Γιάννης Κρητικός: «Ο Πότης αρνείται να πληρώσει αυτούς που του πουλούν προστασία»
Media

Γιάννης Κρητικός: «Ο Πότης αρνείται να πληρώσει αυτούς που του πουλούν προστασία»

O Γιάννης Κρητικός υποδύεται έναν καλόκαρδο ιδιοκτήτη καφενείου, που μιλάει με όλους και μαθαίνει τα πάντα στη «Γη της ελιάς» του MEGA.

Ο ίδιος σε συνέντευξή του μίλησε πως του δόθηκε η ευκαιρία για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, για το πως πέρασε το καλοκαίρι, αλλά και για το αν αντιμετωπίζει τα πάντα με θετική ενέργεια.

Πώς σας δόθηκε η ευκαιρία για έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στη «Γη της ελιάς», μια νέα σειρά που σημειώνει ήδη επιτυχία στο MEGA:

Η επιτυχία της οφείλεται στον κορμό που λέγεται Ανδρέας Γεωργίου, Κούλλης Νικολάου και Βάνα Δημητρίου. Όλα ξεκίνησαν στην πρώτη καραντίνα, όταν έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον Ανδρέα, ο οποίος μου είπε ότι η Βάνα είχε γράψει ένα ρόλο για έναν Κρητικό σεκιούριτι του κυρίου Παρτσαλάκη και, αν με ενδιέφερε, να περάσω οντισιόν για τις «8 λέξεις». Έτσι και έγινε και πήρα το ρόλο με το σπαθί μου. Τα Χριστούγεννα ο Ανδρέας με πήρε να μου ευχηθεί για τα γενέθλιά μου και μου είπε: «Γιάννη, ξέχνα τον Μανούσο τον Κρητικό. Τώρα σε θέλω για το ρόλο ενός Μανιάτη, του Πότη!». Θυμάμαι γελάσαμε στο τηλέφωνο. Τον ρώτησα «τι εστί Πότης;» και μου αποκάλυψε ότι είναι ένας εργατικός, καλόκαρδος, τίμιος άντρας που έχει ένα καφενείο στη Μάνη, το οποίο λειτουργεί ως σημείο συνάντησης. Ξέρει πολλά μυστικά για όλους τους κατοίκους της περιοχής γιατί έχει ένα πάθος να μαθαίνει τα πάντα και μάλιστα πριν απ’ όλους. Ωστόσο, έχει και ο ίδιος τα θέματά του γιατί εκβιάζεται από κάποιους που θέλουν να του πουλήσουν προστασία στο μαγαζί και αυτός αρνείται να τους πληρώσει. Αυτό ήταν με το που μου τον περιέγραψε, του είπα «Ανδρέα, είμαι μέσα γιατί οι Μανιάτες είναι λεβέντες, έχω συγγενείς εκεί και, πάνω από όλα, αγαπάω τις ελιές!». Ιερό δέντρο! Κάθε χειμώνα μαζεύουμε με την οικογένειά μου ελιές. Είναι ωραίος καρπός, αλλά πολύ δύσκολη εργασία. Κι έτσι δώσαμε τα χέρια.

Πώς πέρασε αυτό το καλοκαίρι για εσάς;

Για μένα μόνο; Έχουν έρθει τα πάνω-κάτω για όλους μας! Δεν είναι μόνο η πανδημία και ο φόβος να μην ασθενήσεις. Πλέον και οι εμβολιασμένοι νοσούν και οι μεταλλάξεις της COVID-19 έχουν γίνει πολύ επικίνδυνες. Ήταν ένα θλιβερό καλοκαίρι και από πλευράς πυρκαγιών. Συμμετείχα σε μια συναυλία στην Κύπρο, τραγουδούσα και έβλεπα απέναντι μου τον κόσμο που είχε έρθει να διασκεδάσει και καθόταν χωρίς να χορεύει λόγω της πανδημίας. Τα ρούχα τους ήταν γεμάτα στάχτη από τις φωτιές που έκαιγαν μια δασική περιοχή αρκετά χιλιόμετρα μακριά. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να στηρίξεις ψυχολογικά αυτούς τους ανθρώπους με τα τραγούδια σου.

Αυτό κάνατε και στο «YFSF»... Για αυτό βγήκατε και νικητής στο συγκεκριμένο σόου. Αλήθεια, πάντα τα αντιμετωπίζετε όλα με θετική ενέργεια;

To «YFSF» το θυμάμαι με πολλή αγάπη με γνώρισε το κοινό και ήταν μια ωραία εμπειρία κυρίως για ένα λόγο, γιατί νίκησα και πήγαν κάποια λεφτά σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που το είχε ανάγκη. Ναι, θέλω να είμαι αισιόδοξος. Αλλά το 2021 ήταν πρωτόγνωρο για όλους. Η πραγματικότητα ξεπέρασε τη φαντασία. Το χειρότερο για μένα ήταν η ψυχολογική μου κατάσταση και το πώς θα χειριζόμουν, ως εξωστρεφής άνθρωπος, μια καραντίνα. Τι έγινε μετά την καραντίνα; Έκρηξη βίας. Ταινία τρόμου. Δεν ήταν μόνο η Καρολάιν, η Γαρυφαλιά και όλες οι άλλες. Η βία, βέβαια, έχει ξεκινήσει εδώ και λίγα χρόνια, με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη και την Ελένη Τοπαλούδη. Είναι χρέος μας να καταγγέλλουμε τα φαινόμενα βίας και οφείλουμε ένα «μπράβο» στο χώρο της -τέχνης που πρωτοστάτησε σε αυτό το κίνημα. Για μένα, η βία ξεκινά από την οικογένεια και το σχολείο. Όλα είναι θέμα αξιών και παιδείας.

Πηγή: 7 Μέρες TV

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved