Ο Μανούσος Μανουσάκης στο gossip-tv:  Η επιστροφή, η μεγάλη πρόκληση και το «ευχαριστώ»
Media

Ο Μανούσος Μανουσάκης στο gossip-tv: Η επιστροφή, η μεγάλη πρόκληση και το «ευχαριστώ»

Τις σειρές μυθοπλασίας της, λίγο πριν από την πρεμιέρα τους στην ΕΡΤ1, παρουσίασε η ΕΡΤ την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου, σε μια διαδικτυακή συνάντηση με καλεσμένους συντελεστές και πρωταγωνιστές οι οποίοι, σε μια ζεστή και φιλική συζήτηση, μας έδωσαν μια πρώτη εικόνα απ’ όσα θα παρακολουθήσουμε τη φετινή τηλεοπτική σεζόν στη μικρή οθόνη και μας σύστησαν τους ήρωες που υποδύονται.

Ανάμεσά στους δημιουργούς που άνοιξαν το σπίτι τους και μίλησαν μέσω zoom στους δημοσιογράφους και ο Μανούσος Μανουσάκης.

Ο δημιουργός φέτος, μετά την επιτυχία που σημείωσε το «Κόκκινο Ποτάμι» επιστρέφει στην ΕΡΤ με τις μοναδικές μίνι σειρές του. Η αρχή έγινε με την πρεμιέρα της σειράς «Βαρδιανός στα Σπόρκα» μέσω της πλατφόρμας Ertflix.

Το «Βαρδιάνος στα σπόρκα» μας μεταφέρει το κλίμα και την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής, στα μέσα του 19ου αιώνα

Το «Βαρδιάνος στα Σπόρκα» μας μεταφέρει το κλίμα και την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής, στα μέσα του 19ου αιώνα. Το θέμα της σειράς μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ, καθώς το ξέσπασμα μιας πανδημίας χολέρας διχάζει την κοινωνία. Πρωταγωνίστρια είναι μια μάνα, η οποία μέσα στην καραντίνα ξεπερνά όλα τα εμπόδια προκειμένου να σώσει τον γιο της από τον θάνατο.

Μια σειρά εξαιρετική, που αποπνέει κινηματογραφικό αέρα. Μια σειρά χωρίς «φλύαρες» σκηνές και με διαλόγους που αποδίδονται αριστοτεχνικά από τους πρωταγωνιστές. Την κεντρική ηρωίδα, τη γριά Σκεύω, υποδύεται η Ρένια Λουιζίδου, ενώ τον ρόλο του γιου της, του Σταύρου, ερμηνεύει ο Γιώργος Σαββίδης.

Τη Ρηνιώ, το κορίτσι του Σταύρου, ενσαρκώνει η Τζένη Καζάκου στην πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση. Ακόμη, εμφανίζονται οι Πέτρος Ξεκούκης, Τάκης Βαμβακίδης, Παύλος Κουρτίδης, Μαρία Καβουκίδη και πολλοί ακόμη.

Μιλώντας στο gossip-tv.gr o Μανούσος Μανουσάκης εξήγησε αν υπάρχει μεγαλύτερη δυσκολία στο να δημιουργήσει άρτια τη σειρά του όταν πρέπει να αποδοθεί σε λίγα επεισόδια, καθώς τα τρία αριστουργήματα των σπουδαίων Ελλήνων συγγραφέων που θα μεταφέρει στη μικρή οθόνη είναι μίνι σειρές, δηλαδή περιορίζονται στα έξι επεισόδια.

«Δεν θα έλεγε ότι έχει δυσκολία. Είναι μια πρόκληση. Μια πρόσκληση να γίνεσαι χαμαιλέων, να αλλάζεις ενδύματα, να μεταφέρεσαι από το περιβάλλον της Σκιάθου του 1860 στο περιβάλλον της Ανατολικής Θράκης το 1880 και στο περιβάλλον της αστικής Αθήνας το 1940. Τα γυρνάμε ένα ένα. Είναι μεγάλη πρόκληση για τους συγγραφείς βέβαια, για τους σεναριογράφους να μεταφέρουν τα διηγήματα αυτά, να του δώσουν κινηματογραφική πνοή είναι μεγάλη πρόκληση.

Είναι μια πρόκληση
Είναι μεγάλη πρόκληση για τους συγγραφείς βέβαια, για τους σεναριογράφους να μεταφέρουν τα διηγήματα αυτά, να του δώσουν κινηματογραφική πνοή είναι μεγάλη πρόκληση

Είναι επίσης πρόκληση για τους ηθοποιούς που δεν έχουν χρόνο να ταυτιστούν με τον ρόλο τους όπως σε μια σειρά μεγάλης διάρκειας. Πρέπει γρήγορα γρήγορα να μπουν μέσα στο «πετσί» του ρόλου. Είναι ευχάριστη αυτή η πρόκληση και φοβερή στο ενδυματολογικό κομμάτι, που πρέπει να αλλάζει ρούχα μια για το σκηνογραφικό που πρέπει να βρίσκει νέους χώρους. Είναι μια άσκηση ετοιμότητας, λοκατζίδικη. Δεν θα έλεγα δυσκολία, δύσκολο δεν είναι τίποτα. Οι προκλήσεις είναι που μας κάνουν και μαθαίνουμε καινούργια πράγματα. Κι αυτή τη γνώση την χρησιμοποιούμε και στην επόμενη δουλειά μας», είπε.

Με αφορμή την ερώτησή μας, ο Μανούσος Μανουσάκης βρήκε την ευκαιρία να πει κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ΕΡΤ που «αγκάλιασε» τις ιδέες του.

«Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια για το επεισόδιο που είδατε και να ευχαριστήσω κι εγώ με τη σειρά μου την ΕΡΤ.

Ο μονοδιάστατος λόγος μας περιορίζει τη σκέψη. Η «γλώσσα» είναι ένας μοχλός που προάγει τη σκέψη. Μας δίνει λοιπόν και αυτή την ευκαιρία και να καταλάβουμε πόσο γλυκός και κατανοητός είναι ο λόγος του Παπαδιαμάντη», είπε.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved