ΕΡΤ2: «Ο φόβος» – Αφιέρωμα στη μνήμη του Ανέστη Βλάχου
Media

ΕΡΤ2: «Ο φόβος» – Αφιέρωμα στη μνήμη του Ανέστη Βλάχου

ΕΡΤ2: Αφιέρωμα στη μνήμη του Ανέστη Βλάχου

Την Κυριακή 29/8/2021, στις 24:00 θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ2 η ελληνική ταινία «Ο φόβος» , ως αφιέρωμα στη μνήμη του Ανέστη Βλάχου.

Υπόθεση: Ο Ανέστης Καννάλης, ένας κοινωνικά απομονωμένος νέος, γιος τσιφλικά, επιτίθεται στην κωφάλαλη ψυχοκόρη της οικογένειάς του, την οποία βιάζει και στη συνέχεια σκοτώνει.

Ο πατέρας και η μητριά του, αν και ανακαλύπτουν το έγκλημά του και οργίζονται μαζί του, αποφασίζουν να κρύψουν την αλήθεια και να εξαφανίσουν το πτώμα στη λίμνη. Ο Ανέστης από ’δω και στο εξής ζει μέσα στον φόβο και όλες του οι πράξεις πλέον ορίζονται από το έγκλημα που διέπραξε, ώσπου το πτώμα ανακαλύπτεται και καταστρέφονται οι ζωές και άλλων ανθρώπων.

Πραγματευόμενος τα απωθημένα ένστικτα και τις αγκυλώσεις της ελληνικής υπαίθρου του 1960, ο Κώστας Μανουσάκης παραδίδει μια ρεαλιστική ηθογραφική ταινία-σταθμό για την ελληνική κινηματογραφία.

Βραβεία-Διακρίσεις

Η ταινία ήταν υποψήφια για Χρυσή Άρκτο στο 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου το 1966, ενώ ο Ανέστης Βλάχος κέρδισε τιμητική διάκριση για την ερμηνεία του, στο Διεθνές Φεστιβάλ Τυνησίας 1966.

Δράμα-ηθογραφία, παραγωγής 1966.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Κώστας Μανουσάκης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Νίκος Γαρδέλης.

Μουσική: Γιάννης Μαρκόπουλος.

Μοντάζ: Γιώργος Τσαούλης.

Ντεκόρ: Πέτρος Καπουράλης.

Πρωταγωνιστούν: Ανέστης Βλάχος, Έλλη Φωτίου, Μαίρη Χρονοπούλου, Αλέξης Δαμιανός, Έλενα Ναθαναήλ, Σπύρος Φωκάς, Θόδωρος Κατσαδράμης, Κώστας Γεννατάς, Γιώργος Σήφης.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved