Γιάννης Ζουγανέλης: «Όταν είδα το αποτέλεσμα του Κομάντα και Δράκοι έμεινα έκθαμβος»
Media

Γιάννης Ζουγανέλης: «Όταν είδα το αποτέλεσμα του Κομάντα και Δράκοι έμεινα έκθαμβος»

Ο Γιάννης Ζουγανέλης επιστρέφει τηλεοπτικά με την τηλεοπτική σειρά «Κομάντα και Δράκοι», η οποία θα προβληθεί τη νέα σεζόν από το Mega.

Ο Γιάννης Ζουγανέλης είναι ένας άνθρωπος γεμάτος όνειρα. Ζεστός, τρυφερός αφοσιωμένος εδώ και 50 χρόνια στην τέχνη του. Ο Γιάννης Ζουγανέλης θα συμμετάσχει στη νέα μεταφυσική σειρά του Mega «Κομάντα και Δράκοι» και μιλάει για αυτή τη δουλειά σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Φέτος επιστρέφεις τηλεοπτικά με το «Κομάντα και Δράκοι», μια σειρά αξιώσεων ενός σημαντικού δημιουργού, του Θοδωρή Παπαδουλάκη, που σκηνοθέτησε το «Νησί».

Είναι ένας άνθρωπος που θαυμάζω για τον τρόπο σκέψης, τη σοφία, την εγκράτεια και την αισθητική του. Παραμένει στο υπέροχο περιβάλλον των Χανιών, εργάζεται παράγοντας έργο με πολύ υψηλού επιπέδου απαιτήσεις και σεβασμό στον αποδέκτη. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί είχαμε συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν, πολλά χρόνια πριν, κάνοντας ένα διαφημιστικό για ζωοτροφές στην Κρήτη. Όταν είδα τότε το αποτέλεσμα, δεν το πίστευα. Ήταν εκπληκτικό. Έμεινα έκθαμβος! 0 ρόλος που υποδύομαι τώρα είναι πολύ ιδιαίτερος. Απαιτεί σκέψη και εσωτερικότητα. Είναι μια σειρά ολοκληρωτικά «παρθενογενής». Δεν έχω ξαναδιαβάσει άλλο τέτοιο σενάριο, ούτε έχω δει αντίστοιχης μορφής κινηματογράφηση. Η δουλειά είναι πολύ σκληρή, αλλά το αποτέλεσμα ερωτικό. Ειλικρινά, πιστεύω ότι θα είναι η δουλειά της δεκαετίας.

Είναι η πρώτη ελληνικά σειρά αυτού του είδους.

Ναι! Είναι μια μεταφυσική ιστορία μυστηρίου όπου εμπλέκεται το βίωμα της Κρήτης με τις βεντέτες, με τους ανθρώπους που κατά το παρελθόν προδόθηκαν μεταξύ τους. Πέρα από τον Βασίλη Μπισμπίκη, που ερμηνεύει έναν πολύ ωραίο ρόλο, και τη Μαρίνα Καλογήρου, την οποία λατρεύω και θεωρώ ότι είναι από τα καλύτερα παιδιά που υπάρχουν, κυρίως παίζουν ιδιαίτερες φυσιογνωμίες της Κρήτης. Πρέπει να σας πω πως, όταν διάβαζα το σενάριο, στο νου μου ήρθε κατευθείαν η Μαρίνα και έπειτα είδα ότι παίζει. Ο ρόλος τής ταιριάζει απόλυτα.

Ουσιαστικά, επιστρέφεις στη μικρή οθόνη έπειτα από μία τριετία. Παρά το ότι όλα αυτά τα χρόνια είχες μια σχέση αγάπης με την τηλεόραση, ήσουν αποστασιοποιημένος από το μέσο.

Είναι επιλογή μου. Μου είχαν κάνει πολλές προτάσεις να παίξω σε σίριαλ στην Κύπρο, αλλά δεν μπορούσα φύγω, γιατί είχα την «πολυτέλεια» να κάνω άλλα δημιουργικά πράγματα. Έπειτα μεσολάβησε ο χαμένος χρόνος του κορονοϊού, που διήρκησε σχεδόν μια διετία. Ωστόσο, από τη γενιά μου μπορεί να είμαι και αυτός που έχει κάνει τα περισσότερα πράγματα στην τηλεόραση. Οπότε δεν έχω αποστασιοποιηθεί! Έχω 40 χρόνια θητεία.

Η αλήθεια είναι το βιογραφικό σου αποδεικνύει ότι είσαι ένας άνθρωπος τρομερά ενεργητικός καθώς έχεις πρωταγωνιστήσει σε πάνω από 20 σίριαλ, έχεις παρουσιάσει 18 εκπομπές, έχεις παίξει σε 25 ταινίες και έχεις δημιουργήσει περισσότερες από εκατό μουσικές παραγωγές. Υπήρξαν στιγμές που αισθάνθηκες ότι κουράζεσαι;

Όχι! Το αντίθετο. Είμαι γεμάτος όνειρα. Τώρα θέλω να κάνω πιο πολλά πράγματα από ποτέ. Δεν είμαι ούτε ματαιόδοξος, ούτε πλεονέκτης, ούτε το χρήμα αποτελεί το μέτρο στη ζωή μου. Αισθάνομαι όμως βαθιά μέσα μου την ανάγκη για δημιουργία, είπε στο περιοδικό 7μέρες tv.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved