Άγριες Μέλισσες: Ο Αιμίλιος Χειλάκης αποκαλύπτει για τον ρόλο του: «Ο Ακύλας κινείται από το μίσος»
Media

Άγριες Μέλισσες: Ο Αιμίλιος Χειλάκης αποκαλύπτει για τον ρόλο του: «Ο Ακύλας κινείται από το μίσος»

Άγριες Μέλισσες: Ύστερα από μία μεγάλη περίοδο καλλιτεχνικής σιωπής λόγω πανδημίας, ο Αιμίλιος Χειλάκης συνεχίζει να περιοδεύει παρέα με τον «Οθέλλο» του Σαίξπηρ.

Παράλληλα ο ηθοποιός έχει ήδη ξεκινήσει γυρίσματα για τη δραματική σειρά του ΑΝΤ1 «Αγριες μέλισσες» και θα μας συστηθεί προσεχώς ως Ακύλας Μεγαρίτης.

Ύστερα από ένα μεγάλο διάστημα με τα θέατρα κλειστά, το φετινό καλοκαίρι επιστρέψατε στην κανονικότητα. Ποιο ήταν το πρώτο συναίσθημα στην πρεμιέρα της παράστασης;

«Καθώς κάναμε τρεις μήνες πρόβες, η αλήθεια είναι ότι είχαμε μπει σε έναν ρυθμό. Το σπουδαίο που συνέβη ήταν η χαρά των θεατών».

Μαζί με τον Μανώλη Δούνια σκηνοθετείτε ένα από τα σπουδαιότερα έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, το οποίο γράφτηκε πριν από 418 χρόνια. Τι το κάνει τόσο μοναδικό και διαχρονικό;

«Μιλάει για τον φόβο, για τον ξένο, για το πόσο εύκολο είναι να διαβάλλεις καταστάσεις και πόσο καταστροφικό να μην πιστεύεις στον εαυτό σου. Στέκεται στα δικαιώματα της γυναίκας. Φανταστείτε ότι μας λένε ότι αυτό το σημείο είναι δική μας προσθήκη. Οταν λοιπόν έχεις ένα έργο που γράφτηκε πριν από 418 χρόνια και ήταν εξαιρετικά αιρετικό για την εποχή του και είναι εξίσου αιρετικό και σήμερα, τότε τα πράγματα οδηγούνται από μόνα τους».

Ο «Οθέλλος» έπειτα από τόσους αιώνες καθρεφτίζει τη σημερινή κοινωνία.

«Δεν αλλάζει εύκολα το ανθρώπινο είδος. Η εξαιρετική διαδικασία του μυαλού είναι πολύ δύσκολη και δεν έχει διαφοροποιηθεί τα τελευταία 418 χρόνια, από την εποχή της αναγέννησης και του Διαφωτισμού στην Ευρώπη. Ο άνθρωπος που δεν έχει, θέλει να καταστρέψει αυτόν που έχει. Περίφημο παράδειγμα, ο Ιάγος».

Τον οποίο υποδύεστε. Αν και δεξί χέρι του Οθέλλου, από την αγάπη του για εκείνον περνάει στο μίσος και κινεί τα νήματα της εκδίκησης.

«Δεν νομίζω ότι έχει υπάρξει αγάπη μέσα του παρά μόνο για τον εαυτό του. Είναι ο σύγχρονος άνθρωπος στην Ευρώπη. Τον είχε δει ο Σαίξπηρ να έρχεται. Ο Ιάγος που έχουμε φτιάξει μένει και ο ίδιος άναυδος από την κακία του. Αυτό είναι και το μυστικό της παράστασης μας που μας αρέσει πολύ. Μένει άφωνος με αυτό που αντιλαμβάνεται ότι μπορεί να κάνει. Είναι φοβερό αυτό που λέει αυτούσιο το κείμενο. Αναρωτιέται ο Οθέλλος: "Ρωτήστε το τέρας γιατί τα έκανε όλα αυτά" κι απαντάει ο Ιάγος: "Γιατί ήθελες να είσαι άλλος. Λέξη δεν θα πω από εδώ και πέρα". Και τελειώνει το έργο και δεν έχει μιλήσει καθόλου».

Θα σας απολαύσουμε και στις «Άγριες μέλισσες». Έχουμε να σας δούμε τηλεοπτικά από το «Νησί». Ποιο ήταν το δέλεαρ;

«Εμένα μου αρέσουν πάντα οι συνεργασίες. Οι ηθοποιοί είναι εξαιρετικοί, ειδικά οι παλαιότεροι με τους οποίους είμαστε γνωστοί. Ο βασικότερος παράγοντας ήταν ο Λευτέρης Χαρίτος, τον οποίο εκτιμώ και για τον οποίο έχω βαθιά αισθήματα. Όταν μου έκανε την πρόταση και μου εξήγησε περί τίνος πρόκειται ήταν πολύ πιο εύκολα τα πράγματα στην απόφαση μου».

Κι εδώ θα κάνετε τον κακό της ιστορίας, θα υποδυθείτε τον Ακύλα Μεγαρίτη, τον αδελφό του Αχιλλέα, ο οποίος σκοτώθηκε στο τέλος του δεύτερου κύκλου στο σπίτι της Ελένης. Ο ρόλος σας έχει κι άλλες αναγνώσεις ή είναι αυθεντικά κακός;

«Δεν έχω το πλήθος των επεισοδίων για τον χαρακτήρα. Είναι ένας άνθρωπος που κινείται από το μίσος, όπως κινήθηκε πάντα ο εθνικισμός, αφού ποτέ το κίνητρο του δεν ήταν η αγάπη στην πατρίδα, αλλά το μίσος προς τους πάσης φύσεως εχθρούς της. Για παράδειγμα τους άθεους, τους ομοφυλόφιλους τους στοχαστές, τους διαφωνούντες καλλιτέχνες. Είναι μεγάλο το φάσμα στον εθνικισμό».

Ποια είναι η οικογενειακή κατάσταση του Ακύλα;

«Είναι παντρεμένος και έχει παιδιά. Όταν αποφυλακίζεται ζητά εκδίκηση για τον αδελφό του. Έχει επαφές με τον Δούκα και καθώς εκείνος μένει πια με τη Μυρσίνη στη Λάρισα, ο Ακύλας με την οικογένεια του εγκαθίσταται στο σπίτι του στο Διαφάνι».

Έχετε ξεκινήσει γυρίσματα;

«Ναι, πριν από λίγες ημέρες. Απ' ό,τι φαίνεται θα είναι μια ενδιαφέρουσα σεζόν. Ολοι πριν ξεκινήσουμε μου έλεγαν ότι τα γυρίσματα είναι ένα πανηγύρι, χωρίς αυτό να είναι εις βάρος της δουλειάς, το αντίθετο, και δεν έβλεπαν την ώρα να πάνε. Τώρα αρχίζω να το διαπιστώνω», είπε στο TV24.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved