Σασμός spoiler: Εξέλιξη που δεν περιμέναμε: Ο Αστέρης χωρίζει τη Στέλλα!
Media

Σασμός spoiler: Εξέλιξη που δεν περιμέναμε: Ο Αστέρης χωρίζει τη Στέλλα!

Σασμός spoiler: Αστέρης και Αργυρώ συναντιούνται ξανά, αλλά όταν ανακαλύπτει ο ένας την ταυτότητα του άλλου η χαρά του δεν κρατάει πολύ.

Τα κρυφά ραντεβού συνεχίζονται, ενώ εκείνη θέλει να φύγει μακριά και εκείνος ετοιμάζεται να συγκατοικήσει με τη Στέλλα!

Η ηρεμία μετά την πρώτη καταιγίδα δεν διαρκεί πολύ για τον Στεφανή και την οικογένεια του που βλέπει την Καλλιόπη να μην ησυχάζει ούτε λεπτό. Το καινούριο αμάξι που αγοράζει με τα λεφτά του κτήματος εξοργίζει τη Βασιλική και, δεν χάνει ευκαιρία για μια ακόμη' φορά να τον κατηγορήσει. «Γιατί πρέπει να προκαλείς, Στεφανή; Δεν βλέπεις την Καλλιόπη που είναι έξαλλη μαζί σου και δεν μπορεί ακόμα να καταπιεί το γεγονός πως πούλησες έκταση μας στον Βρουλάκη; Πρέπει να κάνεις και φιγούρα;» του λέει και εκείνος την παρακαλεί να σταματήσει λέγοντας πως δεν γίνεται στη ζωή του να πράττει ανάλογα με τις ανάγκες και τα πρέπει της ξαδέλφης του.

Την ίδια στιγμή η σχέση που διατηρεί με την Ασπα κάνει τον άντρα της, τον Κώστα, όλο και πιο καχύποπτο απέναντι της. «Πολύ σε γυροφέρνει, γυναίκα, ο Στεφανής και δεν μπορώ να καταλάβω ποια είναι η αφορμή. Τι ιδιαίτερο έχει να σου πει και είναι συνέχεια δίπλα σου;», της λέει γεμάτος ερωτηματικά, αλλά , εκείνη έχει την απάντηση, στην άκρη της γλώσσας: «Ασε μας, άνθρωπε μου. Γνωριζόμαστε από μικρά παιδιά. Πρώτη φορά μου μιλάει ο Στεφανής ή με χαιρετάει; Γιατί το μυαλό σου πάντα, πρέπει να πηγαίνει στο πονηρό δηλαδή;». Από την άλλη πλευρά η συνάντηση του Πέτρου με τον Αστέρη, ύστερα από την προτροπή του παπά-Μιχάλη, αφήνει ελπίδες πως η αναζωπύρωση της βεντέτας ακόμα αργεί. Και οι δύο φαίνεται πως θέλουν το καλό του τόπου και δεν είναι διατεθειμένοι να ξεκινήσουν έναν νέο κύκλο αίματος.

Το ίδιο βράδυ στο μεγάλο πανηγύρι του καλοκαιριού που οργανώνεται κάθε χρόνο στο χωριό δεν λείπει κανείς. Μικροί και μεγάλοι τρώνε, πίνουν και γλεντούν με την καρδιά τους υπό τους ήχους του Βασίλη Σκουλά. Μόνο που η χαρά και η διασκέδαση δεν μπορούν να κρύψουν ούτε για μια στιγμή τα μυστικά αυτού του τόπου. Ούτε φυσικά να μη βγάλουν στην επιφάνεια κόντρες, αδυναμίες και πάθη. Η Καλλιόπη, ο Αστέρης και ο Μαθιός εμφανίζονται στη γιορτή με καμάρι, μιλούν με τους συγχωριανούς τους, ενώ συναντούν για πρώτη φορά επίσημα την οικογένεια της Στέλλας, της μέλλουσας νύφης τους. Τα ποτήρια θα σηκωθούν στον αέρα και οι ευχές θα έχουν την τιμητική τους: «Να ζήσετε σαν τα ψηλά βουνά». Λίγο πιο δίπλα η Μαρίνα, ο Πέτρος και η Αργυρώ πίνουνε και διασκεδάζουν με την καρδιά τους, μόνο που αυτή η χαρά δεν έχει μεγάλη διάρκεια. Για την ακρίβεια, όλα θα αλλάξουν όταν ο χορός στην πίστα θα φουντώσει και η Αργυρώ δεν θα αργήσει να σηκωθεί να χορέψει τη στιγμή που και ο Αστέρης θα κάνει το ίδιο. Έτσι. θα συναντηθούν για πρώτη φορά σε ελληνικό έδαφος!

Ο Αστέρης δεν μπορεί να πιστέψει πως απέναντί του έχει την Αρτζι. «Εσύ είσαι; Πες μου την αλήθεια γιατί θα τρελαθώ. Προσπάθησα να σε ψάξω, μα ήταν μάταιο. Πώς βρέθηκες αλήθεια εδώ; Από εδώ είσαι;», συνεχίζει τις καταιγιστικές ερωτήσεις στην Αργυρώ, που επίσης τα έχει χαμένα. Μακριά από αδιάκριτα βλέμματα και χωρίς οι οικογένειές τους να το αντιληφθούν, θα συνεχίσουν να μιλάνε μέχρι που η αποκάλυψη της ταυτότητάς τους θα φέρει και τους δύο μπροστά σε μία πραγματικότητα αβάσταχτη, που δύσκολα θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν. Δεν θα χρειαστεί να πουν πολλά οι δυο νέοι. Καθώς γνωρίζουν την έχθρα των οικογενειών τους, η χαρά τους θα δώσει τη θέση της στη σιωπή και μετά στην απομάκρυνση. Άλλωστε η Στέλλα είναι στο τραπέζι και τον περιμένει καρδιοχτυπώντας. Στο ίδιο γλέντι, η Ασπα ζει τον παράνομο θυελλώδη δεσμό της με τον Στεφανή, προσπαθώντας να μην κινήσει τις υποψίες του άντρα της και τα καταφέρνει. Αυτός όμως που αντιλαμβάνεται πως κάτι τρέχει με αυτούς τους δύο είναι ο Μαθιός. Για την ώρα όμως θα προτιμήσει τη σιωπή. Η Στέλλα αναζητά σπίτι για να στεγάσει την κοινή ζωή της με τον Αστέρη και παρόλο που εκείνος δεν δείχνει το ίδιο ενδιαφέρον με τη μέλλουσα γυναίκα του, την αφήνει. Την ίδια ώρα ο Νικηφόρος προσπαθεί να βρει τα πατήματα του στη σχέση τού με την Τζένη.

Η Αργυρώ δεν μπορεί να βγάλει από το μυαλό της τον Αστέρη. Στην ουσία βασανίζεται από τις τύψεις, γιατί αντιλαμβάνεται πως έχει αρχίσει να έχει συναισθήματα για τον γιο του φονιά του πατέρα της ή, καλύτερα, έχει αρχίσει να τον ερωτεύεται. Ένα παράνομο ραντεβού, σε απόμερη τοποθεσία όπου δεν μπορεί να τους δει κανείς, θα αποδειχτεί η πρώτη δοκιμασία της σχέσης τους. Και οι δύο παλεύουν μέσα τους με το τι είναι σωστό να κάνουν - να ακολουθήσουν την καρδιά ή τη λογική, αλλά τελικά δεν μπορούν να αντισταθούν στον πειρασμό και αποφασίζουν να πάνε στο πολυπόθητο ραντεβού... Και τελικά... συναντιούνται! Η εκρηκτική ατμόσφαιρα που προκύπτει από λόγια που αφορούν στις οικογένειες του καταλήγει στο να κάνουν παθιασμένα έρωτα στην παραλία. Όμως η Αργυρώ, μη μπορώντας πια να αντιμετωπίσει την ενοχή, αποφασίζει να φύγει για την Αυστραλία. «Ίσως είμαι σε θέση να πάρω καλύτερες αποφάσεις όταν θα είμαι μακριά του», σκέφτεται. Αυτό που δεν μπορεί όμως να μάθει είναι πως η μάνα της, η Μαρίνα εξομολογείται , στη γιαγιά Ειρήνη τον φόβο της πως δεν θα ξαναδεί ποτέ την κόρη της. «Τι θα κάνω, μάνα;

Όση χαρά μου έδωσε με την επιστροφή της, τώρα μου, την παίρνει πίσω. Δεν είναι δίκαιος ο θεός να παίρνει από δίπλα μου όλα τα αγαπημένα μου πρόσωπα. Πόσα να αντέξω πια», της λέει και η γιαγιά προσπαθεί να την καθησυχάσει. «Εννοια σου, κόρη μου, και δεν θα αργήσει να φανεί πάλι στην πόρτα μας η κόρη σου και εγγονή μου θα γυρίσει και θα μας δώσει μεγάλη χαρά. Θα το δεις...», της αποκαλύπτει, αλλά η Μαρίνα ενώ το θέλει, δεν ξέρει αν πρέπει να βασιστεί στα λόγια του ανθρώπου που στάθηκε βράχος δίπλα της όλα αυτά τα χρόνια μετά τον χαμό του άντρα της.

Αναστατωμένος από την απόφαση της αδελφής του είναι και ο Πέτρος, που δεν μπορεί να καταλάβει προς τι η τόσο βιαστική απόφαση της Αργυρώς. Σε... μια προσπάθεια να ανακαλύψει την αλήθεια, πάει την Αργυρώ στο κτήμα τους, όπου και οι δυο βυθίζονται στις αναμνήσεις από τον αδικοχαμένο πατέρα τους. Στο μεταξύ ο Αστέρης βρίσκει στον Μαθιό το στήριγμα που χρειαζόταν στην απόφαση του να διαλύσει τον αρραβώνα του. Η Καλλιόπη, όμως, του ασκεί ασφυκτική πίεση να απαντήσει για να αποκαταστήσει τη σχέση του με τη Στέλλα. «Δεν θα μας συζητάει όλο το χωριό, αγόρι μου. Δεν κάνει τέτοια η οικογένεια μας. Το καλό που σου θέλω, να πάρεις μια απόφαση το

συντομότερο δυνατό...», μηνύει στον μικρό της γιο. Στο μεταξύ μια .τσιγγάνα που εμφανίζεται με τον άντρα της στο χωριό δέχεται τη βοήθεια της Βασιλικής και της προτείνει να της πει τη μοίρα. Όμως πριν προλάβει να ολοκληρώσει φεύγει ταραγμένη... Έχει δει στο χέρι της αίμα... Πολύ αίμα!

Λίγο αργότερα η Αργυρώ θα αποκρούσει με σφοδρότητα τα συναισθήματα του Αστέρη, λέγοντας του πως ό,τι ένιωσε ήταν της στιγμής και καλά θα κάνει να τη βγάλει από το μυαλό του. Εκείνος νιώθει πως τον κοροϊδεύει. Η αλήθεια για τη δολοφονία του Βασίλη στη φυλακή οδηγεί σε έναν βαρύ όρκο σιωπής. Μία εισαγωγή στο νοσοκομείο θα φέρει τα πάνω κάτω στους Βρουλάκηδες, τη στιγμή που ο Νικηφόρος προσπαθεί να φέρει πιο κοντά τους γονείς του. «Ελα, μάνα... δώσε του μια ευκαιρία. Το ξέρεις ότι δεν είναι κακός. Είναι το πείσμα του που μπαίνει ανάμεσα σας». Μια σχέση από το παρελθόν του Αντώνη και της Μαρίνας, λήγει πριν καν ξεκινήσει και μία σχέση στο παρόν, του Αστέρη και της Στέλλας, περνά μεγάλη κρίση. Η συνάντηση Πέτρου και Αστέρη θα φέρει ένταση με τις μητέρες τους, ενώ ο κόσμος του Μανόλη, σε ό,τι αφορά στα συναισθήματα του για τη Μαίρη, θα γκρεμιστεί. Η Αργυρώ αποφασίζει να μείνει κοντά στην οικογένεια της, την ίδια στιγμή που η παράνομη σχέση της Άσπας και του Στεφανή κινδυνεύει να αποκαλυφθεί όχι μόνο στη Βασιλική, αλλά και από κάποιον που, όπως φαίνεται, γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει.

Ένα άγριο πρωινό ξεσπά στους Σταματάκηδες, καθώς η Βασιλική μαθαίνει ότι ο Στεφανής της είπε ψέματα για το πού ήταν το προηγούμενο βράδυ. Δεν αργεί λοιπόν να διαπληκτιστεί έντονα μαζί του. Στο μεταξύ τα σχόλια του κόσμου για το Γιώργη εξαγριώνουν τον Παντελή και εξωθούν ακόμα περισσότερο τη Θοδώρα στα άκρα, ενώ το φλερτ του Αγη στην Τζένη ρίχνει τη Μαίρη ακόμα πιο βαθιά στα δίχτυα του.

Ενόσω η παραμονή της γιαγιάς Ειρήνης στο νοσοκομείο παρατείνεται, η Αργυρώ βρίσκει τυχαία το όπλο του Πέτρου και τον πιέζει να της υποσχεθεί ότι δεν θα το ξαναπιάσει στα χέρια του. Ο Αστέρης από την άλλη αναγκάζεται να υπογράψει για το διαμέρισμα που έκλεισε εν αγνοία του ως έκπληξη η Στέλλα. Βρίσκει, όμως, έτσι την ευκαιρία να πάει εκείνος στη θέση της στο ραντεβού με την Αργυρώ για να της μιλήσει...

Πηγή: TV σίριαλ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved