Μεταγραφές και εκπλήξεις – Έτσι διαμορφώθηκε ο «χάρτης» της ενημέρωσης της νέας σεζόν στα κανάλια!
Media

Μεταγραφές και εκπλήξεις – Έτσι διαμορφώθηκε ο «χάρτης» της ενημέρωσης της νέας σεζόν στα κανάλια!

Με την ψυχαγωγία να μονοπωλεί καθημερινά τα δημοσιεύματα σχετικά με μεταγραφές και νέα πρόσωπα που εμφανίζονται στην τηλεοπτική καθημερινότητά μας, ο ενημερωτικός τομέας σχεδόν κάθε σεζόν φαντάζει σαν ήρεμη δύναμη...

Ωστόσο, η νέα τηλεοπτική περίοδος κρύβει εκπλήξεις, που ενδεχομένως θα μας κάνουν να δούμε με άλλο μάτι τους stars του ενημερωτικού κόσμου της μικρής οθόνης.

Ίσως η πιο απρόσμενη είδηση πριν από την έναρξη της νέας χρονιάς ήταν αυτή του καλωσορίσματος της Πόπης Τσαπανίδου στο δυναμικό του ΟΡΕΝ. «Το ΟΡΕΝ καλωσορίζει στην τηλεοπτική του οικογένεια την Πόπη Τσαπανίδου, η οποία αναλαμβάνει τη θέση της παρουσιάστριας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Η μακρά και επιτυχημένη πορεία της στη δημοσιογραφία και τις τηλεοπτικές παραγωγές αποτελεί εγγύηση για την περαιτέρω ενίσχυση του ενημερωτικού τομέα του Ανοιχτού Καναλιού. Από το μάχιμο ελεύθερο ρεπορτάζ, τις έρευνες και τις ανταποκρίσεις στα πολεμικά μέτωπα έως τις ενημερωτικές εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων, η Πόπη Τσαπανίδου έχει δώσει πάντα στίγμα εγκυρότητας, ήθους, ποιότητας και ανθρωπιάς», ανέφερε η ανακοίνωση. Η γνωστή παρουσιάστρια, δύο χρόνια μετά το τέλος της από την παρουσίαση των μεσημεριανών δελτίων του SΤΑR και έπειτα από μία ολιγόμηνη παρουσία στις ειδήσεις του ΑΝΤ1, αποδέχθηκε την πρόταση του ΟΡΕΝ και ανέλαβε από την περασμένη εβδομάδα την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου του σταθμού.

Η Νίκη Λυμπεράκη, που αποχώρησε από την προαναφερθείσα θέση, θα ενταχθεί στη μεγάλη δημοσιογραφική ομάδα του MEGA συμβάλλοντας στην ενίσχυση του ενημερωτικού τομέα του σταθμού. Η δημοσιογράφος θεωρείται έμπειρη και, σίγουρα, ένα δυνατό χαρτί στη φαρέτρα οποιουδήποτε καναλιού.

Από το ΟΡΕΝ αποχώρησε, όμως, και η Ντόρα Κουτροκόη, που μέσα από ανακοίνωση της επισήμανε: «Μετά από δύο όμορφα, ζεστά και (δημοσιογραφικά) συναρπαστικά χρόνια στο ΟΡΕΝ, αποφάσισα για αποκλειστικά προσωπικούς λόγους να αποχωρήσω από το κανάλι. Ευχαριστώ για την άριστη συνεργασία και στήριξη τη διοίκηση του καναλιού. Τη διεύθυνση, νυν και πρώην, για την εμπιστοσύνη. Όλους τους συναδέλφους δημοσιογράφους και τεχνικούς.

Δεν θέλω να κάνω ονομαστικές αναφορές για να μην ξεχάσω ή αδικήσω καμία και κανέναν. Μία μόνο ειδική αναφορά από καρδιάς στον Άκη Παυλόπουλο για όσα ζήσαμε και πετύχαμε αυτά τα δύο χρόνια. Τα καλύτερα είναι πάντα μπροστά μας. Ραντεβού τον Σεπτέμβρη!». Η παρουσιάστρια έδωσε τα χέρια με τον ΑΝΤ1, ένα κανάλι με το οποίο συνεργάστηκε στο παρελθόν.

Aποχωρήσεις από τον ΣΚΑΪ, «ενισχύσεις» στο SΤΑR

Συστήθηκε στο ευρύ κοινό μέσα από τον ΣΚΑΪ, ενώ οι δύο τελευταίες σεζόν τον ανέδειξαν ως μία από τις βασικές παρουσίες της ενημερωτικής καθημερινότητας του καναλιού, τόσο στην τηλεόραση όσο και στο ραδιόφωνο του σταθμού. Ωστόσο, η νέα σεζόν θα βρει τον Γιώργο Ευγενίδη στη συχνότητα του SΤΑR με αναβαθμισμένο ρόλο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 26χρονος δημοσιογράφος θα αναλάβει την παρουσίαση των μεσημβρινών δελτίων του σταθμού της Κηφισιάς, ενώ θα είναι κεντρικός σχολιαστής των εξελίξεων στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του SΤΑR με τη Μάρα Ζαχαρέα. Μάλιστα, ο ίδιος επιβεβαίωσε την αποχώρηση του από τον ΣΚΑΪ με μία ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την πόρτα του, ΣΚΑΪ, βέβαια, κλείνουν πίσω τους ακόμα δύο δημοσιογράφοι, η Μάνια Αλιβιζάτου, έμπειρη-ρεπόρτερ που έχει συχνή-παρουσία στις εκπομπές του σταθμού, ανακοίνωσε επίσης πως αποχωρεί από τον σταθμό, ενώ και ο Γιώργος Διασόπουλος ολοκλήρωσε εδώ και λίγες ημέρες τη συνεργασία του με το κανάλι του Φαλήρου. Η επόμενη μέρα, πάντως, βρίσκει τον γνωστό δημοσιογράφο στη συχνότητα του ΑΝΤ1, αφού εντάχθηκε στην ομάδα του Γιώργου Παπαδάκη στο πλαίσιο ενίσχυσης του διαχρονικού «Καλημέρα Ελλάδα», που έχει ήδη συμπληρώσει 30 χρόνια στον τηλεοπτικό αέρα!

Στο στρατόπεδο του STAR, βέβαια, θα έχουμε περισσότερες νέες εισόδους. Συγκεκριμένα, έμπειροι δημοσιογράφοι εντάσσονται στο δυναμικό της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα», που παρουσιάζει η Ζήνα Κουτσελίνη καθημερινά στη μεσημεριανή ζώνη. Συγκεκριμένα, η έμπειρη παρουσιάστρια υποδέχεται στην παρέα της εκπομπής την Αρια Καλύβα. Με πολυετή εμπειρία στο αστυνομικό ρεπορτάζ, ήταν αρκετά συχνά προσκεκλημένη της Ζήνας Κουτσελίνη τη φετινή χρονιά, όταν η επικαιρότητα το απαιτούσε, δίνοντας αποκλειστικό ρεπορτάζ καν πληροφορίες. Η Αρια Καλύβα έρχεται να καλύψει το κενό τόσο του αδικοχαμένου Γιώργου Καραιβάζ όσο και του Σπύρου Χαριτάτου, που αποχώρησε από την εκπομπή. Δύο πιο... αθόρυβες αλλαγές είχαμε και εσωτερικά στο STAR.

Ο Πέτρος Μποτσαράκος ανέλαβε αρχισυντάκτης του πολιτικού τμήματος των ειδήσεων του σταθμού, ενώ ο Θάνος Αθανασίου, ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες, ολοκλήρωσε τη συνεργασία του με το κανάλι στο τέλος Ιουλίου, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του με βάση την Κύπρο. Τη θέση του στις ειδήσεις του STAR συμφώνησε με τη Μάρα Ζαχαρέα να αναλάβει η Μαρία Ψαρά ως νέα ανταποκρίτρια στις Βρυξέλλες. Η μετακίνηση της Μαρίας Ψαρά, βέβαια, δημιούργησε ένα ακόμα ντόμινο. Τη θέση της προαναφερθείσας στο ΟΡΕΝ αναλαμβάνει η Μαρία Αρώνη, επί χρόνια ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στις Βρυξέλλες.

Από το STAR στον ΑΝΤ1

Την πόρτα της εξόδου από το STAR άνοιξε η Κάτια Μάκρη. Η γνωστή δημοσιογράφος άφησε το κανάλι της Κηφισιάς με προορισμό τον ΑΝT1, όπου θα αναλάβει κεντρικό ρόλο σχολιάστριας στο κεντρικό δελτίο με τον Νίκο Χατζηνικολάου. Άλλωστε, η επαγγελματική πορεία των δύο αυτών προσώπων θα λέγαμε πως είναι παράλληλη, μιας και η Κάτια Μάκρη εντάχθηκε στο δυναμικό του STAR την περίοδο που επικεφαλής του τομέα Ενημέρωσης ήταν o γνωστός δημοσιογράφος, ενώ είχαν συνεργαστεί και στο παρελθόν.

Την ίδια στιγμή, στο κανάλι του Αμαρουσίου, αναβαθμίζεται ο Αντώνης Φουρλής, που αναμένεται να πάρει μόνιμη θέση στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου και συγκεκριμένα στους «Πρωινούς Τύπους» του Νίκου Ρογκάκου και του Παναγιώτη Στάθη.

Τι συμβαίνει με τον Σταύρο Θεοδωράκη και τον Alpha

Ολική επαναφορά στα τηλεοπτικά πλατό οργανώνει και ο Σταύρος Θεοδωράκης. Κλείνοντας οριστικά πίσω του το κεφάλαιο της πολιτικής, ο γνωστός δημοσιογράφος βάζει ξανά μπροστά τις μηχανές ξεκινώντας γυρίσματα για τους νέους «Πρωταγωνιστές». Η εμβληματική εκπομπή, που ξεκίνησε από την τότε ΝΕΤ για να θριαμβεύσει στο ΜΕGΑ για περίπου μία δεκαετία, επανέρχεται ανανεωμένη -έπειτα από λίγους μήνες ύπαρξης της σε μορφή podcast-, ενώ όλα δείχνουν πως αυτήν τη φορά θα στεγαστεί τηλεοπτικά στον Αlpha, που κάνει τη σημαντικότερη κίνηση στον ενημερωτικό τομέα μετά την αλλαγή στην ιδιοκτησία του.

Κινητικότητα, ωστόσο, υπήρξε και ενδοκαναλικά στον Alpha, μιας και ο Νίκος Μισίρης ύστερα από αρκετά χρόνια στην ομάδα του Νίκου Μάνεση ανακοίνωσε τη μετακίνησή του στον τομέα των ειδήσεων, αφήνοντας το «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση».

Aπό την ενημέρωση στο infotainment

Σημαντικό ήταν το κενό που άφησε ο Κώστας Τσουρός στο «Καλύτερα δε γίνεται!», χάνοντας η ομάδα τον μόνο άνθρωπο που συνέδεε την ψυχαγωγία με την ενημέρωση στη ροή της εκπομπής.

Η λύση βρέθηκε και φαίνεται πως ήταν και κίνηση ματ! Ο λόγος για τη συμφωνία του Δημήτρη Πανόπουλου, ενός εκ των πιο προβεβλημένων ρεπόρτερ των ειδήσεων ίου ΣΚΑΪ, να επιστρέφει στον ΑLΡΗΑ με σκοπό αυτήν τη φορά να ενταχθεί στο «Καλύτερα δε γίνεται!», κάνοντας μία μικρή στροφή προς την ψυχαγωγία ή, καλύτερα, στο infotainment. Η συγκεκριμένη μετακίνηση, βέβαια, χαρακτηρίζεται και ως στοίχημα, μιας και αυτή θα είναι η πρώτη απόπειρα του νεαρού δημοσιογράφου να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε ένα πιο «χαρούμενο» πρόγραμμα σε σχέση με τη «βαριά» ενημέρωση του καναλιού του Φαλήρου.

Προσωπικό και επαγγελματικό στοίχημα έχει βάλει, όμως, και ο Γιάννης Μούτσος, που θα αφήσει για λίγο τη «σκληρή ενημέρωση». Ο δημοσιογράφος και άνκορμαν δελτίων του ΜΕGΑ εντάσσεται στην ομάδα της Ελένης Μενεγάκη για να μεταφέρει θέματα επικαιρότητας και να παρουσιάζει αφιερώματα.

Πηγή: Τύπος TV

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved