Άγριες μέλισσες: Ο Νέστορας αντιμέτωπος με τον Δούκα στα δικαστήρια
Media

Άγριες μέλισσες: Ο Νέστορας αντιμέτωπος με τον Δούκα στα δικαστήρια

Ο Παύλος Ορκόπουλος έχει κερδίσει τον σεβασμό του κοινού και δικαίως, καθώς είναι ένας καλλιτέχνης χαμηλών τόνων, με έντονο το αίσθημα της ευθύνης,-που υπηρετεί χωρίς στεγανά την τέχνη του, ακροβατώντας καλλιτεχνικά πότε στην κωμωδία και πότε στο δράμα.

Και αυτή τη σεζόν πρωταγωνιστεί στη σειρά εποχής του ΑΝΤ1 «Άγριες μέλισσες». Ως ταξίαρχος Νέστορας θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και θα έρθει αντιμέτωπος με τον Δούκα, ενώ με τον τρόπο του θα πολεμήσει το δικτατορικό καθεστώς.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για όλα και έδωσε και spoiler για τη σειρά... Στο Διαφάνι έρχονται τα πάνω - κάτω...

  • Υπηρετείτε την τέχνη της υποκριτικής με μεγάλη συνέπεια σε ό,τι κι αν κληθείτε να ερμηνεύσετε. Συναισθάνεστε την ευθύνη απέναντι στο κοινό;

«Αυτή μου δίνει τη δύναμη και το κουράγιο να συνεχίσω σε αυτήν την κατεύθυνση και να πηγαίνω σε βάθος τους ρόλους προκειμένου να έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον».

  • Δεν επαναπαύεστε στην εμπειρία σας.

«Αυτή η δουλειά θέλει απόλυτη πειθαρχεία και αφοσίωση. Το ταλέντο από μόνο του δεν λέει τίποτα. Οι ρόλοι έχουν την προσωπικότητά τους. Είμαι ο ίδιος άνθρωπος μέσα μου, αλλά οφείλω να διαφέρω από ρόλο σε ρόλο και να ψάχνω την αλήθεια του. Οι διαφορές είναι στις λεπτομέρειες.».

  • Και συντείνουν στην επιτυχία, όπως αυτή που έχουν σημειώσει οι «Άγριες μέλισσες» για δύο ολόκληρες σεζόν.

«Η αγάπη των τηλεθεατών είναι τεράστια. Μου έλεγαν το καλοκαίρι: "Πότε θα αρχίσουν οι Άγριες μέλισσες; Δεν μπορούμε χωρίς αυτές". Η μεγάλη απήχηση της σειράς αποδεικνύεται από τις εκφράσεις του κόσμου και εν τέλει ήταν απαίτηση του κοινού η συνέχισή της.

  • Οπότε η τρίτη σεζόν των «Άγριων μελισσών» ήταν απαίτηση του κοινού. Πιστεύετε θα έχει την ίδια δυναμική;

«Τώρα έχουμε την ευθύνη να ανταποκριθούμε στην τόσο μεγάλη αγάπη του κόσμου και να φροντίσουμε η σειρά να είναι ακόμη πιο ελκυστική. Τα σενάρια που έχουμε στα χέρια μας είναι σε αυτή την κατεύθυνση και είμαστε χαρούμενοι γιατί οι εμπνευσμένοι σεναριογράφοι μας φρόντισαν γι' αυτό».

  • Το τοπίο λοιπόν αλλάζει ριζικά στο Διαφάνι.

«Από το πρώτο κιόλας επεισόδιο επιβάλλεται η δικτατορία, θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, κυρίως για τους νεους τηλεθεατές, γιατί θα μάθουν παράλληλα ένα κομμάτι της ιστορίας που είναι πολύ πρόσφατο, θα έχουμε νέες αφίξεις στο χωριό. Μπαίνουν νέα πρόσωπα»."

  • Η τοπική εξουσία πώς θα αντιδράσει στη νέα συνθήκη;

«Ο ταξίαρχος, ο φίλος του ο Προύσαλης, που είναι διοικητής, ο Τόλιας, που είναι στη δημοτική αρχή και ο παπάς έχουν σοβαρά ζητήματα να αντιμετωπίσουν. Όλοι τους είναι επιφυλακτικοί στο τι θα εκφράσουν και πώς θα "λειτουργήσουν. Έτσι θα συνασπιστούν για να έχουν τις δυνατόν λιγότερες απώλειες. Όλη αυτή η κατάσταση θέλει έναν ιδιαίτερο χειρισμό, γιατί η κοινωνία είναι σε σοκ. Ο κίνδυνος είναι ορατός. Εχει επίσης ενδιαφέρον αυτή η περίοδος γιατί ο θεατής θα συγκρίνει την εποχή εκείνη με τη σημερινή, θα δει πώς αλλάζουν σε τέτοια καθεστώτα οι χαρακτήρες και πόσο διαβάλλονται οι σχέσεις και αναστατώνεται η κοινωνία γενικότερα, γιατί παρά τα όσα συμβαίνουν, η καθημερινότητα συνεχίζεται. Το έχω ζήσει αυτό».

  • Θέλετε να μας πείτε το δικό σας βίωμα;

«Ήμουν 13,5 χρόνων όταν επιβλήθηκε η χούντα, θυμάμαι έντονα αυτήν την πρώτη ημέρα. Ήταν Παρασκευή. Ήμουν στην Κόρινθο, τη γενέτειρά μου, παίζαμε ποδόσφαιρο με τους συνομηλίκους μου και βλέπουμε κάποιουςνα κολλούν στις κολόνες κάποια χαρτιά. Μαζευτήκαμε ένας ένας να δούμε τι γράφουν και έλεγαν ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία από τη δύση του ηλίου. Λίγο αργότερα οι μανάδες μας μάςφώναζαν: "Ελάτε μέσα". Δεν ξέραμε τι συμβαίνει. Ήταν πρωτόγνωρο. Μαζευτήκαμε στα σπίτια μας και λίγο αργότερα ξαναβγήκαμε για να μιλήσουμε μεταξύ μας γι’ αυτό που συμβαίνει.Όλοι λέγαμε ότι έγινε δικτατορία, εκτός από ένα παιδί που είπε ότι έγινε επανάσταση. Αυτό άκουσε από το σπίτι του. Μετά καταλάβαμε. Μας βρήκε η χούντα στα καλύτερά μας χρόνια. Από τα 14 έως τα 21. Δεν μπορούσαμε να το χωνέψουμε. Ακόμα έχω τον ήχο του ραδιοφώνου έντονα στα αυτιά μου».

  • Και στο τρέιλερ είδαμε συμπτωματικά επίσης τους Διαφανιώτες να μαθαίνουν τα νέα από το ραδιόφωνο.

«Ήταν το μόνο μέσο που υπήρχε τότε. Δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσουν οι σεναριογράφοι, αλλά παραμονεύουν κίνδυνοι για τους ήρωες. Ο Νέστορας έχασε τον γιο του στην Αντίσταση. Κι αν συμβεί το ίδιο με τον εγγονό του; Φοβάται.».

  • Και ο εγγονός του ο Άγγελος είναι στη χωροφυλακή. Ποια στάση θα κρατήσει;

«Είναι πολλά τα προβλήματα που έχει να λύσει ο Νέστορας, αλλά δεν νομίζω ότι ο Αγγελος θα ταχθεί με το καθεστώς».

  • Και θα γίνει και ξανά παππούς.

«Βέβαια. Ο Νέστορας περιμένει δισέγγονο. Η Σοφούλα μας είναι έγκυος. Το ζευγάρι μένει μαζί του και αυτό είναι πολύ αρεστό στον Ταξίαρχο, γιατί έχει τη ζεστασιά της οικογένειας».

  • Είχε όμως και μια μεγάλη απώλεια, αυτή της Ανέτ.

«Ο Νέστορας δεν έχει ξεχάσει την Ανέτ και εδώ τολμώ να πω ότι θα γίνει δίκη για τον Δούκα, στην οποία ο Ταξίαρχος θα παρευρεθεί. Νιώθει την ανάγκη να υπερασπιστεί την Ανέτ. Η αυτοκτονία της τον γεμίζει με πόνο και θυμό και θέλει να βγει μπροστά, διότι δεν έχει μάθει να κρύβεται, και να ξεσκεπάσει τον Δούκα για όλους τους φόνους που έχει κάνει. Θα προσπαθήσει να συνδέσει τα γεγονότα και θα ζητήσει να καταθέσει στο δικαστήριο, θα έχουμε συγκρούσεις με τους συνηγόρους του. Για εκείνον είναι μια ευκαιρία να δικαιωθεί η Ανέτ. Το ότι έφτασε στο σημείο να δηλητηριαστεί αυτό το πλάσμα για εκείνον είναι πολύ άδικο».

  • Και με τον Μελέτη τι θα γίνει;

«Ο Μελέτης θα συνεχίσει να μένει στο χωριό και στο σπίτι του Δούκα, που τώρα κατοικεί στη Λάρισα. Διαμορφώνεται ένα τοπίο με αυτούς που αναλαμβάνουν τα ηνία της εξουσίας, στο οποίο χαρακτήρες σαν τον Μελέτη μπορούν να ευδοκιμήσουν. Ο Μελέτης ήταν εκείνος που πήγε το γράμμα του Αχιλλέα Μεγαρίτη στον αδελφό του Ακύλα, ο οποίος θα παραλάβει τη σκυτάλη».

Ο Ακύλας τι άνθρωπος είναι;

«Ένας διπρόσωπος χαρακτήρας. Έχει προσωπείο. Είναι από εκείνους που επικαλούνται εθνικούς σκοπούς, ομοψυχία και οι πράξεις τους είναι προς την αντίθετη πλευρά».

Οπότε το Διαφάνι φέτος δεν θα είναι το ίδιο.

«Όλοι οι χαρακτήρες δοκιμάζονται, οι σχέσεις διαφοροποιούνται και όλοι καλούνται να πάρουν θέση στις νέες δικτατορικές συνθήκες. Και ο Νέστοράς νιώθει αυτή την ευθύνη. Η στάση του πρέπει να παραδειγματίσει και να νουθετήσει. Και λόγω της στρατιωτικής του ιδιότηταςκαλείται να αντιμετωπίσει στρατιωτικούς που επιβάλλουν τον δικό τους νόμο με τον οποίο δεν συμφωνεί καθόλου. Εδώ πρόκειται να πιάσουν δουλειά οι ρουφιάνοι, θα ανοίξουν τα ξερονήσια, θα αρχίσουν οι βασανισμοί και η κοινωνία θα δοκιμαστεί έντονα κάτω από αυτές τις συνθήκες. Όλα αυτά βέβαια θα τα δούμε προσεχώς...», είπε ο Παύλος Ορκόπουλος στο tv 24.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved