβλημένη από αυτόν το αποχωρισμό, γιατί της πήρε ο Θεός τον άντρα αλλά μετά βλέπουμε ότι προσπαθεί να αποκτήσει ενδιαφέροντα, να ταξιδέψει και να μεταστρέψει διάφορους λόγους σε ζωή και χαρά.

Έχετε νιώσει ποτέ την ανάγκη να γυρίσετε σελίδα, όπως η Κλερ;

Πάρα πολλές φορές. Πολλές φορές έχουν κλείσει κύκλοι κα έχουν ξανανοίξει.

Από πού αντλείτε δύναμη;

Από τη Βάσω αντλώ δύναμη και κουράγιο. Γιατί η Βάσω είναι ένα δυνατό παιδί, που έχει δοκιμαστεί σε διάφορα στη ζωή της. Παραμένω ρομαντική και ευαίσθητη και υπάρχει μέσα μου αγάπη και συγχώρεση, αλλά είμαι και πολύ δυνατή συνάμα στο να προχωρήσω και να στηριχτώ στα πόδια μου. Δεν είχα δικλίδες ασφαλείας ποτέ στη ζωή μου, οπότε το μόνο στο οποίο μπορούσε να στηριχτώ ήταν η πίστη στον εαυτό μου και αυτό με έκανε πιο δυνατή.

Ο έρωτας έχει θέση στη ζωή σας;

Εννοείται. Ο έρωτας έχει πρωταρχική θέση στη ζωή μου, είναι κινητήρια δύναμη.

Ας μιλήσουμε και για τη νέα σας τηλεοπτική δουλειά. Επιστρέφετε με μια δυνατή κωμωδία και ένα δίδυμο, των Ρέππα - Παπαθανασίου, με το οποίο έχετε συνεργαστεί πολλές φορές.

Με έχει συνεπάρει αυτή η δουλειά και νιώθω τυχερή που ξανασυνεργάζομαι με δύο ανθρώπους που έχουν βάλει όχι ένα λιθαράκι, αλλά ολόκληρο βράχο στο νεοελληνικό θέατρο με τα έργα τους, αλλά και στην τηλεόραση με τα σενάριά τους. Ο Μιχάλης και ο Θανάσης διατηρούν ακέραιη την παιδικότητά τους. Είναι αυθόρμητοι, θα γελάσουν, θα συγκινηθούν, είναι ειλικρινείς και πάντα με έναν καλό λόγο.

Έχουν μια πολύ διεισδυτική ματιά στην ελληνική κοινωνία.

Ναι, έχουν μια ματιά που σε ξαφνιάζει, γιατί αμέσως καταλαβαίνεις ότι έτσι είναι τα πράγματα. Αναγνωρίζεις αμέσως αυτό που λένε, και αυτό είναι το ωραίο με το συγκεκριμένο δίδυμο. Η σειρά θα είναι εβδομαδιαία και θα κάνει πρεμιέρα στα μέσα Οκτωβρίου. Ευελπιστούμε να είναι η επιτυχία του χειμώνα - εγώ έτσι πιστεύω.

Ποιον ρόλο υποδύεστε;

Είμαι η Νία Λαλαμπίρδα, μια γυναίκα που της αρέσουν τα πλούτη, η αίγλη, τα νταβαντούρια και έχει μια πολύ ισχυρή θέση στην επαρχιακή κοινωνία, μιας που είναι παντρεμένη με τον βουλευτή Ηλία Λαλαμπίρδα (Αλέξανδρος Αντωνόπουλος). Όπως καταλαβαίνετε, ο βουλευτής είναι πιο πάνω και από το δήμαρχο και από όλους· λύνει και δένει και μαζί του λύνει και δένει και η γυναίκα του. Νομίζω ότι αυτή παίρνει τις αποφάσεις και , σε διάφορες σκηνές βλέπουμε ότι έχει το πάνω χέρι και έχει ήδη αποφασίσει για το τι θα γίνει, είπε η Βάσω Γουλιελμάκη στο 7 μερες tv.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved